Yayın Tarihi:19 05 2018 21:27(1185)

Başkan Orhan Çakır’ın 19 Mayıs Mesajı

Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Çakır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Orhan Çakır konuşmasında “Bir ulusun yüreğine vurulan zincirleri kırdığı ve düştüğü yerden tekrar ayağa kalktığı 19 Mayıs 1919’un yıl dönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz” dedi. O gün Samsun’da yakılan özgürlük meşalesinin tüm yurdu aydınlattığını ve milletimizin yok olan umutlarının tekrar yeşerdiğini ifade eden Başkan Çakır sözlerine şöyle devam etti;

“Atatürk’ün, dört bir yanı düşman işgali altına girmiş, ordusu dağılmış ve imkanları tükenmiş bir milleti, adeta elinden tutup ayağa kaldırmak ve milli mücadeleyi başlatmak için Samsun’a çıkışının 99. yıl dönümünü kutluyoruz. Tarihimizdeki ender dönüm noktalarından biri olan bu özel günü Mustafa Kemal Paşa Türk gençlerine hediye etmiş ve şöyle ifade etmiştir;

-Her şeye rağmen muhakkak bir ışığa doğru yürümekteyiz. Bende bu imanı yaşatan kuvvet, yalnız aziz memleket ve milletimin hakkındaki sonsuz sevgim değil, bugünün karanlıkları, ahlâksızlıkları, şarlatanlıkları içinde sırf vatan ve hakikat aşkıyla ışık serpmeye ve aramaya çalışan bir gençlik görmemdir. (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Elbette karanlık etrafımızda her zaman varolacaktır. Ancak bizler Atatürk’ün ifade ettiği gibi hakikati ve ışığı aramaya devam edecek ve bu karanlıkları yırtıp atmasını bilen, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bir gençlik yetiştireceğiz. Bu gençlik ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracak ve Atatürk’ün “Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyeti Devleti) ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak” dediği nesil inanıyorum ki bu gençlik olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

36391


Tasarım:DtGaNi