Yayın Tarihi:09 10 2018 03:09(2434)

“Boyabat Foto Maraton Yarışması” Sonuçları Açıklandı

Boyabat Belediyesi tarafından (Boyfod) Boyabat Amatör Fotoğrafçıları Derneği ortaklığında (TFSF) Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu katkılarıyla 6-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen “ KÜLTÜR VE TURİZM ŞEHRİ BOYABAT” Ulusal Foto Maraton Yarışması sona erdi.

2 gün süren yarışmada Avustralya’ dan 1 ve 16 farklı ilden gelen 72 fotoğraf sanatçısı yaklaşık 269 fotoğrafla Boyabat’ın kültürel ve tarihi özelliklerini fotoğrafa yansıttı.

Yarışma Boyabat’ın tanıtımı için de olumlu etki sağladı. Yarışma sonunda birbirinden güzel fotoğrafların seçilmesi esnasında jüri üyeleri oldukça zorlandı.

Yarışma hakkında açıklama yapan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Bu tür organizasyonlar ilçemizin daha iyi yerlere gelmesi adına fayda sağlıyor.” dedi.

Foto Maraton ile birçok fotoğraf sanatçısının Boyabat’a geldiğini vurgulayan Çakıcı, “Boyabat’ta yaşanan değişim ve gelişim ilçemizin kalkınmasını sağlıyor. Huzurun hâkim olduğu ilçemizde ilginin daha da artması için uluslararası ve ulusal çapta etkinlikler yapıyoruz. Organizasyonlar turizmin gelişmesinde önemli bir yer tutuyor. Bu bağlamda son aylarda düzenlediğimiz ve ev sahipliği yaptığımız etkinlikler dikkatleri bir kez daha ilçemize çekmiştir.” dedi.

Yarışmada çekilen her bir karenin birbirinden değerli olduğuna işaret eden Başkan Çakıcı, “Fotoğraf sanatçılarımız 2 gün boyunca güzel Boyabat’ımızın çeşitli noktalarında çekimlerini yaptılar. Farklı bakış açılarıyla ilçemize farklı bir boyut kazandıran sanatçılarımızın eserlerini tanıtım etkinliklerinde kullanacağız. Buraya gelen fotoğraf sanatçıları aynı zamanda ilçemizin tanıtım elçileri olacak. Programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Not: Ödül töreni belirlenen tarihde Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu tarafından açıklanacaktır. Sosyal Medya ödülü Boyabat Belediyesi İnternet sitesinden oylamaya sunulacaktır. Yapılacak oylama ödül törenine kadar geçerlidir.

Diğer yandan yarışmada dereceye giren fotoğraf sanatçıları şöyle oldu:

Fotomaraton birincisi: Çınar YÜKSEL – 18-2 / Amasya

Fotomaraton ikincisi: Kahraman BEKCİL 26-4 / Zonguldak

Fotomaraton Üçüncüsü: Cemil BELDER 12-2 / Karabük

Bazalt Vadisi Jüri Ödülü: Metin BEKTAŞ 22-2 / Kastamonu

25 adet sergileme ödülü kazanan fotoğraf sanatçıları

Not: Ödül töreni belirlenen tarihde Boyabat Belediyesi Basın Yayın Birimi tarafından açıklanacaktır.

Boyabat Gazetesi'nin Notu: Bu haberde yer alan fotoğraflar Boyabat Gazetesi kaynak gösterilerek alınamaz. Fotoğrafları kullanmak isteyenler Boyabat Haber Gazetesi yetkilisi Davut Koçyiğit'ten izin almalıdır.

Fotomaraton birincisi: Çınar YÜKSEL – 18-2 / Amasya

Fotomaraton ikincisi: Kahraman BEKCİL 26-4 / Zonguldak

Fotomaraton Üçüncüsü: Cemil BELDER 12-2 / Karabük

Bazalt Vadisi Jüri Ödülü: Metin BEKTAŞ 22-2 / Kastamonu

YARIŞMADA SERGİLEME ÖDÜLÜ ALAN FOTOĞRAFLAR

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Davut Koçyiğit

Facebook'ta Paylaş
3. Yorum: osman 09 10 2018 21:14
yiğithan'a katılıyorum güzel yorul yapmış

2. Yorum: yiğithan 09 10 2018 16:52
fotoğrafların hiçbirisinde gülen, neşeli, bi insan yok. hepsi dramatik, hayatı sorgulatan anlardan oluşmuş. toplum olarak geldiğimiz nokta işte bu. gülmeyi unutmuş, ölmeyecek kadar karnı doyan, öylesine yaşayan boş insanlar ordusu

1. Yorum: kazım beşiroğlu 09 10 2018 14:51
ellerine sağlık güzel resim çekmiş.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

346373


Tasarım:DtGaNi