Yayın Tarihi:12 10 2018 17:46(1006)

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi Başladı

10 Ekim – 7 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinde Merkez ve 8 İlçe İlkokullarda eğitim gören 2.278 3. sınıf öğrencisinin yetenek taramasından geçirilmesi planlanıyor.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin Amacı Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlere sporu sevdirerek, onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan sportif yeteneğe sahip çocukların bilimsel yöntemlerle tespit edilerek, spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak.

8 farklı istasyonda yetenekleri test edilecek çocuklarıın ölçüm sonuçları veri tabanına kaydedilecek ve yapılan inceleme sonrasında öğrenciler yeteneklerine göre farklı spor branşlarına yönlendirilecek. Seçilen öğrencilerin spor eğitimi alması için ise destek verilecek.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

122691


Tasarım:DtGaNi