Yayın Tarihi:24 09 2018 16:46(2023)

Kırkkızlar Kayalığı Turizme Kazandırılıyor

22 Eylül 2018 - Boyabat Kırkkızlar Kayası ile ilçenin en eski yerleşim bölgesi olan Yeni Mahalle arasındaki Kültür Yolu yapımına başlandı. Binlerce yıldır birbirini takip eden onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış, jump sporcusu, 135 metre yüksekliğindeki kayalıklarından yapılan serbest atlayış ile gündeme gelen Kırkkızlar kayalığı, Başkan Şefik Çakıcı tarafından kültür yolu olması için düğmeye basıldı.

Yaptığı çalışmalarda ilçeye sadece yaptığı yatırımlarla değil, sosyal etkinlikler ve kültürel çalışmalarla da göze batan Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, yaptığı açıklamada, ilçenin turizm potansiyelini yukarılara çıkarma noktasında üzerilerine düşen görevin gereği yerine getirdiklerini söyledi.

Boyabat Kalesi’nin turizme kazandırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini vurgulayan Çakıcı, şöyle konuştu: “Şu an Yeni Mahalle ile Kırkkızlar Kayalığını birbirine bağlayacak yolda ekipler hummalı bir çalışma yürütüyor. Biz bu yola tarihi misyonuna yakışır şekilde ‘Kültür Yolu’ adını verdik. Yol çalışmalarının sona ermesiyle birlikte, Kırkkızlar Kayası üzerine yapmayı düşündüğümüz, cam teras ve teleferikten oluşacak tesis için yapım ihale sürecini başlatacağız. Kalemizin görkem ve ihtişamına ayrı bir güzellik katacak projelerle ilçemizi turizm kenti haline getireceğiz.”dedi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: 7. yorumcuya 02 10 2018 12:34
belediye başkanı olupta işini sevmeyen varmı? belediyenin kültür merkezi ve hükümet meydanı (büyük binalar hariç) ne yatırımı var? kurumların yaptıklarında belediyenin emeği nerde? bu resim çektirdiği yolu bile orman müdürlüğü yapıyor olmasın.

7. Yorum: yusuf 27 09 2018 06:51
kültür derken, bu iş okuma ile olmuyor.başkanım işini seviyor.memlekete bir bakın bu zamana kadar, yapılan yatımların hepsinden fazlası şefik başkan zamanında yapılmaktadır.

6. Yorum: kumluklu veli 26 09 2018 03:20
turizm bacasız fabrikadır dostlar.türizmi sevmeli ve fiyatları lormal seviyede tutarak gönülleri hoş etmeliyiz.

5. Yorum: halk tanesi 25 09 2018 14:48
et mangal salonu turizm alanı yol mol derken derken ormanlık alana girdiniz. hadi bakalım. yavaş yavaş orası da imara açılacak. belediyeye de bir iki arsa kazandırıp satılabilirse biraz bütçe düzelir. bu işler taaa yukarılardan böyle oluyor. istanbul talan olmuş boyabat olsa ne olur kimin gözüne çarpar kimi ilgilendirir.

4. Yorum: kültür 25 09 2018 12:22
kültürden bahseden başkan ne mezunu acaba?

3. Yorum: turist 25 09 2018 05:27
bu eylemler turizm açısından yavan eylemler.unarım harcanan emek ve paralar çöpe gitmez.

2. Yorum: milad 24 09 2018 21:11
akın akın turist gelecekmiş burası tamamlanınca. sen önce git eski sanayi yolundaki moloz, çöp depolama alanı(!)nı gör. temizlik kültürü diye bir şey var. bilmem sayın başgan böyle bir kavramı duydu mu? pislik içinde. ayrıca yol açılırken oradaki mezarlık tahrip edilmiş. insanın biraz ölüye saygısı olur. gayr-ı müslim de olsa... önce bilgi olacak, birikim olacak, vizyon olacak!

1. Yorum: boyabatlı 24 09 2018 18:54
asıl kültür kalede ama kale atıl halde malesef.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

61943


Tasarım:DtGaNi