Yayın Tarihi:02 03 2018 05:02(1625)

Ayancık'ta Tarihi Bir Bina Daha Kültür ve Turizm Yapısına Dönüştürülüyor

Ayancık'ta tarihe ışık tutan, taşınamaz kültür varlığı olarak tescil edilen, 2016 yılında kızları Mukadder Sema Manav ve Semra Genç tarafından restorasyonunun yapılması ve yaşatılması için belediyeye bağışı yapılan rahmetli Avukat Hasan Hüsnü Kılıç’a ait ahşap yapının restorasyon çalışmaları başlıyor. Amiral Sıtkı Eryar Caddesi üzerinde bulunan tarihi yapının Ayancık Belediyesi Fen İşleri Birimi ve Tek Ekipler tarafından hazırlanan röleve ve restorasyon projeleri, Samsun Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulu’nun onayından geçti. Restorasyon, tamir ve tadilat çalışmaları, yapının tarihi dokusu korunarak gerçekleştirilecek.

Ayancık'ın tarihi dokusunu gelecek yıllara taşıyacak olan yapının Kültür varlığı olarak ilçemize kazandırma çalışmaları hakkında konuşan Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, “Belediye Başkanlığımız tarafından restorasyon ve röleve projeleri hazırlanan binanın bakım ve onarım çalışmalarını yaparak, binayı kültür evi olarak ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu yapı, tarihi dokusu korunarak yapılacak çalışmalarla birlikte ilçemize kültür varlığı olarak kazandırılacak. Bu tarihi yapının, restorasyonunun yapılması ve yaşatılması için bizlere bu imkânı veren başta yapı sahibi Avukat Hasan Hüsnü Kılıç’a Allahtan rahmet diliyor, kızları Mukadder Sema Manav ve Semra Genç’e hem şahsım hem de Ayancık halkı adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

93463


Tasarım:DtGaNi