Yayın Tarihi:27 02 2018 19:41(1139)

Sinop Üniversitesi, Hocalı Katliamını Unutmadı

Hocalı Katliamı’nda şehit düşen 613 Azerbaycanlı kardeşimiz, Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Türkiye ve Azerbaycan Milli Marşlarının okunmasıyla başlayan programda, Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenci Sabina Hanbabayeva tarafından Hocalı Katliamı’nın anlatıldığı şiir dinletisi gerçekleştirildi.

Hocalı’da Savaştan Öte Bir Soykırım Yapıldı

Programa konuşmacı olarak katılan Kastamonu Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Namık Musalı, Hocalı’da insanlık suçunun işlendiğini belirterek, Ermenilerin ağır silah ve zırhlı araçlarla organize olmuş şekilde Hocalı'ya saldırdığını ifade etti.

Hocalı’nın stratejik önemine dikkat çeken Doç. Dr. Namık Musalı, “Ermeniler, Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla, 1991'in son günlerinde ablukaya aldıkları bölgenin tek havaalanına sahip ve stratejik önem taşıyan Hocalı'yı ele geçirmek için harekete geçti. Ermeni kuvvetleri 25 Şubat'ı 26 Şubat'a bağlayan gecede Rusların desteğiyle Hocalı kasabasında, 83 çocuk, 106 kadın ve 70'den fazla yaşlı dâhil olmak üzere toplam 613 kişiyi şehit etti. Bu savaş olmaktan öte bir soykırım olarak tarih kitaplarında yerini aldı. Şehit olan kardeşlerimiz üzerinde yapılan incelemelerde birçoğunun işkenceye maruz kaldığı tespit edildi.” şeklinde konuştu.

Doç. Dr. Namık Musalı’ya konuşmalarının ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın tarafından hediye takdim edildi.

Hocalı, Tarihimizdeki En Büyük Vahşetlerden Biri

Hocalı Katliamının yakın tarihimizin en büyük vahşetlerinden biri olduğunu belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Hocalı katliamının 26. Yıldönümünde, kardeş Azerbaycan Cumhuriyeti halkının acılarını paylaştığımızı belirtiyor; Bu insanlık dışı katliamda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, Azerbaycan halkına başsağlığı diliyorum” dedi.

Yeni Vahşetlerin Yaşanmaması İçin Birlik ve Beraberlik Ruhuyla Hareket Etmeliyiz

Programın kapanışında bir değerlendirme konuşması yapan Sinop Valisi Hasan İpek, düzenlenen programdan memnuniyet duyduğunu belirterek, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın’a teşekkürlerini sundu.

Hocalı Katliamının, yakın tarihimizdeki en büyük vahşetlerden biri olduğunu belirten Sinop Valimiz Hasan İpek, böyle katliamların tekrar yaşanmaması için daha fazla birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmemiz gerektiğini ifade etti.

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: aslan 02 03 2018 05:22
hocali katliami dahil, tüm katliamlar mide bulandirir! ancak, sadece turkiye'nin resmen tanidigi kktc'yi henüz ne azerbaycan, ne de hiçbir arap ülkesi tanimadi? tr'ye vize uyguluyor diye bagirip durdugumuz ab ülkelerinin yaninda azerbaycan'a da vizesiz giremiyor tc vatandaslari!? aklima gelmisken hatirlayatip dedim...

2. Yorum: datcalı 28 02 2018 17:40
camı hocası mı-unı hocası mı !!! teee allammm!!!

1. Yorum: datcalı 28 02 2018 17:20
sakalanızı sevsınler onune gelen sakal bırakıyor!!!! sakal da kurtaramayacak sızı bre gafıller!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

99599


Tasarım:DtGaNi