Yayın Tarihi:19 09 2018 23:29(1510)

Boyabat’ta ‘Gaziler Günü’ Kutlama Programı

19 Eylül 2018 Boyabat Kaymakamlığı tarafından ’19 Eylül Gaziler Günü’ anma programı düzenlendi.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program kaymakamlık ve belediye başkanlığının Atatürk  Anıtına çelenk konulmaları ile devam etti. Çelenk konulma merasiminin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılamasını Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Kayalı yaptı. Kayalı” Sakarya Meydan muhaberesinin kazanılmasa müteakip, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisinin 19 Eylül 1921 günü 153 sayılı kanun ile Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verilmesinin 97. yıl dönümü ve Gaziler gününü büyük coşku ile kutluyoruz dedi.

Gaziler günü, canlarını bu aziz ulusa adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunarız.

Dün olduğu gibi bugünde, aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusun değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız.

Bizim için vatan savunmasında Şehit ve Gazi olmak kadar güzel kavram olamaz. Şehit nurlanmış, Gazi onurlanmış askerdir.

Gaziliğin devlet ve millet nezdinde ki en büyük önemi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazilik unvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği sözler şu ifadeler yer almaktadır.

“Kahraman Türk Ordusu ; Sizin kahramanlığınız la kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu unvan ve rütbeye ancak ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımız en büyük iftarı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın millet ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine adını altın sayfalar ile yazdıran Gazilerimizin, can veren Şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara duygularımızı minnet ve şükür ile ifade etmek milli görevimizdir.

Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden Malül veya Gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.”

Gazi Atatürk’ün bu sözleri, Gazilerimizin tescil edilmiş en büyük gurur ve teminatıdır. Aynı zamanda Atatürk’ün bir vasiyeti olarak kabul edilmelidir.

Bu günde bizlerle beraber olarak tüm mutluluğumuzu paylaşan sizlere tüm gaziler adına teşekkür ederim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşen tüm Şehitlerimizin ve ebediyete intikal eden Gazilerimizin manevi huzurlarında saygı ile eğilir, kahraman Gazilerimize sevgi ve şükranlarımızı sunarım” dedi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: serdar 20 09 2018 02:17
şehitlerimize ve gazilerimize minnettarız.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

114229


Tasarım:DtGaNi