Yayın Tarihi:08 03 2018 02:55(1476)

Sokak Köpekleri Kol Geziyor Yetkililer Çaresiz mi?

“Yetkililerden Çözüm Bekliyoruz”

Boyabat’ta Sokak hayvanları sorunu hala devam ediyor. Basında gündem oluştuğunda veya vatandaşların konuyla ilgili tedirginlikleri ortaya çıktığında yetkililer hemen hayvan barınağı açıklaması yapıyor.

Mahalle aralarında çöp konteynerlerinin çevresinde yemek arayan ve gece ve gündüz sürüler halinde gezerek çevreye tedirginlik yaratan, trafikte araç sürücülerine tehlike oluşturan başıboş hayvanların sorunları hala devam ediyor.

Kimler tarafından ve nereden getirilip ilçe merkezine bırakıldığı belli olmayan köpek sayılarındaki artış vatandaşların tepkisine ve şikâyetlerine yol açıyor.

Konuyla ilgili sadece reklam panolarında süslü ve cazip reklamlar yapılırken, 30 Mart 2014 yılından bugüne somut bir adım atıldığı görülmemektedir.

“Başıboş Hayvanlar Çocuklarımız İçin Büyük Tehlike Arz Ediyor”

Vatandaşlar, ”Boyabat merkezde sürüler halinde gezen köpekler var. Bu sorunla ilgili tedbir alması gerekenler hiçbir adım atmıyorlar. Taşıdıkları hastalıklarla tehlike arz eden köpekler, yiyecek bulamadıkları zaman oldukça saldırgan oluyor. Çocuklarımızın okula gidiş gelişlerinde tehlike ile karşı karşıya kalmaları bizleri tedirgin ediyor. İlçe Kaymakamının konuya duyarlı olmasını bekliyoruz. Belediye, Orman ve Çevre Müdürlüğü, Özel İdare Müdürlüğü, Hıfzı sıhha kurulu, Sağlık Gurup Başkanlığı ve Tarım Müdürlüğü’nün eş güdümüyle bu sorunun masaya yatırılmasını ve çözüm bulunmasını bekliyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundular.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: ... 15 03 2018 16:50
başıboş hayvanlar tehlike saçıyormuş... ya sizin o sokakta istemediğiniz hayvanlar, sizin kadar o sokakta yaşama hakkına sahip. artık bunu bi anlayın lütfen. zaten hayvanlara bir gram dahi sevgi gostermiyorsunuz ,önüne gidip bir kap yemek koymuyorsunuz,en azından yaşam haklarına saygı duyun..bu nasıl bir insanlıktır ,nasıl bir vicdandır size bırakıyorum artık..."allah der ki: 'hayvanlar, benim sessiz kullarımdır. onlar şimdi, zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır..! "

7. Yorum: ramazan mert 11 03 2018 18:20
yetkililerin ilgilendikleri zamanı da gördük sayın haberi sunan beyfendi onlarin tek yaptığı şey allah'ın verdiği canı almak en iyisi mi bıraksınlar hayvanlari....

6. Yorum: omer 09 03 2018 08:15
haberi yazan aradaşımızın opelerle ilgili deneyimi belli i yok.

5. Yorum: isimsiz 08 03 2018 15:20
oturdukları yerde onun bunun dedikodusunu yapacaklarına cocuklarımızın sabah okula giderken ne korkuyla gittiklerini konuşup care bulunsa keşke

4. Yorum: saddettin 08 03 2018 14:53
belediye baskani, ilce baskani, kaymakam bunlari gormuyor mu? bu insanlar bu memlekette yasamiyorlar mi? bu hayvanlar bir anda neden cogaldi bu kadar? nerelerden getirildi buralara? bu kopekleri hayvanseverlerin evine yollayin. cocuklarindan daha cok deger verdikleri hayvanlara seve seve herhalde bakarlar. sokakta tehlike saciyorlar ve biz vatandaslar olarak rahatsiziz bu durumdan. yetkililer zaten kendi menfaatlerini dusunmekten bu tip islere kafa yoramiyorlar.

3. Yorum: boyabatlı 08 03 2018 06:12
bazı bakanlıkların boyabata yaptıkları yatırımları belediye kendisi yapıyormuş gibi reklam yapacağına belediye asıl işi olan bu köpekler sorununa bir çözüm bulmalı.

2. Yorum: aslan 08 03 2018 04:30
sokak hayvanlari sevicilerine mujde!

1. Yorum: . 08 03 2018 03:41
belediyenin hayvanlar üstündeki merhametini görmek isteriz.hayvanlar hep hasta yazik günah


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

23374


Tasarım:DtGaNi