Yayın Tarihi:06 03 2018 04:23(3457)

Şevket Maviş: "Boyabat Belediyesi'nde neler oluyor?"

Boyabat Belediyesi'nin ihalesini yapıp sosyal medyadan paylaştığı Seyir Kulesi'ni yapmak Boyabat'a yapılan meydan projesinden sonra ikinci bir cinayet demektir. Bu proje simge bir projedir. Paylaşılan projenin hiç bir estetik güzelliği yoktur. Boyabat'ın tarihsel yapılarıyla da bağdaşmamaktadır. Eksik, yarım bir projedir. Bir şeyi yarım söylemek, yada yarım yapmak kadar kötü bir şey yoktur. Her kötülük yarım işlerden çıkar. Kimse, kimseyi kandırmasın. Boyabat'a hizmet etmek, 4 milyon 700 bin lira harcayıp, 57 metre kule yapmakla değil, üretime, istihbama, alt yapıya yatırım yapmakla olur.

O kuleden nereyi seyredeceksiniz? Mahvettiğiniz Boyabat Meydanınımı? Boyabat evlerinin bacalarından korkunç bir şekilde çıkan kirli, zehirli dumanları mı?

Boyabat'a hizmet etmek, israf ederek, projeleri kötü bir şekilde yarım yamalak yapmakla değil, doğru zamanda doğru işleri yapmakla değil, doğru zamanda doğru işleri yapmakla, belediyenin parasına sahip çıkmakla olur. Belediyeyi borçlandırarak, milletin parasını çarçur ederek belediyecilik olmaz. Boyabat'ın alt yapı, çöp, hava kirliliği gibi bir çok acil çözülmesi gereken sorunları varken, seyir kulesi yapmak akılla izah edilemez.

Bu kuleye kaç ton demir, kaç metreküp beton gidiyor?

İhale edilen para çok yüksek. Fabrikamı kuruyorsunuz? Bu parayla Boyabat'a büyük bir fabrika kurulur. Kaldı ki; yaptığınız bu proje İstanbul/ Beykoz Karlıtepe Caminin minaresi gibi bir şey. 4 milyon 700 bin Türk lirası, yani eski parayla 4 trilyon 700 milyon Türk lirası. Buna KDV dahil mi, değil mi bilmiyorum. Boyabat Belediyesinde neler oluyor? dedirtecek bir para.

Boyabat Belediye Başkanı sayın Şefik Çakıcı'ya bradan sesleniyorum. Yeter artık! Ne olur milletin parasını çarçur etme. Belediyeyi borçlandırma.

İsraf etme; insaf et!

Maksadım gerçekleri ifade etmektir. Zira; Boyabat'ın çok köklü bir geçmişi vardır ve sizden sonra da olacaktır.

Boyabat halkı nankör değildir ve hizmet edenleri, daima hayırla yad eder.!

Şevket Maviş

Facebook'ta Paylaş
11. Yorum: numan demiran 10 03 2018 18:34
"""boyabatta neler mi oluyor"""
1-kültür merkezimiz bitiyor!!! 2-boyabat belediyesi ve hükümet konağı binası yapılıyor! 3-doğalgaz çalışmaları başladı!!! 4-tarihi kasaplar çarşısı restore ediliyor!!! 5-kapalı spor salonu bitiyor!!! 6-hastanemiz açılmak üzere!!! 7-57m yüksekliğinde seyir terasımız başlanıyor!!! 8-kyk yurt binası bitiyor!!! 9-engeliler okulu acılıyor!!! 10-kolaz çayı ıslah oluyor!!! 11-gençlik merkezi faaliyete başladı!! 12-mezarlıklar müdürlüğü yapılıyor!!!! boyabatta kısacası, hizmet oluyor hizmet!!

10. Yorum: mustafa isimli arkadaş 07 03 2018 03:31
siz tam yandaşsiniz boyabat zehir soluyor her taraf çöp temizlik sıfır ayran yok içmeye misali yapılanlar

9. Yorum: abc 06 03 2018 23:41
müjdeler olsun saadet geliyor insallah !

8. Yorum: bekr 06 03 2018 22:14
kimisi şelale yapar kimi park yapar kimi kule yapar halk gösterişe düşkün olduktan sonra kale boyanır etek giydirilir çalışmaya istanbula hastaneye samsuna alışverişe kastamonuya gezmeye sinopa gidilir iş isteyene söz verilir tutulmaz kadro yok denir oy toplanırken büyük düşün denir ama herkes menfaatini düşünür.

7. Yorum: vatandaş 06 03 2018 21:51
çok doğru ne kulesiymiş, alt yapıya hiç iyileştirme yapılmadı, on yıl öncesine göre bir sokaktaki bina sayısı neredeyse iki katı arttı bir yağmur yağıyor insanların binalarını evlerini su basıyor insanların yaşama ihtiyacı olan konulara çözüm bulunacaği yerde toplanan vergilerle araba yarıştıralım, kaleden atlayalım, kule dikelim ...

6. Yorum: yandaşmahalle 06 03 2018 19:42
siyasal islamcılar kendi arasında tartışmaya başladı.hem yukarda hemde yerel bazda taşrada saadet ile akp tartışıyor.bu iyi bir gelişme.saadetin duruşu net ve güzel inşallah güce teslim olmazlar.

5. Yorum: elinize sağlık 06 03 2018 19:16
gayet doğru ifadelere yer vermişsiniz. fakirin fukaranın çocuğu iş bulmuş kimin umrunda. yatırım yapılıyor deniyor ama bunların tamamı ölü yatırım. sizin yazınızı beğenmeyen bir çok insan çıkacaktır, çünkü halinden memnundur, menfaati vardır bir yerlerden anlayana...

4. Yorum: datcalı 06 03 2018 18:01
her kelimesine katılıyorum!
hem ısraf hem cinayet hem de ihanet projesidir bu kule sacmalıgı!
memleketin parası bu kadar bol mu?nufus her gecen yıl azalıyor-nerede uretim nerede istihdam?
varsa yoksa gosteris saltanat ve deb debe!!!
yazık etmeyın car cur etmeyın uretime istihdama yonelık isler yapın akıllı olun!!!

3. Yorum: boyabatlı 06 03 2018 15:40
çok doğru yazmışsınız iş sahası yokya gider ordan seyrederiz tren seyreder gibi ?

2. Yorum: erdoğan 06 03 2018 15:06
sayın yazar..yazınız eksik olmuş..bu kadar parayı dandik işlere harcayacağınıza zehir saçan çöplüğe bir çare bulun demeniz gerekmezmiydi?

1. Yorum: mustafa 06 03 2018 14:43
şu yazınızı 3 defa okudum ve çok samimiyetsiz buldum. acaba nasıl eleştirebilirim diye düşünülerek siyasi anlayışla yazılmış bir yazı, hayatını boyabat dışında geçirip sırf muhalefet olsun diye boyabat sevgisiyle yanıp tutuşuyormuş gibi yazı yazmak hikaye geliyor bana. şevket bey boyabat güzel, boyabat"lılar mutlu, sen boyabat ve halkı için bu kadar endişelenme.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

55789


Tasarım:DtGaNi