Yayın Tarihi:27 04 2018 18:23(2488)

Şefik Çakıcı, Ekmek Zammına Tepki Göstermiş

Haber sitelerinde Şefik Çakıcı'nın ekmek zammına tepki göstediği ile ilgili bir çok haber yapıldı. Şefik Çakıcı zamdan belediyenin ve kaymakamlığın haberinin olmadığını açıkladı. Ancak Esnaf Odası başkanı Feyzullah Öztürk ise ekmek zammından belediye ve kaymakamlığın haberi olduğunu belirterek tam tersini iddia etti.

Şefik Çakıcı'nın açıklaması;

”Boyabat’ta 1 liradan satılan 250 gram ekmeğin gramajı 200 grama düşürülerek yine 1 liradan; 400 gram ekmek ise 2 liradan satılmaya başlanmıştı. Ekmek fiyatlarındaki bu makul artışı saygı ile karşıladık. Ancak, fırınlarda 200 gramlık tekli ekmek bulunmadığı ve vatandaşın zorunlu olarak 400 gramlık çiftli ekmek almaya itildikleri konusunda şikayetler alıyoruz. Bu durumu ticari ahlaka uygun bulmuyoruz. Vatandaşlarımız fırınlara gittiğinde tekli ekmek bulamazlarsa Belediyemizin Alo 153 numaralı telefonunu arayarak şikayetlerini bildirebilirler. Vatandaşımızı fırıncı esnafına ezdirmemeye kararlıyız. Bu tür şikayetler gelirse gerekli cezai yaptırımları uygulamaktan da geri durmayacağız. Ayrıca Biz aslında 250 gramlık tekli ekmeğin 1.25 liradan satılması taraftarıydık. Ancak bu konuda bizimle hiçbir istişarede bulunulmadı. İsterdik ki, bu zamlar yapılırken Boyabat Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığıyla da istişare edilsin… Biz de bu sayede görüşlerimizi fırıncı esnafına iletme imkânı bulmuş olurduk.”

Feyzullah Öztürk açıklaması;

”İlimiz genelindeki fırıncı esnaflarının zam talepleri doğrultusunda Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığımızda yapılan komisyon toplantısına; İlçemizi temsilen Boyabat Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Boyabat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı katılmıştır. Ayrıca ilimizdeki tüm Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Başkanları, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar odaları birliği Başkanı, Ticaret il müdürlüğü temsilcilerinin de hazır bulunduğu komisyon tarafından alınan kararlar aşağıda görüldüğü gibidir."

Esnaf Odası başkanı Feyzullah Öztürk'ün paylaştığı 10 Nisan 2018 tarihli belgelerde, Boyabat Belediyesinin temsilcisinin ve Boyabat Kaymakamlığını temsil eden Boyabat Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilisinin imzası var. On gün önce ekmeğe zam yapılsın diye imza koyup, on gün sonra ekmek zammına niye tepki gösteriyorsunuz?

Bu iş aynen Kültür Merkezindeki Osmanlı Hamamının bacasına benzemiş. Hamam yapıp bacasını yapmayı unutanlar, attıkları imzayı unutmayıp, ekmeğe zam yapılsın diyerek attıkları imzanın arkasında dursunlar.

Esnaf Odası başkanı Feyzullah Öztürk'ün paylaştığı 10 Nisan 2018 tarihli belge

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: fed 28 04 2018 07:23
ey yüce milletim allah rızası için okuyun."oku"ilk vahiy oku.sonra "vatandaş " gibi olmayın.allah da seni guldursun amin 😀yoksa trol musun ?

4. Yorum: tepki 28 04 2018 02:20
1. başkan olarak bu imzada olurun yok ise imza atan bu kişiye ne yaptırım uyguladın?
2. madem güvenmiyordun bu kişiye niye yetki verdin?
3. belediyede senin sözünün üzerine sözmü var?
4. var ise neden otoriteyi sağlayamıyorsun?
5. bu kararda olurun var ama tepkilerden çekinerek maşa mı kullanmak istedin?
6. olurun var ise seçim öncesi böyle bir kararı niye aldın?

3. Yorum: veleciraptor 28 04 2018 01:51
ey güzel türkiye'min saf,temiz kalpli vatandaşlara bu zamlar daha buz dağının görünen yüzü altı ay sonra neler olacak neler isterseniz size birazcık ekonomik yorum yapayım (3 veya 6 ay içerisinde gerçekleşecekler)

1-dolar 4,50 tl
2-euro 5,65 tl
3-altın gram 220 tl
4-benzin 7 tl
5-mazot 6,25 tl
6-gaz 3,75 tl
7-mutfak tüpü 110 tl
8-banka mevduat faizleri yüzde 20
9-banka konut kredileri 1,45
10-banka ihtiyaç kredileri 2,25
11-boyabatta daire fiyatı 400 milyar
12-boyabatta daire kirası yakıt hariç 1250 tl vb.......

2. Yorum: yorumcu 27 04 2018 20:52
gazete isimli arkadaşa soruyorum. belediye başkanını çiviyle koltuğa mı çakmışlarda bütün onaylarda kendi imzası olsun. başkanvekillerinin yetkisi olmuyormu? başkan vekili imzası olunca onaylanmıyor mu? ha başkan vekili atmış ha başkan atmış farkedermi. çok güzel bi noktayı yakalamışsın gibi tavrın nedendir ?

1. Yorum: gazete 27 04 2018 19:47
çocuk kandırır gibi haber yapmayın gazete sahipleri kaç yılının haberi bu ayrıca boyabat belediye başkanı şükrü kocabaş yazıyo yapıyosanız adam gibi haber yapın saçma sapan haberler yayınlamayın ayrıca bu yazdığımı yayınlayın sizde öle bi özellik de var işinize gelmeyen yorumları yayınlamazsınız.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

104168


Tasarım:DtGaNi