Yayın Tarihi:16 03 2019 02:04(1374)

Sinop Müsiad Başkanı 25. Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak'ın Basın Açıklaması

Değerli kardeşlerim;

Yeni Zelanda’nın Christchurch kasabasının Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi (Nur Camii) içerisinde Cuma Namazlarını kılmakta olan Müslüman kardeşlerimize yönelik saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 49 kardeşimizin hayatını kaybetmesi kanımızı donduran bir hadisedir. Gerçekleştirilen menfur saldırı son yıllarda İslamofobi hadisesinin hangi noktalara geldiğinin bir işaretidir.

Değerli Kardeşlerim;

Bilindiği üzere özellikle son birkaç yıldır adına İslamofobi denilen İslamiyetin yayılmasından korkan bazı kesimler dünyanın çeşitli bölgelerinde kanlı terör girişimlerinde bulunmaktadırlar. Dünyada yükselmekte olan ırkçılık ve İslam karşıtlığına karşı gerekli ve yeterli önlemleri almayan, teröre “benim teröristim senin teröristin “ gözlüğü ile bakan ülkeler gelinen bu noktadan sorumludurlar. Bu sorumluları şiddetle ve nefretle buradan kınadığımı protesto ettiğimi duyurmak istiyorum.

Değerli kardeşlerim;

Menfur saldırıyı gerçekleştiren Saldırganın Brenton Tarrant adlı bir soysuz olduğu açıklanmaktadır. Ancak bu olayı yalnızca bir kişinin gerçekleştirdiği menfur bir olay olarak kabul edip üzerini kapatamayız. Olay Dünyada yükselmekte olan ırkçılık ve İslam karşıtlığının hangi boyuta geldiğinin bir göstergesidir. Bu olaydan İsrail’in masum Filistin Halkına mezalimine seyirci kalanlar, Yüzlerce şehidimize rağmen FETÖ elebaşısı ve O’nun maşalarını sahiplenenler, Avrupa ülkelerinde Türk ve Müslümanlara yönelik şiddet olaylarını görmezden gelenler doğrudan sorumludur ve bu sorumluluklarının bedellerini er geç ödeyeceklerdir.

İçimizi yakıp kavuran 49 din kardeşimize yenilerinin eklenmemesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Mübarek Cuma vazifelerini yerine getirdikleri sırada Şehitlik mertebesine çıktıklarına inandığım tüm kardeşlerime Allahtan Rahmet, bu acıyı kalplerinde hisseden tüm İslam alemine başsağlığı diliyorum.

Sinop Müsiad Başkanı 25.Dönem Ak Parti Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

77348


Tasarım:DtGaNi