Yayın Tarihi:30 03 2018 04:01(2568)

Boyabat’ta sokak köpekleri aşılandı

Boyabat Belediyesi, sokak köpekleri için yaz öncesi kısırlaştırma, aşılama ve küpeleme çalışması başlattı.

İlçe genelinde yürütülen çalışmalarda sokak köpekleri tek tek toplanarak Boyabat Belediyesi’ne bağlı hayvan barınağında her türlü aşılama ve tedavilere yapılarak doğal hayata bırakıldı.

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmeliğin belediyelere yüklemiş olduğu sorumluluk dâhilinde barınak hizmetlerini sürdüren Boyabat Belediyesi, “Sokak Hayvanlarını Aşılama ve Kısırlaştırma Projesi” kapsamında sokak köpeklerini kısırlaştırma ve aşılama çalışmasını gerçekleştirdi.

Belediye tarafından özel bir şirket ile protokol yapılarak gerçekleştirilen çalışmada, barınağa getirilen sokak köpekleri bayıltılarak kısırlaştırma işlemine tabi tutuldu.

Beş kişilik uzman ekiple bir hafta süren çalışmada, sokak köpeklerinin kuduz, iç ve dış parazit aşılarının uygulanmasının ardından köpekler doğal ortamlarına geri bırakıldı.

Konu ile ilgili olarak Boyabat Belediyesi Basın-Halkla İlişkiler Bürosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Son günlerde ilçemizde başıboş sokak köpeklerinin artması üzere ilçemizde 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu ve ilgili yönetmelikler gereği sokak köpekleri belediyemiz tarafından ilçemize getirilen uzman bir ekipce çağımıza uygun yöntemlerle yakalanarak kısırlaştırılıp, aşılanıp, paraziter iğneler yapılıp kulakları küpelenerek tekrar doğal ortamlarına bırakılmıştır. Bu çalışmalar sonucu Boyabat’ımızda artık köpek üremesi kontrol altına alınmış iç dış paraziter iğneler yapılmış yani sağlık kontrolünden geçirilmiş olarak sokaklarımızda yaşamaları sağlanmıştır. Bu çalışmalar her ne kadar direk hayvanlarla alakalı olsa da burada asıl amaç insan ve halk sağlığıdır. Hayvan ve insan sağlığına her daim önem veren belediyemiz bu ölçüler doğrultusunda çalışmalarına devam edecektir” denildi.

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: vatandaş 31 03 2018 04:38
yani kanun barınak hizmetlerini beledilere zorunlu tutmuş ama bizim belediye hizmet olsun diye değil kanunun maddesi yerine gelsin diye göstermelik bir iş yapmış olduğu anlaşılmaktadır.

6. Yorum: vatandaş 31 03 2018 02:46
tamam boyabatın köpek sorunu 5 günde çözüldü.

5. Yorum: boyabatta yaşayan 30 03 2018 23:56
ben bazen kendi kendime bazı reklamları görünce boyabatta yaşamıyormuyum diye düşünüyorum. nerede bu barınak kaç köpekte küpe var ben bu gün küpeli hiç köpeğe rastlamadım. birileri bizim aklımızla dalgamı geçiyor?

4. Yorum: hayvansever 30 03 2018 18:11
bak sen şu işe. bir hafta kısırlaştırma yapıp üremeyi kontrol altına almışlar. bravo. ben hiç küpeli köpek görmedim nedense ki ameliyat olan hayvanın iyileşme süreci var. olmayan barınakta nasıl bakıldı da bir haftada ayaklandı hayvanlar çok merak ediyorum. biraz destekli yalan söyleyin.

3. Yorum: boyabatlı 30 03 2018 05:38
bu bahsedilen hayvan barınağı nerede bilen varmı?
madem barınağın var niye tekrar salıverdiniz? barınakta baksaydınızya. sokaklarda yarı aç yarı tok soğukta karda kışta malum tehlike saçarak dolaşıyorlar. birde aşı yapınca köpeklerin ısırmayacağımı garantileniyor yoksa ısırabilir ama kuduz mu olunmuyor? yani bu köpekler doğal yolla ölene kadar köpeklerle yaşamaya alışın.

2. Yorum: mahalle sakini 30 03 2018 05:11
doğal ortamları şehir merkezi mi??

1. Yorum: klm 30 03 2018 04:13
toki isteriz sayın başkanım.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

76596


Tasarım:DtGaNi