Yayın Tarihi:17 03 2018 18:08(764)

25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak'ın 18 Mart Günü Mesajı

Değerli Kardeşlerim;

Vatan, bayrak, din ve hürriyet uğruna tüm yokluk ve yoksulluğuna rağmen yedi düvele karşı göğsünü siper eden bir Milletin adıdır Çanakkale. En modern, en güçlü gemi ve silah gücünün, iman gücü karşısında çaresiz kalışının adıdır Çanakkale. Yok edilmek istenilen bir milletin diriliş destanının adıdır Çanakkale.

Değerli Kardeşlerim;

18 Mart 1915 Ecdadımızın 103 yıl önce tüm dünya milletlerine “ ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” sözünü ezberlettiği, bir zafer için yalnızca silahın yeterli olmadığının öğretildiği destanın tarihidir.

Çanakkale Zaferi yalnızca kazanılmış bir savaş değil, bu zaferle başlayan ve Türk milletinin varlığını yedi cihana kanıtladığı gündür. Çanakkale Zaferi Türk Milletinin yedi düvele karşı Vatan topraklarını savunmasının ötesinde, milli diriliş ve Yüce Türk milletini İstiklal savaşına ve ardından da Cumhuriyet’e ulaştıran bir yolun mihenk taşıdır.

Değerli Kardeşlerim;

Çanakkale Zaferini bundan 103 yıl önce yaşanmış ve artık sadece tarihteki yeri nedeni ile hatırladığımız bir gün olarak göremeyiz. Çünkü; Milletimiz 103 yıl önceki aynı ruha, aynı iman gücüne ve aynı kararlılığa bugün de sahiptir. Milletimiz bu ruhun, bu iman gücü ve kararlılığının değişmediğini 15 temmuz hain fetö darbesi girişimi sırasında göstermiş, en gelişmiş, en güçlü silahlar karşısında sinip, saklanmak yerine göğsünü bu silahlara siper ederek saatler içinde darbe girişimini berteraf etmiştir.

Değerli Kardeşlerim;

Emperyalizmin Türkiye üzerindeki kirli emelleri hiç bitmedi ve bitmeyecektir. 103 yıl önce Yüce Türk Milletinin yazdığı O büyük destan ile Çanakkale’yi geçemeyenler 15 temmuzda da yine aynı ruhu karşılarında bulmuşlardır. Ancak bu kez de Fetö Darbesi ile ülkemizi ele geçiremeyenlerin bir başka kirli emellerini PKK-PYD ve benzeri terör örgütlerini sahiplenerek onlar üzerinden gerçekleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz.

Şükürler olsun ki, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere ve 103 yıl önceki aynı ruha sahip, düğüne gider gibi gidip Şehadet Şerbeti içmeye hazır vatan evlatlarına ve Yüce Türk Milletine sahibiz. İşte bu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Yüce Türk Milletinin sonsuza kadar aynı inanç ve kararlılıkla varlığını sürdüreceğinin, asla ve asla yok edilemeyeceğinin en büyük ispatıdır.

Bu nedenledir ki, Bir hilal uğruna tertemiz alınlarından vurulup yatanların nesilleri olarak bugün Çanakkale zaferinin 103. Yılında gururluyuz heyecanlıyız. 103 yıl sonra bile bizlere Bu gurur ve heyecanı yaşatanlar önünde saygıyla eğiliyorum.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin 103. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere destan yazan tüm kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyor, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet uğruna şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize, rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, saygı ve sevgiler sunuyorum...

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

111807


Tasarım:DtGaNi