Yayın Tarihi:05 01 2018 02:39(718)

CHP’li Karadeniz Sinoplulardan Yerli Esnaf İçin Destek İstedi

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop’ta büyük market zincirlerinin esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirterek, Sinoplulara yerel esnafa destek olma çağrısında bulundu. Karadeniz, “Ekonomik şartların zorlaştığı günlerden geçiyoruz. Bakkalından kasabına, kırtasiyecisinden manavına, tuhafiyecisinden fırıncısına yerli esnafımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığına dikkat çekerek, Sinop’ta esnafın neredeyse siftahsız dükkan kapattığını vurguladı. Sinoplu esnafın nefes alamaz duruma geldiğini belirten Karadeniz, “Sinop’ta ve ilçelerimizde market zincirleri, yerel esnafı olumsuz yönde etkiliyor” diye konuştu.

Karadeniz, şöyle devam etti:

“Bu büyük market zincirlerinde hemen her şeyi bulabiliyorsunuz. Kırtasiyeden, kasaplık ürünlere, sebze, meyve, ekmek, terlik, ayakkabı, şemsiye, temizlik maddeleri aklınıza ne gelirse satılıyor. Bakıldığında büyük marketler televizyondan, cep telefonuna, çorabına kadar her şeyi satıyorlar. Sermaye büyük olunca esnafımız bu marketler zinciri ile baş edemiyor. Haksız rekabet oluşuyor. Mahallemizin bakkalı, kasabı, manavı, yufkacısı, kuruyemişçisi, fırıncısı bu marketler zincirinin baskısı altında. Bizim esnaflarımız bitme noktasında. Çünkü yerli esnafımızın karşısında büyük marketler var. Büyük marketler ürünleri oldukça düşük fiyatlara alıyor dolayısıyla da ucuz fiyatlara satıyorlar. Ama bizim küçük esnafımızın böyle bir gücü yok. Bu haksız rekabete kim dayanabilir?”

“Yerli Esnafımıza Sahip Çıkalım”

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz,  Sinoplulara yerel esnafa sahip çıkma çağrısında bulunarak, mahalle aralarındaki küçük esnaflarımızın zor koşullarda kalmalarına izin verilmemesini istedi. Karadeniz, “Sinoplular yerli esnafına sahip çıkacaktır. Yerli esnafımızdan, mahalle bakkalımızdan, manavımızdan, kasabımızdan hepsinden alışveriş yaparak sağduyulu davranacaktır. En büyük zararı da uzun vadede biz Sinoplular göreceğimiz için yerli esnafımızı desteklemek bir zorunluluktur” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: boyabatlı 05 01 2018 23:28
barış bey milletin vekili sensin. millete akıl verme her yerde 50 metre arayla marketler açılıyor. bunun önlenebilnesi için çmzüm üret. büyük marketler için bişey söyle. hem marketlerde mal ucuz oluyor deyip hep yerli esnafa sahip çıkalım demek nasıl politika allahaşkına. bu marketlerin metrekare ölçüsü soğuk hava deposu otoparkı garajı her türlü donanımı hep dört dörtlük mü de het mahallede bakkaldan çok market var. bunları söyle bunlara çözüm yolu öner de millet gereğini yapar zaten şen merak etme. bırak tribünlere oynamayı.

1. Yorum: gökbörü 05 01 2018 19:50
vahşi kapıtalızmın sonucu bunlar hep -ya arkadaşlar 10 m de bır zincir market olduğu hangı ulkede görülmüş -sen devlet olarak duzenleme yapmaz ısen buyuk sermaye açar tabı vatandaşına bu kadar zulmeden hangı ulke var dunyada -ya bız aklımızı mı yıtırdık ya da bılmıyorum -esnaf nasıl dayanacak sen devlet olarak buna ızın vermıyceksın ha şoyle denebılır girişim ve ozel mulkıyet ne olacak ok serbest pıyasa ekonomısı var ama bu kadar da değil -devletın görevı halkı -işçiyi -esnafı koruyan ezdırmeyen duzenlemeler yapmaktır.sosyal devlet budur.yazık ya-her sokakta marketler zıncırı olmaz arkadaşlar.dunyada örneği yok yok yok.bellı km mesafesınde olur.vatandaşın desteğiyle esnaf dayanamaz.çünkü bu seferde fiyat polıtıkası işliyor doğal olarak vatandaş ucuza gidiyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

12461


Tasarım:DtGaNi