Yayın Tarihi:17 05 2018 23:19(1931)

Boyabat Ilıksu Barajı’nda inşaat çalışmalarına hızla devam ediliyor

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 8 bin dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sinop’ta inşa edilen Boyabat Ilıksu Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje’nin hizmete açılmasıyla birlikte 8.080 dekar zirai arazinin suya kavuşturulması hedefleniyor.

Yüzde 60 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı

Temelden 33,6 metre yükseklikte inşa edilen ve 4,03 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak barajda şu ana kadar yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı. Proje inşaatında bugüne kadar dipsavak, kondüvi, dolusavak ve enjeksiyon imalatları tamamlanırken sıyırma kazılarının ardından dolgu imalatına başlanacak. Tesisin hizmete alınmasıyla 8.080 dekar zirai araziye su temin edilerek ülke ekonomisine yıllık 8,6 milyon TL katkı sağlanacak.

Tesis ile Elektrik Üretimi de Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak Sinop’ta büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Boyabat Ilısu Barajı’nda şu ana kadar yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağladık. Takriben 7 milyon 500 bin TL’ye mal edeceğimiz bu tesis ile ayrıca yılda 3,68 milyon kiloWatt.saat enerji üreteceğiz.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

343096


Tasarım:DtGaNi