Yayın Tarihi:17 12 2018 17:48(3118)

Korkudan Kaçan Yaban Hayvanı Elikin Yaşamaya Nefesi Yetmedi

16 Aralık 2018 Pazar günü akşam saatlerinde uzun süre koşan bir yaban hayvanı Elik Boyabat merkeze kadar koştu. Nefes alıp vermesi yeterli gelmeyince feci şekilde can verdi.

Edinilen bilgiye göre, avcılardan kaçtığı tahmin edilen ve korkusundan uzun süre koşarak nefesi tıkanan bir yaban hayvanı Elik Boyabat mezarlığı arkasında bulunan bir yerleşim yerinin yakınında yere yığıldı. Uzun süre koştuğu ve koktuğu düşünülen ve nefes nefese kaçan yaban hayvanın derisinde herhangi bir başka diş veya benzeri izine  rastlanmadı.  3-4 yaşında olduğu tahmin edilen yaban hayvanının çarptığı çeşitli yerlerde yara olduğu, boynuzunun kırıldığında görüldü.

Yaban hayvanı Eliki evinin yakınında bulan Dr. Sabri Tazkır “hayvana müdahale ettiğini ve kalp masajı yapmasına rağmen yeterli olunamadığını, hayvanın nefesinin kesildiği için ciğerinde oluşan kanamadan hayatını kaybettiğini belirtirken, halkımızın yaban hayvanlarına karşı duyarlı olunması gerektiğini doğal yaşama sahip çıkılmadığı takdirde doğal yaşamında insanlara sahip çıkamayacağını” ifade etti. Yaşamını feci şekilde can vererek yitiren yaban hayvan Elik, konunun yetkililere haber verilmesi üzerine, Boyabat Orman İşletme Müdürlüğüne teslim edildi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: jonturk 21 12 2018 14:56
zevk için, keyif için veya etleri için bu hayvanlara kurşun sıkan ne kadar iki ayaklı mahlukat varsa hepsinin allah belasını versin.

5. Yorum: seyfo 21 12 2018 07:41
arkadaş yemin ediyorum civarda gezerken, köy halkına şurada dolaşırken elik, tavşan gördüm diyemiyorum . çünkü ağzımdan kaçırsam saati bulmadan peslerine düşecek insanlar var.
hiç mi et yemesiniz be kardeşim. bu canlıları katledenler ahirette ne yapacaklar merak ediyorum.
yıllar once konya'da bir gezide önüme elik eti getiren birinin kafasına tepsiyi geçirmiştim. yine olsa aynı şeyi yaparım.

4. Yorum: seyfo 21 12 2018 07:40
arkadaş yemin ediyorum civarda gezerken, köy halkına şurada dolaşırken elik, tavşan gördüm diyemiyorum . çünkü ağzımdan kaçırsam saati bulmadan peslerine düşecek insanlar var.
hiç mi et yemesiniz be kardeşim. bu canlıları katledenler ahirette ne yapacaklar merak ediyorum.
yıllar once konya'da bir gezide önüme elik eti getiren birinin kafasına

3. Yorum: seyfo 21 12 2018 07:35
kaçak avcılığa verilen cezaların (tabi yakalanabilirse) caydırıcılığı olmamasından dolayı istediğini vuruyor.bir kaç yıl önce defalarca şikayette bulundum ama ne gelen oldu ne giden. bir kez station renault bir ormanci aracı gcuma vaktinden sonra gelirken gördüm o ladar. biz geliyoruz aman ha yakarız diyen cinsten. ama geriden yakarlar. maalesef gorevlerini yapmıyorlar.
bu arada allah' ın özene bezene yarattığı güzelim canlıları öldürmekten ne zevk alıyorsunuz be kardeşim.

ayrıca karelerdeki kişiler yardımcı olmaya çalışmışsınız da yüzünüzdeki o iğrenç gülümseme ne kardeşim.

2. Yorum: hayal alemi 19 12 2018 01:57
o avcı denen varlıkları da böyle ciğerleri patlayana kadar kovalamak gerek.

1. Yorum: 11 köy 18 12 2018 02:27
ya şu hayvanlara silah doğrultudanlar bu yaptığınız çok yanlış.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

396939


Tasarım:DtGaNi