Yayın Tarihi:16 02 2019 22:10(1450)

Teknoloji Bağımlılığı 7’den 70’e Herkesin Derdi

Sinop Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne bağlı KYK Yurt personeline yönelik olarak Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop Şubesi Formatörlerince, 7 den 70’e herkesi etkisi altına alan Teknoloji Bağımlılığı başta olmak üzere Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı hakkında bilgilendirme yapılarak sağlıklı bir hayat sürmek için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Ailemize, sevdiklerimize ve sosyal çevremize karşı sorumluluklarımız var

Yeşilay Şube Başkanı Erkal Boz; “Bugün burada Üniversiteler, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlından alanında uzman kişilerden oluşan Yeşilay Bilim Kurulunca her yaş grubu için ayrı ayrı hazırlanmış bulunan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Programı dâhilindeki seminerde bir araya gelmiş bulunmaktayız. TBM programı; anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, yetişkin ve ebeveynler için hazırlanan dokümanlar halkımızın hizmetine sunulmuştur. Sizler üniversitemizde eğitim gören gençlerimize her türlü hizmet verirken sıcak bir ev ortamı oluşturmaya çalışıyorsunuz. Ama hepimizin işimizle ilgili sorumluluklarımız olduğu gibi ailemize, sevdiklerimize ve sosyal çevremize karşı sorumluluklarımız var. Sizler sorumluluklarınızın farkında olan birer yetişkin olarak ülkemiz insanlarının beden ve ruh sağlığına zarar veren, sosyal yaşantısını olumsuz etkileyen bağımlılıklara karşı en hassas olması gereken meslek guruplarındansınız.” dedi.

Haftanın bir günü aile günü olsun

Seminerde önce Yeşilay’ın tanıtımı yapılarak yurt içi ve yurt dışında yaptığı faaliyetler ile 2019 yılında Sinop’ta gerçekleştirilecek projeler anlatıldı. Yeşilay Formatörü Ahmet Karaca, KYK personeline verdiği seminerde “ Aile içi iletişimi arttırmanın öneminden bahsedilerek haftada en az bir günün aile günü yapılmasını, 3T dediğimiz Televizyon, Tablet ve Telefona ayrılan zamanın azaltılarak aile bağlarını kuvvetlendirecek sosyal faaliyetlerin yapılmasının bağımlılıklardan kurtulmak ve bağımlılıklara bir daha düşmemek için çok önemli olduğunu” belirtti. Seminerde, uyuşturucu maddelerin, Her çeşit alkollü içkinin, Nargile ve Sigara başta olmak üzere tütün mamullerinin bağımlılık yaptığı belirtilerek bağımlılıkların belirtileri, alınması gereken önlemler yapılması gerekenler ve kanuni yaptırımlar üzerinde duruldu. Katılımcılara TBM bağımlılık broşürleri dağıtımıyla seminer son buldu.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

4476


Tasarım:DtGaNi