Yayın Tarihi:23 04 2018 03:10(1346)

Başkan Orhan Çakır’ın 23 Nisan Mesajı

Boyabat TSO Başkanı Orhan Çakır 23 Nisan dolayısıyla basın açıklaması yayınladı. Yaptığı açıklamada “Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı ve sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümünün tüm ülkemiz için kutlu olmasını diliyorum” dedi.

Çocuklarımıza karşı olan sorumluluk duygularımızı bugün daha iyi idrak etmemiz gerektiğini belirten Başkan Çakır açıklamasına şöyle devam etti;

“Sahip olduğumuz bütün sıfatlardan sıyrılarak, sadece birer anne ve baba olarak neden dünya üzerinde çocuklar için tek bayram yapan ülke olduğumuzu düşünmemiz gerekmektedir.

Bizim bütün gayretimiz, emeğimiz ve mesaimiz elbette yarınlarımızı teslim edeceğimiz çocuklarımız içindir.

Onların daha özgür, daha bilinçli ve kendilerinden emin olarak yetişmeleri ve bizden teslim alacakları bayrağı daha yükseklere taşımaları en büyük amacımızdır.

23 Nisan 1920’de Meclis’in en yaşlı üyesi sıfatıyla Sinop Mebusu Mehmet Şerif Bey’in TBMM’nin açılış konuşmasında söylediği şu cümleyi hatırlayalım; “Allah’ın yardımıyla ulusumuzun iç ve dış tam bağımsızlık içinde yazgısının sorumluluğunu doğrudan doğruya yüklenip kendisini yönetmeye başladığını bütün cihana duyurarak Büyük Millet Meclisi’ni açıyorum“.

İşte Şerif Bey’in de ifade ettiği gibi yazgısının sorumluluğunu doğrudan doğruya yüklenebilecek nesiller yetiştirmek bizim en büyük sorumluluklarımızdandır.

98 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak bize bu sorumluluğu aşılayan Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyoruz.

Bu 23 Nisan’ın; hem Meclis’in yegâne sahibi olan Aziz Milletimize hem de tüm dünya çocuklarına mutlu bir geleceğin ilk günü olmasını diliyorum.”

Orhan ÇAKIR
Yönetim Kurulu Başkanı

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: datcalı 24 04 2018 17:24
sehven olduysa bir daha olmasın!!!

2. Yorum: sinirli 24 04 2018 05:32
orhan bey atatürk ve türk milleti demeyecek kadar şuursuz biri değildir, orhan beyin bu yazıyı sehven yazdığına inanıyorum

1. Yorum: teşekkür 23 04 2018 23:43
orhan bey sayın başkanım açıklamanız için teşekkürler yeni seçilmiş bir başkan olarak ve bir ilk olarak bu açıklama anlamlı.ancak büyük bir eksik var açıklamada bu meclisin kurucu milleti türk ismi geçmiyor bu bir ayrıca gazi mustafa kemal denmiş ama moda olduğu üzere tbmm kuran liderimiz atatürkün adı yok.orhan bey son yıllarda zaten türk milletinin evlatları olarak milletin adını bir türlü söyleyemeyenlerden aziz millet deyip o milletin adı olan türk kelimesini demeyenlerden mustafa kemal deyip atatürk diyemeyenlerden ve atatürksüz çanakkale zaferi kutlayanlardan midemiz bulandı desek yeridir.türk yurdunda türk niye diyemiyoruz kimden korkuyor yada kime yaranmaya çalışıyoruz.bu canımızı acıtıyor inanın.sizin açıklamanızdada bu konu dikkatimi çekti ama sizi tanıyorum ve bilinçli yapmadığınızı sonraki açıklamalarda buna dikkat edeceğinizi biliyorum.selam sevgi ve saygılarımla


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

384971


Tasarım:DtGaNi