Yayın Tarihi:19 02 2019 21:05(1685)

CHP’li Karadeniz Çölyak Hastaları için Umut Oldu

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, gluten içeren tahıl ürünlerini ve her besin kaynağını rahatlıkla tüketemeyen Çölyak hastalarının yaşadığı sorunların giderilmesi hazırlamış olduğu kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu.

Yaşamları boyunca glütensiz gıdalarla beslenmenin yanı sıra birçok ürünü sınırlı tüketmek zorunda olan Çölyak hastalarının tüketebildikleri ürünleri temin etme ve satın alma konusunda yaşadıkları zorlukları meclis gündemine taşıyan CHP’li Karadeniz, Çölyak hastalarının yaşadığı sıkıntılara karşı çözüm önerilerini içeren bir kanun teklifi hazırladı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafından TBMM başkanlığına sunulan kanun teklifinde her yıl alınması gereken heyet raporlarının yenilenme zorunluluğunun ortadan kaldırılması ve sosyal yardımların arttırılması, çölyak hastalarının tüketmek zorunda oldukları glütensiz ürünlerin KDV oranlarının %1 oranına indirilmesi ve aynı zamanda ithal olan bu ürünlerin vergi muafiyeti uygulamasıyla fiyatlarının vatandaşların alım gücüne uygun sınırlara çekilmesini öngören değişikliklere yer verilmiştir. Aynı zamana glütensiz gıda üretiminin yaygınlaşması, ucuz ve daha ulaşılabilir standartlara getirilmesi için glütensiz gıda üretim faaliyetleri için yatırım destek ve teşviklerin arttırılması da teklifte sunulan maddeler arasındadır.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz tarafından TBMM başkanlığına sunulan yaklaşık 700000 civarında vatandaşın faydalanması ön görülen kanun teklifi;

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: vatandaş 20 02 2019 15:26
sayın vekilim birde şu y.hizmetliler derdine değinsenizde 2005 den beri memur kadrosu belkleriz bir ilgilenseniz .


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

12865


Tasarım:DtGaNi