Yayın Tarihi:07 03 2018 18:39(1064)

Sinop İl Müftülüğünden Mehmetçiklerimize Manevi Destek

Sinop İl Müftülüğü, il genelinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin bir çoğunun desteğini alarak gerçekleştirdiği programla bir ilke imza attı.

Sinop İl Müftülüğü, il genelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşların bir çoğunun desteğini alarak gerçekleştirdiği programla bir ilke imza atarak, vatan uğruna şehit ve gazi olan Mehmetçiklerimize karşı vefa görevini yerine getirdi.

Sinop İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen ve Sinop’ta faaliyet gösteren hemen hemen bütün sivil toplum örgütlerinin desteğiyle anlamlı bir boyut kazanan “Sinop’tan Kahraman Mehmetçiklerimize Selam ve Dua Gecesi” muhteşem bir katılımla gerçekleştirildi.

Sinop Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen programa Sinop Valisi Hasan İpek ve İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in yanı sıra Afrin Zeytin Dalı operasyonunda yaralanan Sinoplu Gazi Recep Karakolcu ve kalabalık vatandaş topluluğu iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Ezan ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma Türkiye birincisi Mehmet Erarabacı’ nın Kur’an tilaveti gönülleri mest etti.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye teşrif eden İl Müftüsü Ali Hayri Çelik katılımcıları selamladıktan sonra konuşmasına “Bugün Afrin’de zeytin dalı harekatında Mehmetçiğimizle birkez daha gurur duyuyoruz. Her gün Afrin operasyonumuzu durdurmak için üst üste açıklama yapıyorlar. Biliyorlar ki sömürgelerinin önündeki en büyük engel biz olacağız. Onların katliamlarına onların işgallerine dur diyecek en kudretli ruhu üfleyen bizim gençliğimiz olacaktır. Ve nitekim 15 Temmuz'da toplumun bütün kesimleriyle birlikte dirilen şahlanan ve kendini keşfeden bu millet, Afrin Zeytin Dalı Operasyonu ile bir kez daha bütünleşmiş ve birbirine kenetlenmiştir Elhamdülillah” diyerek başladı.

İl Müftüsü Çelik “Değerli kardeşlerim, dünya bizi bekliyor, küçük bir kıpırdanmamızdan dolayı dünya korkuyor. Çünkü bizim dışımızdaki ülkelerin insanlığa medeniyet sürecek halleri yoktur Biz ki kurucu ve yapıcı bir medeniyetin potansiyelini yüreğimizde taşıyoruz. Geçmişte Avrupa'yı titretmiş, onları hizaya getirmiş ve onların korkulu rüyası olmuşuzdur. Şimdi yeniden şahlanışa geçen bu milletin evlatlarına dur demek istiyorlar. Artık dünyaya meydan okuyan bir operasyonla karşı karşıyayız. Bu millet yerli ve milli silahlarını yapmış, bütün dünyayı korkutacak güce erişmektedir. Elhamdülillah. Şimdi buradan Afrin’ deki Mehmetçiğimize, cephede siperlerde ki Mehmetçiklerimize dua ve selam gönderiyoruz. Selam olsun koç yiğitlere" diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra geceye damgasını vuran Boyabat İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Mustafa Sadık Köroğlu’nun 30 kuş şiirini seslendirmesinin akabinde, Seyit Bilal 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin sergilediği mehteran gösterisi ve Mehmetçikler için ettikleri dualar katılımcılardan tam not aldı.

Programın sonunda Gerze Anadolu İmam-Hatip Lisesi Müdürü Zeki Sağır’ın yaptığı dua duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Katılımcılara yapılan hediye takdimi ile program sona erdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

103924


Tasarım:DtGaNi