Yayın Tarihi:16 03 2018 18:49(945)

Evdeki nükleer hesap Japonlara uymadı

Japon gazetesi Asahi, Sinop’ta kurulacak nükleer santralın maliyetinin öngörülerin iki katına çıktığını söyledi. Sinop NGS için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru dosyası yılın ilk bölümünde bakanlığa sunulmuştu.

Japon gazetesi Asahi, Sinop’ta kurulacak nükleer santralın maliyetinin öngörülerin iki katına çıktığını söyledi. Sinop’ta yapılması planlanan nükleer santral için ÇED süreci başlarken, Japon gazetesi Asahi söz konusu santralın maliyetinin öngörüleri oldukça aştığını iddia etti. Aralarında Mitsubishi Heavy ve Itochu gibi Japon şirketlerin üstlendiği nükleer santral projesinde maliyet daha önce öngörülen seviyenin iki katına çıktı. Gazeteye göre daha önce dört nükleer reaktör için 2.1 trilyon yen (20 milyar dolar) öngörülen maliyetin 4 trilyon yen (38 milyar dolar) seviyesine yükseldiği belirtildi. Gazetenin iddiasına göre Japon şirketleri Türk yetkililere projeyi 2023 öngörüleriyle tamamlamanın zor olabileceğini belirtti. Gazete planın devam etmesi halinde Türkiye’den mali destek istenebileceğini yazdı.

Kaynak: Cumhuriyet

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

32570


Tasarım:DtGaNi