Yayın Tarihi:19 04 2018 17:52(942)

Köy Gibi Yönetiyorlar! Hukuk Ne Yapıyor?

CHP Durağan ilçe başkanı Mustafa Eker, hafta sonu Durağan’da Ak Parti Sinop milletvekili Nazım Maviş’in gerçekleştirdiği istişare toplantısını sert bir dille eleştirdi.

Eker yaptığı basın açıklamasında, 1954 yılında ilçe olan Durağan’ın en kötü günlerini yaşadığını ve bir köy mantığı ile yönetilmeye çalışıldığını iddia ederek; “Eskiden köylere girdiğinizde halkı köy meydanına toplamak için camii hoparlöründen anons edilirdi. Onu anlardım. Köyde sivil toplum örgütü yok, siyasi parti teşkilatları kooperatifleri, meslek kuruluşları yok. O nedenle köyün yetkilisi olan muhtara söylenirdi o da vatandaşlara köy meydanına toplamak için bulabildiği vasıtalarla camii hoparlörü ya da köy bekçisi marifeti ile köylüyü alana toplar gelenlerin onlarla hasbihal etmesini sağlarlardı. Ben geçmişte kaldığını düşündüğüm bu uygulama son dönemlerde hızla artmakta, vatandaşımıza, sivil toplum kuruluşlarına özellikle koca bir ilçeye haksızlık ederek 3. sınıf ilçe, sivil toplum kuruluşları yetersiz imajı verdirilmesi kabul edilebilir değildir. Buna Durağan’a ve Sinoplu’ya layık görülmemeli. Ne Durağan ne Sinop 3. Sınıf hukuku 3. Sınıf demokrasiyi kabul edebilir. Hukuk devletiysek parti bayrağı altında gerçekleşen istişare toplantısında müdürün, memurun ne işi var? Sonra istişarenin parti istişaresi mi devletin ya da belediyenin hizmet istişaresi mi? Bu ilçeye yazık oluyor! siyaset devlete girmiş devletin haberi yok! Yalanla düzmece anonslarla, davet edilip memur amir zora sokuluyor. Kamu kurumlarının yöneticileri, memurları Ak Parti istişare toplantısına katılıyor, bunu düzenleyenler hakkında hukuk ne yapıyor?” diye sordu.

BAAS Partisinin Temsilcileri misiniz?

Eker; muhtarlarla muhtar toplantısı esnafa esnaf toplantısı denilerek sağlanmaya çalışılan kalabalığın AKP’nin bittiğinin tükendiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Eker; kalabalığın sağlanamaması üzerine üst üste anonslarla halkın belediye etkinliği algısı oluşturularak, kamu kurumu yöneticilerinin memurların getirilmesi AKP bayrağı altında siyaset yapılmasının kabul edilemez olduğunu belirttiği açıklamasında “Irak’ın, Libya’nın, Suriye’nin adı cumhuriyet ve adlarında parti olan kurumları mevcut. Bu gün Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya yapılan operasyonlarda diktatörlükle suçlayanları bir kez daha düşünmeye çağırıyorum; sizin yaptığınızın onlardan farkı ne? Memuru, müdürü AKP bayrağı altına toplayacaksınız, il başkanınız konuşacak, ilçe başkanınız konuşacak, devlet imkanları ile siyaset yapacaksınız, belediye istişare toplantısı diyecek devletin tüm imkanlarını seferber edeceksiniz buna da demokrasi diyeceksiniz. Buna demokrasi denmez dense dense densizlik, siyaset bilmemezlik, iktidar sarhoşluğunun devleti tek adam, tek parti devleti gibi görmenin sonucu denir. İşte o zaman AKP’li yöneticilere, belediye başkanına bu zihniyeti güdenlere Baas Partisinin temsilcileri de siz mi oluyorsunuz? diye sormak gerekmez mi? Vatandaşın hoşuna gidiyor diyerek hukuku demokrasiyi görmezden geldiğinizde devleti bitirir, hukuku yok eder kaosu tetiklersiniz.” dedi.

MUSTAFA EKER
CHP DURAĞAN İLÇE BAŞKANI

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: boyabatlı 20 04 2018 00:24
boyabat üst geçitin oraya asılan tamamlanan projelerden hastane ve gençlik merkezine müdür aramaktan başka bu vekilin ne emeği var.birde temmuz ayında teslim alınan yeni hastaneye henüz taşınmayı bile beceremediniz.birde vekilin yakınlarına bakın nereden nereye geldiler?

1. Yorum: vay be 19 04 2018 18:41
yaawww he hee ondan ondan. durağan chp ilçe başkanı kalkmış hukuktan yönetimden bahsediyor. siz ilk önce kendi parti başkanınıza bakın yönetim nasıl oluyormuş. parti içinde bile ne idükleri ne yaptıkları belirsiz. hadi onu geçtim kendi milletvekilinize bir bakın ne kadar çok çalıştığına !!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

74975


Tasarım:DtGaNi