Yayın Tarihi:27 03 2018 23:03(1593)

YEDAŞ Sürücüleri Can ve Mal Güvenliğini Korumaya Davet Ediyor

YEDAŞ, enerjinin son kullanıcıya kaliteli iletilmesi için AG dağıtım panoları ile saha dağıtım kutularını imar ve kuvvetli akım yönetmeliğine uygun koşullarda inşa ediyor. Özellikle can ve mal güvenliğini sağlamak açısından sürücüleri, dağıtım panoları ile saha dağıtım kutularına hasar vermemeleri için daha dikkatli olmaya davet ediyor.

YEDAŞ bölgesinde 82. 000 km dağıtım hattı, 4.000 adet trafo kabini, 21.000 adet trafo, 38.000 adet pano ve saha dağıtım kutusu, yaklaşık 1.5 Milyon adet elektrik direği aydınlatma hattı bağlantısı ile elektrik dağıtım hizmeti sunuyor. Aydınlatma tesisleri, sanayi tesisleri, iş yerleri ve konutlar gibi elektrik tüketimi yapılan her yere sürekli ve kaliteli elektrik hizmeti sunmak amacıyla elektrik dağıtım şebeke tesisi gerçekleştiriyor. Son kullanıcıya elektriği iletmek için inşa edilen pano ve saha dağıtım kutuları, sürücülerin bir anlık dikkatsizliği sebebiyle zarar görebiliyor. Hasar sonrasında hem o bölgede arıza ve kesinti yaşanıyor hem de etrafa dağılan tel ve kablolar can ve mal güvenliğini tehdit ediyor.

Elektrik Dağıtım Panolarının Hasar Görmesi Ulusal Ekonomiyi de Olumsuz Etkiliyor

YEDAŞ Genel Müdür Vekili ve Dağıtım Direktörü Akın Şahin, “Elektrik panoları, dağıtım hizmetinin vatandaşa ulaştığı noktada en önemli şebeke unsurlarımızdan bir tanesi. Bazen sürücülerin panoya çarptığı ve hasar verdiği durumlarla karşılaşabiliyoruz. Hem sürücünün can güvenliğinin tehlikeye girmesi, hem aracın hasar görmesi hem de panonun yıkılmasından dolayı elektrik arızası oluşması gibi istenmeyen sonuçlar yaşanıyor. Halka hizmet için tesis edilen elektrik dağıtım panolarının kullanılamaz hale gelmesi ulusal ekonominin de zarar görmesine neden oluyor. Sürücülerimizi can güvenliği ile birlikte ulusal ekonomiyi de korumaları için dikkatli olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

25988


Tasarım:DtGaNi