Yayın Tarihi:01 03 2018 19:49(1577)

Sinop’ta Sigara Bırakma Polikliniği Hizmetinizde

Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; “Ketem merkezimiz de Sigara Bırakma polikliniğimiz hizmet vermektedir, sigarayı bırakmak isteyen tüm halkımız burada hekimlerimizin kontrolü altında sigarayı bırakıp sağlıklı bir hayat için önemli bir atmış olacaklardır.” dedi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan “Sigara içmekte olan halkımızı sigarayı bırakma kararı alarak bağımlılıkla mücadelede ilk adımı atmalarını tavsiye ediyor ve bu zorlu süreci birlikte yürüterek her türlü desteği alabilecekleri Sinop Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’de faaliyet gösteren sigara bıraktırma polikliniğine davet ediyorum.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan “Sigara alışkanlığından vatandaşlarımıza sigara bırakma kararı alarak bağımlılıkla mücadelede ilk adımı atmalarını tavsiye ediyor ve bu zorlu süreci birlikte yürüterek her türlü desteği alabilecekleri Sinop Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’de faaliyet gösteren sigara bıraktırma polikliniğine davet ediyorum.

KETEM biriminde haftada 1 gün poliklinik hizmetlerinin verilmekte olduğunu vurgulayan Dr. Mehmet Erşan bu poliklinikten randevu almak isteyen vatandaşların 171 çağrı merkezinden veya 0 368 260 28 24’ü tuşlayarak vatandaşlarımızın randevu alabileceklerini belirtti.

Tedavi Süreci Nasıl İlerliyor ?

Tedavi sürecinde hastaların, sigara bağımlılığıyla ilişkili Karbonmonoksit düzeyleri ölçülmektedir. Günlük yaşamlarındaki sigara içme alışkanlıkları, ek hastalıkları ve kullanmakta olduğu ilaçlar göz önünde bulundurularak kontrol sıklıkları değişebilmekle birlikte genellikle ilk 3 ay boyunca ayda 1 kez, sigarayı bıraktıktan sonra ise 3 ayda 1 kez poliklinik kontrolleri yapılmaktadır.

Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak sağlanmakta olan “Vareniklin” isimli ilaç Ketem Biriminde hekim kontrolünde hastalarımıza uygulanmaktadır. Ayrıca ilaç tedavisine ek olarak nikotin bandı (nikotin replasman tedavisi), danışmanlık hizmetleri ve psikososyal destek sağlanmak suretiyle fiziksel ve psikolojik bağımlılıkla mücadele edilmektedir. Bu şekilde sigarayı bırakma sürecinde meydana gelen huzursuzluk, uykusuzluk, sinirlenme, konsantrasyon güçlüğü gibi yoksunluk belirtileri azaltılmaktadır dedi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: boyabatlı 03 03 2018 06:48
sigarayı bıraktırmadan önce sözde içilmesi yasak olan uerlerde yasağa ragmen uymayan mekanlarında bir çaresine bakılsa acaba boyabat daki bazı yerlerde içmeye izin verildiği gşbi il ve diyer ilçelerdede uyulmuyormu önce yasağı delen mekanların caresine bakılsın kişi siğarayı bıraksa bile böyle meknlar olduğu sürece ne anlamı var yetkşliler görevlerini yapsın artık


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

55179


Tasarım:DtGaNi