Yayın Tarihi:14 06 2018 21:27(833)

Kritik süreç başladı!

Sinop’ta ve ilçelerinde HALKSESİ.COM tarafından yapılan sokak röportajlarında 24 Haziran Pazar günü yapılacak olan erken genel seçim konusunda vatandaşların “ Sinop’ta yine durum 1-1 olur “kanısında ısrarlı oldukları gözlemlendi.

Fakat HALKSESİ.COM tarafından yapılan analiz sonucunda, bu seçim ile önceki seçimlere bakarak yüzergezer oyların çokluğu dikkat çekici oldu.Yani kararsız seçmenin çokluğu gözlemleniyor.

Bugün “ Oyumu A partiye vereceğim “diyen aynı kişinin bir hafta sonra yanına gittiğinizde “ Oyumu B partisine vereceğim “demesi kararsızların portresini ortaya koyuyor!

Bu durum da “Sürpriz “olabilir tezini yaşatıyor.Anlaşılan o ki Sinop’ta seçimin kaderini bu kararsızlar belirleyecek!

İYİ PARTİ DE GRAFİK DÜŞÜYOR!

İlk başlarda önemli atılım yaptığı görülen İYİ parti de hızla bir düşüş yaşandığı ve bunun nedeni de liderleri Meral Akşener’in seçim meydanlarında ve yapılan tüm kamuoyu anketlerinde CHP’nin Devlet başkanı adayı Muharrem İnce’nin gerisinde kalışından kaynaklandığı düşünülüyor.Ayrıca İYİ partinin Sinop Milletvekili Birinci sıra adayı Ceyhan Demir’in emekli öğretmen oluşu ve bu nedenle de devlet memuru psikolojisinden çıkamamış olması ve bunun da meydanlar da seçmene yansıması da İYİ partinin handikaplarından biri durumunda.Ayrıca yapılan spekülatif ya da manipüle girişimler mi bilinmez .İYİ parti’nin FETÖ ‘cü olduğu imajı hala tazeliğini koruyor.

CHP’DE BAKİ ERGÜL KAYBI!

Türkiye’de CHP’nin kalesi olarak görülen Sinop’ta ise CHP’nin bu sefer işi zor görülüyor. Özellikle Sinop merkezinden aldığı oy çokluğu ile her seçimde 1 Milletvekili çıkartan Sinop’ta bu kez İYİ parti ve CHP’li Belediye Başkanı Baki Ergül faktörleri darbe vuracağa benziyor.

Başkan Ergül’ün Sinop’ta olumsuz projeleri hayata geçirerek vatandaşları öfkelendirmesi Milletvekili Adayı Barış Karadeniz’e büyük zarar vereceğe benziyor.Tabi ki bu zarar Sinop merkezi için geçerli.Yani bu demek oluyor ki 14 Bin oy alınmış ise bu sefer bu oran 10 bine düşebilir.Ayrıca Barış Karadeniz’i istemeyen CHP’lilerin de oyumuz İttifak partisi İYİ parti’ye gitsin oyları düşsün ki Barış Karadeniz farkımıza varsın görüşü de yabana atılır cinsten değil hani.

MHP İŞTE VARIM DENİLSİN DİYE VAR !

Sinop’ta 7 haziran 2015 Genel seçiminde 23 bine yakın oy aldıktan sonra bir 6 ay sonra aynı yıl içinde yapılan erken genel seçiminde 11 bine düşen oyu ile 24 Haziran seçimine hazırlanan MHP ise Sinop’un siyaset meydanlarında cılız kalan bir parti durumunda.AKP ile yaptığı ittifak nedeniyle tıpkı CHP’li küskün seçmenin İYİ partiye kayacak olan oyları gibi MHP’de AKP’nin küskün oylarının toplanacağı bir parti olacak durumda görülüyor.AKP’nin küskünleri kızdıkları adayları nedeniyle sol bir partiye oy vermekten ise sağ bir parti olan MHP’ye oylarını verecektir.Fakat bu bile MHP’de düşüşün önüne geçecek gibi görülmüyor.11 Bin olan oyunun 3 binlere kadar düşmesi öngörülüyor.Geri kalan 8 Bin oy ise AKP ve İYİ parti arasında dağılacaktır.

AKP’DE DÜŞÜŞ ÇOK BÜYÜK!

İktidar partisi olan AK Parti ise Sinop’ta bu seçimde en çok oy kaybı yaşayacak olan partilerden biri olacak gibi görülüyor. 01 Kasım 2015 seçiminde 2-0 yapmayı çok az bir oy farkı ile kaybeden AK parti’de bu sefer bu şansın yakalanması çok zor görülüyor.Bunun nedeni de Sinop merkezinden aday gösterilmemesi.Sinop merkezi bunu kendilerine yapılmış bir hakaret olarak görüyorlar ve “ Bizim insanımız yoksa bizden de oy yok “diyorlar.Buna da ilginç bir isim katmışlar “ Boyabatlı taktiği “Yani Sinop merkezinde seçmen AK partiye Kırgın ve kızgın “ Genel merkeze Ders vereceğiz”diyenlerin sayısı bir hayli fazla.Ayrıca Nazım Maviş’in seçmene “ Ben nasılsa kazandım “havası ile baktığını ileri sürerek bu yüzden oy vermeyeceklerini söyleyenler de dikkat çekici sayıda.

SONUÇ:

Bu analiz bizlere gösteriyor ki kararsız seçmenin oylarını dağıttığımızda Sinop’ta değişim olmayacak ve AK parti:1 CHP:1 olmak üzere yine Nazım Maviş ve Barış Karadeniz’in vekil olarak sandıktan çıkma ihtimali görülüyor.

Eğer bir parti 2-0 yapacaksa da buna en yakın parti AKP olur…

AK partinin bunu başarabilmesi için Sinop merkezin gönlünü kazanması lazım.diğer aday adayı olmuş Sinop merkezli şahısları da Sinop merkezinde yanlarına alarak kol kola gezmeleri dayanışmanın sandığa yansımasına katkı sağlayabilir.

Kaynak: Halk Sesi.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

67159


Tasarım:DtGaNi