Yayın Tarihi:29 03 2018 17:31(2273)

Orman çöplüğe döndü

Bilinçsiz vatandaşlarca atılan çöpler, ormanı çöplüğe çevirdi.

Erfelek ilçesi sınırları içerisinde yer alan, Eski Ayancık yolu üzerindeki ormanlık alanlar bazı vatandaşların bilinçsizce attığı çöplerle kirletildi. Özellikle doğada neredeyse bin yılda çözülebilen ve yok olan naylon çöplerle dolu ormanlık alan, kirletilmeye devam ediyor. Ayrıca atılan her nevi çöp, ağaçların ve bitkilerin havayla irtibatını keserek ve içlerinde bulundukları zehirli bileşimler nedeniyle kurumalarına neden oluyor.

Duyarlı vatandaşlar, bu tür atıkların ormanlık alanlara değil belirlenen çöp alanlarına atılması gerektiğini vurgulayarak konuyla ilgili hassasiyet istiyor.

PLASTİK POŞETLER 1 MİLYON YIL DOĞAYI KİRLETİYOR

Bu arada ucuz olması nedeniyle birçok üründe kullanılan plastik madde, doğaya en fazla zarar veren atıkların başında geliyor. Plastik poşetlerin doğaya bırakılmasından en az bin yıl sonra bu ürünlerin tamamen çözülmesi gerçekleşiyor. Aynı şekilde plastik tabakların çözülmesi için 500 yıl, pet şişeler için 400 yıl, köpükten yapılan malzemeler 50 yıl, alüminyum kutular 200-300 yıl, atılabilir bebek bezi 500 yıl, cam şişe 1 milyon yıl gibi bir süre gerekiyor.

Kaynak: Vitrinhaber

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: 11 köy 01 04 2018 17:58
çöp kutusu ormana konmaz zaten ormana gelen yiyip içer giderken de çöpünü götürüp en yakın çöpe de atar olması gereke budur burda sorun insanların yaşadığı çevreye önem vermemesi , sorumsuzluk bu çöpü atanların anne babası ve okuldaki öğretmeni görevini yapmamışlar. ülkenin genel sorunu bu çöpler i atanlar içme suyuna kadar zarar veriyor.

5. Yorum: duyarli 01 04 2018 07:37
yazinin basinda orman cöplüge döndü yaziyor posetler petler konserve kutulari var 11.köy orada cekirdek görüyonmu bana baska yerleri anlatma konuyu saptiriyon gibime geliyo

4. Yorum: 11 köy 31 03 2018 22:37
burdada parklarda çöp kutusu var ama masaların üstü yerler çöp içinde çekirdeği yere çıtliyor lar parklarda sen görme özürlüsün galiba duyarli lik lafla olmuyor.

3. Yorum: duyarli 31 03 2018 14:03
yurt disinda oraya cöp kutusu koyarlar belediyede onu bosaltir.yurt disinda yasadiysan bilirsin 11. köy.

2. Yorum: 11 köy 30 03 2018 19:38
birinci yorumcu belediye nin temizlik yapmak görevi varsa sen ve senin gibilerinde çöpü çöpe atmak gibi bir görevin olmalı ormana değil avrupada üç yıl yaşadım sadece türkelir yaşadığı yerler de çöp gördüm onun dışında har yer çok temiz ayıptır yaa atmayın kardeşim çöpünüzü..

1. Yorum: duyarli 30 03 2018 14:22
cöp vergisi alan belediye nerede.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

99083


Tasarım:DtGaNi