Yayın Tarihi:30 06 2018 20:46(679)

CHP’li Barış Karadeniz: Türk Denizcisinin Bağımsızlığını Simgeleyen Kabotaj Bayramımız Kutlu Olsun

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramını kutladı. Karadeniz, “Türk Denizcisinin bağımsızlığımızı simgeleyen Denizcilik ve Kabotaj Bayramımız kutlu olsun” dedi.

CHP’li Karadeniz kutlama mesajında, ulusal bağımsızlık mücadelesinin ardından kapitülasyonların kaldırıldığını, denizlerde ve limanlarda yabancı gemilere ayrıcalığa son verilerek 1 Temmuz 1926’da da kabotaj hakkının Türk gemi ve limanlarına verildiğini söyledi.

“Kabotaj bayramı ülkemizin büyük bir parçası olan denizlerimizin ve Türk Denizcisinin bağımsızlığımızın simgesidir” diyen Karadeniz’in mesajı şöyle:

“Kabotaj bayramı, ulusal kurtuluş ve bağımsızlık savaşımızın denizdeki zaferidir. Kendi kara sularında egemenlik ve bağımsızlığını ilan Türk denizcisinin en büyük bayramıdır. Kabotaj Kanunu ile vatandaşlarımız kendi deniz ve limanlarımızda yük ve yolcu taşıma hakkını elde etmiş, böylelikle Kabotaj Kanunu denizciliğimizin gelişip büyümesinde önemli rol oynamıştır. Güzel Sinop’umuz bir deniz şehridir ve halkımızın denize olan ilgisi, bağı ve sevgisi büyüktür. Sinopumuzun denizcilik alanındaki iddiasını güçlü bir şekilde sürdürmesi milletimizin bu sevgisi ve bağlılığı ile daha da güçlenmektedir.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramımızı coşkuyla kutladığımız bu günde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, köklü geleneği ve büyük bir tarihi geçmişi olan Türk denizciliğinin gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize en içten selamlarımı iletiyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum.”

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

1555


Tasarım:DtGaNi