Yayın Tarihi:17 04 2018 16:54(1166)

CHP OHAL’i Oturarak Protesto Etti!

CHP, Olağanüstü Hal’in yedinci kez uzatılmasını protesto etmek için yurt genelinde oturma eylemi düzenledi.

Sinop’ta da Uğur Mumcu Meydanı’nda bir araya gelen çok sayıda partili oturma eylemi yaptı.  CHP İl Başkanı Barış Ayhan yaptığı konuşmada; “ Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz seçim olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında, “Evet” demenin devletin tüm kurumlarıyla desteklendiği, “Hayır” demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır dedi.

Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi; insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur diyen Barış Ayhan; “KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sendikalar, meslek oda ve birlikleri ile sivil toplum kuruluşlarına yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine DERHAL son verilmelidir.

Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır.

Sendikalar, meslek odaları ve birlikleri ile sivil toplum örgütlerine yönelik iktidar gücü ile uygulanan sindirme politikaları son bulmalıdır.

Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri, yeniden, çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir.

Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz dedi.

Haber: A. Fatih YILMAZ

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: hadiya yimin it 19 04 2018 13:43
sayın akp oyverenleri sizler kimin ne olduğunu iyi biliyosunuz daha düne kadar pkk ile çôzüm olmaz diye size bas bas bağırdık o zamanlarda kördünüz şimdide bizim ne dediğimiz umrunuzda bile deil diyarbakırda ankarada istanbulda askeri bölgelerde şanlı bayrağımız indirilirken sesiniz hiç cıkmadı akp apoya sayın şehide kelle dediğinde neden yoktunuz tc kelimesi tarihten ve devlet kurumlarından silinirken neden yoktunuz atatürke demedikleri hakaret kalmadı nasıl bunları savunursunuz tamam chp demiyorum onlarında tutar dalı kalmadı ama akp çığrından çıktı dışardan almadığımız tek bir tarım ürünü kalmadı samanı bile bugün düşmanız dediğiniz israilden alıyorlar şeker fabrikalarıda gitti daha geçen ülkemize dışardan şeker ve et geldi dolar olmuş 4buçuk senin 4bucuk katın fırlamış size ne veriyolar kafanızmı güzel sizin biz yotulduk artık anlatmaktan siz anlamıyorsunuz fetöye bunlar çete bunlar bizi sokacak yılan gibi deyince kızıyodunuz şimdi o terörist siz iyimi oldunuz

4. Yorum: gel vatandaş 19 04 2018 05:09
sinop belediyesini protesto etsinler önce yollar köstebek çukuru yamalı asfaltlar tarfik felç nie neden görmezden gelirsiniz he chp belediyesi die ah ahh siz böyle vatan seversiniz...

3. Yorum: 11 köy 17 04 2018 20:19
demokrasinin ruhuna el fatiha ohalle ulke yönetmek kolay tabiki bir kişi ne derse o böyle yönetim mi olur ama turkiyede olur.

2. Yorum: vay be 17 04 2018 17:26
yok yok yaaa hava güzel gezmeye çıkmışlardır. etrafta fazla dolaşmamalarından daha iyidir..

1. Yorum: milat 17 04 2018 17:20
bi ara yürüyorlardı demek yoruldular oturdular. meslek odası dediğiniz şer yuvası mimarlar odası solcu,maocu pkk pyd nin emperyalist abd nin paralı askeri olmasından tek kelime edemeyip devletimizi emperyalist işbirlikci diyecek,hain fetö ve pkk ya yapılan operasyonları ve ohalin kalkmasını isteyecek. hadi oradan! bu demokrasi aşkınızı 15 temmuz darbe gecesi de sokaklara çıkıp gösterseydiniz.o gece bankamatik kuyruğunda genel başkanınızda tanklara selam verip belediye başkanın evinde darbe başarılı olsunda başbakan olayım diye bekliyordu.ohalin kalkmasını kim istiyor fetö,pkk yani devletimize hainlik ednler.chp vekillerin terörist cenazelerinde ne işi var,demirtaş denen haini hdp lilerden daha çok ziyaret etmeşler,ulusalcı dursun çiçek hdp ile işbirliği yapılmalı diyor sayın chp liler


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

356897


Tasarım:DtGaNi