Yayın Tarihi:12 03 2019 21:23(1567)

MHP Türkeli'de adaylarını tanıttı

MHP Türkeli Belediye Başkanı ve adayı Halil Dilek Özcan, 11 Mart Pazartesi akşamı Türkeli Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında, seçim projelerini Türkeli halkı ile paylaştı.

MHP, Türkeli Kapalı Spor Salonu'nda belediye başkan adayını, belediye meclis üyesi adaylarını ve il genel meclis üyesi adaylarını ilçe halkına tanıttı. Düzenlenen aday tanıtım toplantısında konuşan MHP Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım, "Halka karşı siyaset olmaz” diyerek, “Birileri gibi merkezden atamayla değil, halkın içinden, halkın istediği bir aday belediye başkan adayı Halil Dilek Özcan’ı belirledik" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP olarak AK Parti ile ittifak yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiklerini belirten MHP İlçe Başkanı Murat Yıldırım, “Biz Cumhur İttifakı için ülkenin bekası için Erdoğan’a oy verdik. Ancak bakıyoruz, buradaki ilçe teşkilatı ve aday profili AK Parti’ye hiç yakışmıyor. Sabah kalkıyorlar, akşam yatana kadar yalan söylüyorlar. Bir yandan da bizim sabrımızı zorluyorlar. Bizim aklımız sabrımızın üzerindedir. Hiç kimse bizim sabrımızı zorlamaya kalkmasın” dedi.

Yıldırım, "Vekilimize şu soruyu sormak istiyorum. Çatalzeytin ile Güzelkent arasındaki yol 20 yıldır yılan hikayesine döndü. Ne oldu? Şurada 3-5 vatandaşımızın bile istimlak parasını ödeyemediniz. Birkaç yılda bir müteahhit değiştiriyorsunuz.” dedi.

Türkeli Devlet Hastanesi’nin ilk açıldığında 4 ana branşın hizmet verdiğini ancak şuanda branş doktorunun kalmadığını belirten Yıldırım, “Hastaneyi 57. hükümet döneminde ilçeye kazandırdığımızda hastaneye 4 ana branşta doktor ataması yaptırdım. Genel Cerrah, Çocuk Hastalıkları, Kadın Doğum ve Dahiliye vardı. Peki nerede bu doktorlar? Sayın vekilim, sizin ilçe teşkilatınız bu hastane doktorlarını ve personellerini döve döve gönderdi buradan.” dedi. Yıldırım, önümüzdeki dönem hastaneye 4 ana branşta yeniden doktor ataması yaptıracağının sözünü verdi.

MHP Türkeli Belediye Başkanı ve adayı Halil Dilek Özcan, yaptığı konuşmada, 1994 yılından bu yana ilçe halkının desteğiyle görevde olduğunu ve 7. kez sandığa gittiğini söyledi. Özcan, burada geçtiğimiz dönemlerde yaptığı hizmetlerden bahsederek, 2 dönem içerisinde ilçe merkezine 200 bin m2 kilitli parke döşendiğini ve ilçe nüfusuna göre ciddi bir rakam olduğunu ifade etti.

Özcan, 2004-2009 döneminde belediye araç filosunun atıl bir vaziyette devraldıklarını belirterek, mevcut araçların bakımlarının yapılıp, aynı zamanda yaklaşık 2 milyon lira değerinde araçları gurbetçiden hibe yoluyla belediyeye kazandırdıklarını belirtti. Türkeli’nin önümüzdeki 10 yıl içerisinde özellikle turizm ve ulaşım anlamında yaşanan gelişmelerle büyüyerek, gelişeceğini ifade eden Özcan, “Artvin Hopa’dan İstanbul’a kadar uzanan karadeniz sahil yolu projesi var. Türkeli’ne kadar dayandı bu proje. İstanbul’a kadar yapıldığında bu yol, ilçe gelişecek. Bunun için de Türkeli’de bunun alt yapısını hazırlamamız lazım. Birileri gülüyor, biz dağlarda etkinlik yaptırdığımız için. Kanyonları tanıtıyoruz, bir yandan bayanlarımızın en muzdarip olduğu sosyal donatılar hazırlıyoruz, otel yapıyoruz, bungalowlar yapıyoruz. Sevgili enişte, sen belediyecilik işine karışma, yap şu yolu da şahlandıralım Türkeli’ni”

Türkeli’de 23 projeyi hayata geçirmek istediklerini anlatan Özcan, “İlk işimiz ilçeye 600 kişilik kültür merkezi, toplantı ve programların yapılacağı bir salon, aynı zamanda 90 kişilik cep sineması. Çocuklarımız güzel bir film geliyor, Sinop’a, Kastamonu’ya gidiyor. Artık bu ilçede bunlar olacak. Bu da ilk senede yapacağımız hizmetlerden bir tanesi." dedi.

Özcan, hayata geçirmek istediği Başbuğ Alparslan Türkeş Türk Boyları Tema Parkı, Tarihi Sivil Mimari Formunda Apart Oteller ve Kent Müzesi, Yüksekokul Türkeli Yerleşkesi, Türkeli A.Ş. ve Kent Ormanı projelerini anlattı.

Önümüzdeki dönem ilçeye kurulacak olan Türkeli Meslek Yüksekokulu ile ilgili yaptığı çalışmaları anlatan Özcan, Sinop Üniversitesi’nin kurulduğundan bu yana ilçeye yüksekokulu kurulması için çalışmalar yürüttüğünü, rektör ve dekanların ortak görüşleri olan esnaf kefalet binasının yüksekokulu olabileceği düşüncesinden sonra Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi eski başkanı Necati Kalafat ve yönetiminin yüksekokulu için binayı tahsis etmediğini, bu yüzden de kamulaştırma yolu ile belediye olarak binayı bünyelerine katıp, yüksekokuluna kazandırmak için çalıştıklarını ifade etti. Aynı zamanda esnaf kefalet kooperatifi başkanlık seçiminde mevcut başkan Kalafat’ın karşısına aday çıkması için destek olduklarını belirten Özcan, böylelikle mevcut başkanın karşısına çıkan aday Nihat Demircan ile Esnaf Kefalet binasının Sinop Üniversitesi’ne tahsisi için anlaştıklarını ve böylelikle yapılan seçimde Demircan’ın kazanmasıyla binanın üniversiteye tahsisinin sağlandığını kaydetti.

Özcan, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’e yüklenerek, “Sevgili eniştem, Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı’na teşekkür etti, yüksekokul için hiçbir emeği olmayan Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı’na teşekkür etti, ‘Bu garip Dilek’i unuttu. Bütün emek benim orada." dedi ve ekledi, "Enişteme sesleniyorum. Sevgili enişte, geciktirdiğin teşekkürü 1 Nisan’dan sona edersin. Ben bekliyorum eniştem."

Özcan, "Sevgili eniştem, dürüstlüğüne lafım yok vekil olmadan önce de tanıyorum seni. Ama sen bu yalan makineleriyle yan yana geldin ya, körle yatan şaşı kalkar misali sende inşallah şaşı olmazsın ben seni seviyorum. Sen şaşırdın şaşırdın enişte. Sen yalan konuşacak adam değilsin."

Özcan, "Proje çaldın enişte, emeğe saygı göster"

2009 yılından bu yana hükümet binası ve jandarma binasının bulunduğu bölgeye meydan projesi için çalıştıklarını anlatan Özcan, "3 sene evvel dedin ki hükümet ve jandarma binalarını yıkıp, meydan projesi yapacağız diyorsun. Biz bunun plan projesini 2009'dan beri çalışıyoruz. Çıktın güzel eniştem, ben jandarmayı hükümet binasını yıkacağım dedin meydan projesini hayata geçireceğiz dedin benden proje çaldın enişte ne haberin var jandarmanın yıkılacağından, hükümet binasının yıkılacağından. Yap hadi önünde duran mı var? Emeğe saygı göster. Hemen gittin sahiplendin. Hadi oradan, yemezler." dedi.

"Bir daha Türkeli'nin yazında su sıkıntısı çekilirse istifa ederim"

Özcan, su sorunuyla alakalı ise şunları söyledi, "2009'tan beri su ile mücadelemi veriyorum. Sel oldu hatta hatırlarsınız 2012'de, su şebekesi diye birşey kalmadı. Gece gündüz çalıştım, herkes şunu dedi, "6 ayda su gelmez" Biz 3 gecede çalıştık ve suyu verdik. Sudan sebeplerle üzerime gelmeyin. Eğer bir daha Türkeli yazında akmayan su olursa istifa etmezsen şerefsizim, namerdim. İlçede suyla alakalı ufak tefek işimiz kaldı. 2019'un yazında sudan sıkıntı çekeceksek, gelin benim yüzüme tükürün. Benim su ile üzerime geldiler ama ben ağzımı açarsam ittifak ruhu var diye susuyorum, elimde belgeler var. Ağzımı açarsam beni kimse durduramaz" ifadelerini kullandı.

Başkan Özcan'ın konuşmasının ardından MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, konuşma yaptı. Enginyurt, yaptığı konuşmada, ilçede birlik ve beraberliğe hayran kaldığını vurguladı. Enginyurt, "Bu seçim zaten bitmiş, başkan adayımızın en büyük desteği ilçe halkı olmuştur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından belediye başkan adayı, belediye meclis üyesi adayları ve il genel meclis üyesi adayları halka tanıtıldı. Toplantının sonunda tüm katılımcılar birlikte şehir turu attı.

Kaynak: Turkelihaber.com

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

62541


Tasarım:DtGaNi