Yayın Tarihi:22 09 2018 18:22(2128)

Kızılırmak Camii Dualarla İbadete Açıldı

Saraydüzü İlçesi Kızılırmak Mahallesinde Saraydüzü İlçe Müftülüğü ve hayırseverler tarafından yapılan Kızılırmak Camii dualarla ibadete açıldı.

Saraydüzü Kızılırmak Camii’nde kılınan Cuma namazını müteakip program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda konuşan Saraydüzü Kaymakam Vekili Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Hasan Peker ve Saraydüzü ilçe Müftüsü Hasan Kılıç; “Bu Camii vücuda getirirken, inşaatında çalışan ustasından, gece gündüz demeden emek sarf eden ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen sivil toplum kuruluşlarına, hayırseverlere ve Saraydüzü halkına teşekkür ederek Kızılırmak Camiinin ilçemize hayırlı olmasını yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.” dedi.

Programda konuşan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “İslam dininin sembolü, birlik ve beraberliğimizin göstergesi, Müslümanların bir gölgedeki varlık ve hâkimiyetinin işareti olan camilerimize muhteşem bir eseri daha ilave etmenin mutluluğu ve gururu içerisindeyiz camilerin İslam kültür ve medeniyetinin kurulmasında ve geliştirilmesinde İslam müesseseleri içerisinde önemli bir yer tutmaktadır. Camilerimiz müminlerin bir araya geldiği, kaynaştığı, birlik ve beraberliğin tesis edildiği mekanlardır. Cenab-ı Hak Kur’an-ı Azimüşşan’ da şöyle buyuruyor “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.”(Tevbe Suresi 18) buyurmaktadır. Bu ayeti kerimede sadece mescitlerin imarı değil Cenab-ı Hakkın kullarının kalplerinin imarı da bu Ayeti Kerimenin muhtevası içindedir. Bu yapılan eserde Saraydüzü İlçesinde yaşanyan veya Saraydüzü İlçesinden olup farklı illerde ikamet eden kardeşlerimizin bir araya gelerek, imkanlarını seferber ederek bu güzel eseri vücuda getirdiler. Kızılırmak Camii’nin vücuda gelmesine vesile olan ve yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerin hayırlarının kabul etmesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

Kızılırmak Camii’nin yapımında emeği geçenlere takdim edilen plaketin ardından, Boyabat İlçe Müftüsü İsa Sağlam’ın yaptığı dua ile kurdele kesilerek Kızılırmak Camii ibadete açıldı. Davetlilere yapılan ikramın ardından program sona erdi.

Programa Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Boyabat Kaymakamı ve Saraydüzü kaymakam Vekili Fatih Aksoy, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber: Ahmet Ermiş

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: jonturk 24 09 2018 14:55
heralde biri ''saraydüzüne bir cami yapın, ama olabilecek en çirkini olsun'' demiş. ortaya bu ''eser'' çıkmış. mimari, estetik, bulunduğu yerin yapı kimliğine uygunluk gibi, dini bir yapıda olması gereken tüm değerlerden yoksun ruhsuz bir taş yığını.

1. Yorum: ahmt 24 09 2018 04:13
allah (c.c.) hayırlı ibadetler etmeyi nasip etsin herkese.ancak caminin törenle açıldığı nerede görülmüş arkadaş.iş yerimi açıyorsun.fabrikamı açıyorsun.100-200 kişinin ekmek yiyeceği-iş sahibi olacağı bir yermi yaptınzda tören düzenliyorsunuz.ülkenin geldiği duruma bak.cami yapılır ve sesiz sedasız ibaete açılır arkadaş.birde acizane dua edilir o kadar. millet aç-millet işsiz-millet iş ve aş bekliyor..millet bir rahatlama bekliyor. milletin camiye ihtiyacı yok. milletin ahlaklı ve erdemli din adamlarına ve yöneticilere ihtiyacı var. ülkenin her tarafını cami yapın ama cemaat olmadıktan sonra.her camiye 3 imam ve 3 müezzin atayın. zaten diğer kurumların hiçç memura ihtiyacı yok.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

50434


Tasarım:DtGaNi