Yayın Tarihi:17 10 2018 02:10(1249)

SİYAD yardımda sınır tanımıyor

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) topluma rehber olma misyonu ile pek çok alanda yardım çalışmalarına imza atıyor. Öncülük ettiği yardımlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldüren SİYAD, yardımların yanı sıra sosyal ilişkilerin ve değer yargılarının gelişmesine de aracılık ediyor.

Kurulduğu günden bu yana karşılık beklemeksizin ellerini ihtiyaç sahibi insanların üzerinden çekmeyen Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, (SİYAD) ‘Çocuklar üşümesin, okul yolu çileye dönüşmesin’ diyerek başlattığı yardım faaliyetlerine bu yıl da hız kesmeden devam ediyor. Dernek, ihtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olduğu gibi sorunların ortadan kaldırılmasına ve bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik çözüm önerileri de geliştiriyor. Geliştirdikleri çözüm önerileri ile dezavantajlı bireylerin toplumdaki diğer bireylerle aynı standartlarda yaşayabilmesine aracılık eden SİYAD, bu sayede sosyal ilişkilerin ve değer yargılarının gelişimine de destek oluyor.

Edirne’den Kars’a...

Yaptıkları yardımlarla dikkat çeken SİYAD, Edirne’den Kars’a, ulaşabildikleri her alanda öğrencilerin ve gençlerin üzerinden desteklerini esirgemiyor. Kış aylarının çetin geçtiği köy ve kasabalarda yaşayan öğrencilere bot, mont ve kışlık giysi yardımında bulunan dernek, yüzlerce çocuğa yaptığı ayakkabı yardımıyla çocukların yüzünü güldürdü. Giysi yardımlarının yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilerin okul gereçlerini de temin eden dernek, ‘Herkes okusun, fırsat eşitliğinden tüm çocuklar faydalansın’ diye eğitim alanında yapılacak yardımlarına yenilerini ekliyor.

İnsanlıkla Genişleyen İyilik Halkası

Yüzlerce çocuğa yaptığı ayakkabı yardımıyla halkayı genişleten dernek, çocukların ayaklarını ısıttığı gibi yüzlerini de güldürdü. Yardım faaliyetleriyle,üşüyen ayak, mont giymemiş çocuk bırakmayacaklarını söyleyen SİYAD Genel Başkanı Mehmet Kuru, “Köylerde zor şartlar altında ayağında kara lastikle, üzerinde incecik hırkasıyla okuluna gitmeye çalışan çocuklarımız var. Bizler bu çocuklarımızın zorluk içerisinde geçen hayatlarına ortak oluyor, onların sosyal yaşama daha etkin bir şekilde katılımını sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Her çocuğun adil yaşam şartlarınasahip olması gerektiğinin altını çizen Kuru, “Ailelerin yetemediği noktalarda biz sivil toplum kuruluşları devreye girmeliyiz. Bu sayede herkes bir diğerini gözeten yaklaşımla hareket eder ve tüm topluma örnek olur” diye konuştu.

İyilikte Sayıların Önemi Yok...

İyilikte, birlik ve beraberlikte topluma rehber olma misyonuyla hareket ettiklerini söyleyen Mehmet Kuru, “İhtiyaç sahiplerinin dertlerine derman olduğumuz gibi sorunların ortadan kaldırılmasına ve bireylerin yaşam kalitelerinin arttırılmasına yönelik çözüm önerileri de geliştiriyoruz” dedi. Geliştirdikleri çözüm önerileri ile dezavantajlı bireylerin toplumdaki diğer bireylerle aynı standartlarda yaşayabilmesine aracılık eden dernek, bu sayede sosyal ilişkilerin ve değer yargılarının gelişimine de destek oluyor. Pek çok alanda yardım faaliyetlerini sürdürdüklerini söyleyen Mehmet Kuru, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün çocuklara kışlık giysi yardımında bulunurken, yarın erzak, barınma, ulaşım gibi alanlarda tüm ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşuyoruz. Biz sayıların öneminin iyilikte değil, matematikte büyük olduğuna inanıyoruz. O nedenle de tek bir çocuğu bile gülümsetmek bizim için her şeyden daha önemli.”

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: daylulu kerem 17 10 2018 19:02
siyad ' a helal olsun beyler. çok hayırsever bir stk doğrusu. bravo.

1. Yorum: keşke 17 10 2018 17:11
keşke gizli yapsaydınız çoçuklar ve aileler için daha iyi olurdu utanan birçok aile var gelip alamazlar sanki biraz reklam yapılıyor hissi var yinede emeği geçenlere teşekkür


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

150103


Tasarım:DtGaNi