Yayın Tarihi:23 05 2018 21:45(1403)

ASİDER’in İftar Programında İzdiham Yaşandı

Merkezi Almanya'nın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (ASİDER), geleneksel iftar programını Gelsenkirchen şehrinde gerçekleştirdi. DİTİB’e bağlı Mescid-i Aksâ Camisi’nin ev sahipliği yaptığı ve Kanal Avrupa ekranlarından canlı yayınlanan iftar programına Sinoplular büyük ilgi gösterdi. Adeta izdihamın yaşandığı iftar programında Başkan Ali Çalışkan, Başkan Yardımcısı Sirvan Ünal, Genel Sekreter Birol Üstün, Yönetim Kurulu Üyeleri Arslan Açıkgöz, Yüksel Erdem ile ASİDER Gelsenkirchen Şube Başkanı Cesur Özkaya derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ankara ve İstanbul'dan Katılım

İftar programına Duisburg, Horn ve Bielefeld Şube yönetici ve üyeleri de iştirak ettiler. Ankara’dan ASİLDER Genel Başkanı Kenan Güllü ile İstanbul'dan SİNDEF Genel Başkanı Engin Kırmızıgül telefon ile iftar programına bağlanarak, Avrupa’daki Sinoplulara sevgi ve saygılarını sundu.

Avrupa Geneline Şubelerimizi Açtık

Avrupa’da 200 bine yakın Sinoplunun yaşadığını altını çizen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “ASİDER olarak Avrupa'nın neresinde yaşarsa yaşasın, tüm Sinopluların sevinç ve üzüntülerine ortak olmak için için yola çıktık. Bu doğrultu çalışmalarımıza devam ediyoruz, ve bu doğrultuda Avrupa genelinde şubelerimizi kurduk. Geçtiğimiz hafta Duisburg ve Hamburg şubelerimiz hıdırelez şenliklerimizi organize etti. Bugün de Gelsenkirchen şubemiz, bu bereket ayında bizi burada buluşturarak iftar programımızı gerçekletirdi. Başta Cesur Özkaya olmak üzere tüm emeği geçen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bugün burada adeta izdiham yaşıyoruz. Derneğimizin bu iftar programına katılarak bizleri onurlandıran, tüm hemşerilerimize teşekkürediyoruz.“ diye konuştu.

Avrupa'dan Sinop'a Uçmak İstiyoruz

Sinop Havaalanın yenilendiğin ve uluslararası uçuşlara açılacak alt yapıya ulaştığının altını çizen Başkan Yardımcısı Sirvan Ünal, “Avrupalı Sinoplular artık Almanya“dan direk Sinop“a uçmak istiyor. Bu konuda ASİDER yöneticileri olarak çok talep ile karşılaşıyoruz. Bu aradan yetkililer çağrıda bulunuyoruz. Bu konuda bizlere yardımcı olsunlar. Hiç değilse yaz aylarında bu talebimiz karşılanabilir“ dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

17866


Tasarım:DtGaNi