Yayın Tarihi:15 02 2019 20:19(2186)

Tepkisi sert oldu!

Sinop Eski Belediye Başkanı Hamza İnce üyesi bulunduğu AK parti’den istifa ettiğini açıkladı. Hamza İnce açıklamasında: “2009 yılında katılıp Sinop belediye Başkan adayı olarak bulunduğum ve daha sonrada 2014 yılında da ikinci bir defa belediye başkan adayı olduğum Adalet ve Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Bundan böyle parti ile hiç bir resmi bir bağım kalmayacak.” dedi.

BOYABAT SİYASETİ SİNOP SİYASETİNE HAKİM OLMAK İSTİYOR

Sinop AK parti teşkilatında yaşanan huzursuzluğun, kırgınlıkların ve kızgınlıkların Sinop siyasetine hakim olmak isteyen Boyabat bölgesi siyasetçilerinin hakimiyet hastalığından kaynaklandığının altını çizen Hamza İnce; “Asıl amaçları olası bir erken genel seçime hazırlık telaşı, yeter artık diyoruz. Sinoplular uyansın! İç bölge hakimiyeti hastalığı su yüzüne çıktı. Yani Sinop’a belediye seçimlerini alalım, Sinop’a hizmet edelim telaşı bir tarafa bırakıldı. Teşkilatı kendilerine göre oluşturdular. Sinop, Boyabat siyasetine teslim edildi.” diye konuştu.

30-35 BİN SEÇMEN İLE 100 BİN SEÇMENE HÜKMETMEK İSTENİYOR

Kendilerini dağın berisi sahil kesimin dağın ötesi diye ayırarak aynı plakanın ayrı bölgesi olma hayali içinde bir siyasi güç olma peşinde olanların yarattıkları algı ile Ankara’yı yanılgıya sürüklediklerini belirten Hamza İnce; “Kendilerine iç bölge bize sahil bölgesi diyorlar İç bölge dedikleri bölge de seçmen sayısı 30 bilemedin 35 hadi 50 olsun, lakin sahil de 100 binin üzerinde seçmen sayısı var arkadaş. Ama gel gör ki yaptıkları algı ile Ankara’yı yanılgıya sürüklüyorlar.” dedi.

SİNOP’TA SEÇİMİ KAZANMAK İSTEMİYORLAR

Hamza İnce; “Partide vekilinden yöneticisine yetkililerin, Sinop’ta belediye başkanlığını kazanma gibi bir gayretleri görünmüyor.” diyerek, “Biz olmadığımız için bunu demiyorum. Kazanma gayreti ve samimiyeti olan insanların bu siyasi süreci bu şekilde idare etmemeleri gerekiyor. Aday tercihinden, merkez ilçe başkanının istifa edip arkasına bile bakmadan partiden ayrılması, zamansız il ve ilçe yönetimlerinin oluşturulma telaşı, il genel meclisi olayında bizlerin yok kabul edilmesi gibi üst üste hatalar yapıldı. Burada seçimi almada samimi bir gayret ve dürüstlük yok. O nedenle bana itibar eden, bize karşı samimiyeti ve vefası olan dostlarıma sesleniyorum. Sinop belediyesinde çalışan, ya da kamuoyunda, bizlerle muhabbeti, gönül bağı varsa herkese söylüyorum. Bana karşı vefası ve samimiyeti olan insanlarımızın bu siyasi hareketle yakınlığı olamaz. Olması da doğru değil. Bu günkü siyasi tablonun, Sinop’a emek veren insanlar hak etmedi diyorum. Bu vefasızlık ve saygısızlığın yapılmaması gerekliydi. Bu duygu ve düşüncelerle ayrılmanın doğru olacağı düşüncesiyle istifa ediyorum.” diyerek, kendisini sevenlerinin de aynı tavrı sergilemesi gerektiğini belirtti.

Öte yandan İstifasının ardından çıkabilecek olan söylentilere kendisini yakinen tanıyan, seven ve güvenen dostlarının itibar etmemesi gerektiğini belirten Hamza İnce; “Bizim duruşumuz bellidir. AK parti’den istifa ettim. B partisine ya da C partisine giderim diye omurgasızlığa da bir düşünceye de sahip değilim. Bugün itibarıyla benim AK Parti ile hiçbir siyasi bağım kalmamıştır. Bu bilinsin yeter.” dedi.

Kaynak: Halk Sesi.com

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: camili köyden 16 02 2019 18:48
hamza ince zaten akp li değildi.yıllar önce bir yerde beraber oturmuştuk.konuşmalarını dinleyince, bu adam akp li mi? şimdi diye kendi kendime sormuştum.çünkü hiç bir söylemi akp ile uyuşmuyordu.sinop ta kaç akp li var ki! sinop siyasette etkili olsun.15 yıldır neredeymiş bey efendi?

7. Yorum: ayrıştıran yapıdalar 16 02 2019 14:38
sayın ince aslına bakarsan dağın ötesi berisinden ziyade, ayrılıkçı politika izlemeleri sebebiyle iç bölgeyi de paramparça ettiler.
birleştiren değil, bölen zihiniyete sahipler. biz değil bencillik tek sığındıkları varlık nedeni.millet reyi bugüne kadar recep tayyip erdoğan'a verdi.bunlara değil.

6. Yorum: bak hele 16 02 2019 05:24
hamza kardaş niye boyabati küçük görüyorsun sen nerelisin sinoplumusun dağın hangi yamacindansin

5. Yorum: abatboy 15 02 2019 22:56
en akilli karari almis hamza ince? akepenin sonunun geldigini gorenlerden! aynen anavatanin tuz-buz oldugu gibi?

4. Yorum: dağın ötesi 15 02 2019 22:46
ben bu tür bir söylemi birinden daha duymuştum.bayağı bir konuşmadan sonra aslen nereli olduğunu sorduğumda sinop'lu olmadığını öğrenmiş ve çok şaşırmıştım.
bu söylemler gerçekten çok abuk söylemler.şimdi tek sorun bu muydu yani?eline fırsat geçmiş demeç vereceksin bu toprakların insanlarının tek derdi bu muydu yani?
biz buna 'demagoji' diyoruz.

3. Yorum: boyabat 15 02 2019 22:32
bence insanları dağın ötesi vs. kavramlarla ayırmaktansa eğitim seviyesine göre nitelendirmekte fayda var.
evet,boyabat köylerden aşırı göç alan bir yer ve boyabat'ın köyleri hala kalabalık sayılır.bu köylerden gelen göç,kültürel anlamda kalkınmada frenleme yapmaktadır.bu inkar edilemez.ama siz parti olarak avrupa birliğinden gelen köylü eğitim programını uygulayamadınız.paralar heba oldu.beceriksizliğinizin faturasını kimseye çıkarmayın.15 yıldır neredeysiniz?bunlar bugün mü sorun teşkil etti?
bu tür saçma sapan bir açıklama kabul edilemez.

herkes adabını haddini bilsin.ayrıca sinop kimsenin babasının tapulu malı değil.
sen konuşacaksan,sinop'ta belirli makamlara getirilmiş kişilerin (nereli olup olmadığına bakmaksızın)önce vasıflı olup olmadıklarını konuşsaydın ya yıllardır!biz muhalefette bunları anlatana kadar neler çektik.şimdi mi aklınız başınıza geldi?umarım bugün çoğu koltuk sevdalısı da ileride senin durumuna düşer ve böyle karşımıza çıkar.

2. Yorum: gökbörü 15 02 2019 21:30
sinop zaten sıyaset var olduğu sürece boyabata teslımdır. neyın kafası bu sinopta soldan başka oy mu var ? o yuzden de 40 yıl oncesını yaşıyor iktıdar partısı mılletvekılı daıma boyabattan çıkar bu boyledır.ak partı ne yaptı sinopta ne verdınızde ne istıyorsunuz !akp lı değiliz ama bu da bır gerçek sinop eşittir :chp , en muhafazakarı bıle chp lıdır sınopta.

1. Yorum: takke 15 02 2019 20:56
boyle bir aptalligi zaten ancak sinoplu yapar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

51584


Tasarım:DtGaNi