Yayın Tarihi:27 04 2018 17:57(2477)

Yetkililer Hastane Reklamı Yapıyor Vatandaş Doktor Arıyor!

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde skandal denilecek halde doktor yokluğu yaşanmaya devam ediyor. Uzun bir süredir kadın doğum doktorunun olmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Yetkililer belediye reklam panolarından hastane reklamı yapıyor. Hastane doktor sıkıntısı yaşıyor. Vatandaş Doktor yok diye, il il geziyor. Siyasetçiler hastane reklamı yapıyor.

Son dönemde ellerine mikrofonu alınca susmayan siyasetçiler, yıllardır doktor sıkıntısı yaşayan Boyabat 75. yıl devlet hastanesinin doktor sıkıntısına çözüm getirmeyi düşünüyorlar mı?

Edinilen bilgiye göre, Kardiyoloji, Nöroloji, Üroloji, Beyin ve Sinir, Cildiye, GENEL CERRAH ve Kadın doğum doktorlarının bulunmaması halk tarafından tepki ile karşılanıyor. Neredeyse Sinop nüfusunun yarısına hitap eden Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesine gelen anne adayları ise doğum için hemen ambulansla sevk oluyor.

Boyabat 75 yıl devlet hastanesinin yeni yerine taşınması ile hastane reklamları yapan yetkililere vatandaş tepki gösteriyor.Bazı vatandaşlara göre ise “seçim yaklaşıyor seçime yönelik geçici birkaç doktor gelir. Vatandaşa reklamcı değil, siyasetçi lazım” şeklinde.

Kamuoyu adına yetkililere soruyoruz…

Yapılacak işçi alımlarında ilk aklınıza gelen yer olurken, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi Boyabat Durağan, Saraydüzü ve ilçeye yakın Kargı ve Hanönü’nün yakın köylerinde bir çok hastaya hizmet vermektedir.

Yer yer bölge hastanesi konumunda bulunan Boyabat 75. Devlet Hastanesine ne zaman bölge halkının Kastamonu, Sinop ve Samsun’a gitmemesi için yeterli düzeyde doktor ve teknik donanım ne zaman gelecek?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
16. Yorum: neden bir olamıyoruz. 05 05 2018 18:50
arkadaşlar neden bir olamıyoruz.o onu yaptı bu bunu yaptı şu şuna şöyle dedi acaba siz ne yaptınız. bu hastaneyi yöneten bir başhekim var bu hastaneyi ben yönetiyorum diyor.madem başarısız sa neden siyasilerimiz onu seçti acaba . kendi işlerini hallettirmek için mi seçildi halka hizmet için mi seçildi.yoksa son bir şans mı verildi.neden birlik sağlayamıyor. hep ben hep ben diyor bizde devlet esas değilmidir kişilerin bir önemi yoktur asıl olan devlettir. hizmet nerede .bu hastane yapılırken de o vardı öncesinde de o vardı halen o var.hesap sorukacaksa ona sorulsun. acizane düşüncem budur.

15. Yorum: bozkurt 03 05 2018 17:01
bu kadar koyun varken ne yönetim değişir ne milletvekilleri değişir durmak yok yola devam bol koyunlu günler size

14. Yorum: osman k. 02 05 2018 15:31
ak ak ak

13. Yorum: sağlıkçı 02 05 2018 01:31
boyabat hastanesinin ersoy zamanında doktor eksiği kalmadı, tüm branşlar tamamlandı hatta çoğu branş ikişer oldu,yeni hastane projesi ödeneği onaylandı, 2007 yılından beri düşen yatak sayısı düşüşü durdu, gelir yükseldi çalışanlara performans dağıtılıyordu,bir çok tıbbi cihaz alındı yeni ünite ve birimler açıldı, ne zaman ersoy gitti hastanede her konuda sıkıntı yaşanmaya başladı,hastaneye çörekleşmis zihniyet hortladı,hekim sayısı düşüşe geçti vatandaş hekimsizlikten mağdur oldu vs.

12. Yorum: bina değil beyin 30 04 2018 15:44
dr kadrosu tam olsaydı da eski hastanede olsaydı bu halinden daha iyi olurdu. biz millet olarak gösterişi çok seviyoruz zaten. ihtişamlı binalar yaparsın ama işlevsiz olunca... halk en sıradan bir poliklinik hizmeti için sinop'a gidiyorsa hastane binası gökdelenden olsa neye yarar? sonuçta tedavi doktor ile oluyor. son yıllarda ihtişamlı binalar, 2 yılda bir eskimemiş resmi ofis malzemelerini yenisi ile değiştirip devletin parasını israf etmek moda oldu zaten. ama hizmette, kurumun misyonununu,vizyonunu, hizmet alan vatandaşın memnuniyetini yükseltmekte mesafe katedilmiyor, aynı. devlete acıyıp altındaki eski koltuğu kullanmaya devam edenlere vizyonsun gözüyle bakılıyor. vizyon kavramı da böylece değişti. israf edip batıran vizyon sahibi oldu.

11. Yorum: 9. yorumcuya 30 04 2018 03:28
senin kimsenin aklına ihtiyacın yok anlaşılan,bildiğin gibi

10. Yorum: 9. yorumcuya 30 04 2018 03:03
kendini yorma görünen köy kılavuz istemez. malesef kral çıplak.

9. Yorum: okuryazarım 29 04 2018 06:55
7. yorumcu ; sizde mi hastane yönetimi icerisindesiniz. vay halimize demişsin. bahsettiğiniz cihazların eski binada olduğunu, sanki bu eski binanin da bambaşka bir yerdeymis gibi uzaklastiriyorsunuz, birde hizmet verilmiyor anlami katiyorsunuz. eski bina dediğiniz bina, yeni bina ile bağlantılı.yan yana. temmuz ayında hastanenin devredildiğini, aradan 10 ay süre geçtiğini, bu süre zarfında taşınma işleminin becerilemediğini, bunun sorumlusunun vekil olmadığını , yönetim olduğunu dile getirerek de " neyi taşıyorsun " , taşıma su ile değirmen dönmüyor, açık konuş bildiğin birşeyler varsa bizde bilelim, senin engin ufkundan biz okurlarda faydalanalim ..!

8. Yorum: hakan 28 04 2018 23:18
boyabatımıza hastaneyi kazandıran sayın ersoydur.

7. Yorum: taşınma 28 04 2018 20:49
temmuzda teslim edilen hastaneyi 10 aya yakın süre geçmesine rağmen hala taşınma işini beceremeyenlerin sorumlusu vekil değilmi? diyaliz, mutfak,yemekhane, kan tranfüzyon, idari arşiv,endoskopi ünitesi, sterilizasyon ünitesi hala eski binada hizmet veriyorlar. peki bu hastane başka bir yere yapılsaydı bu yönetimle vay halimize.

6. Yorum: vekile 28 04 2018 20:40
atadığı kişileri iyi araştırdımı ak partiye yakışıyormu yakışıyormu?

5. Yorum: 4. yorumcuya 28 04 2018 20:38
2.5 senedir gelmeyen doktorlar atanmış acaba neden hastane açılışı olacağından bakanlık her açılacak hastaneye gönderiyor olabilirmi? bizim vekil ne iş yapıyor? bizi temsil ediyormu? elini vicdanına koy konuş. maviş'in süresi dolmuş ve bizim gözümüzden düşmüştür. o muhatap aldığı gruba derdini anlatsın.

4. Yorum: fed 28 04 2018 01:14
6 uzman doktorumuz geliyor insallah.cocuk , kadin dogum, genel cerrah, anestezi, biyokimya ve fiyoterapist.

3. Yorum: doktorr 28 04 2018 00:02
hastane iyi güzell de doktorrr nerde doktorrrr eyyy m.vekili eyyy devlettt eyyy hükğmett haftalık doktorrr değül sinop gel git yspcak değill daimi doktorrrr lazımmm doktorrrr msşsllsh ambulsnslar halk dolmuşu gibi seevis yapuyorlarr öncee doktırrrr bueakın lafı bırakın reklamı siz doktorr getirş. bu hslk gereklş reklamı yetkililerden dah iyi yapar öbce doktorr getirinnn

2. Yorum: boyabatlı 27 04 2018 23:58
çok yakında, bekleyin...

1. Yorum: sağlıkçı 27 04 2018 23:37
ancak yengesini işe soksun, müdür atasın, mehmet ersoy zamanında yapılan yeni hastanenin reklamını yapsın, kimin nerede çalışacağına karışşın ama doktor getirmesin. bu ahlar mutlaka bir gün çıkacak. artık yeter. bu siyasi oluşum inşallah değişir.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

387556


Tasarım:DtGaNi