Yayın Tarihi:19 03 2019 22:40(3340)

Tuğla Sanayisini Hiçe Saymak
Boyabat'a Yapılmış En Büyük İhanettir

Sözde turizm şehri ama sadece pavyonları ile anılan abat Boyabat'ta yapımına devam edilen Erenlik Tepesi'ndeki kulemiz hızla tamamlanıyor. Fakat belediyemiz tarafından kulenin giriş kısmında duvar malzemesi olarak, gaz beton kullanılıyor.

Boyabat’ın en büyük geçim kaynağı olan tuğla fabrikaları son dönemde neredeyse kan ağlamakta. Memlekete yapılan bir yatırımda neden memleketin en büyük geçim kaynağı olan tuğla ürünleri kullanılmamaktadır?

Acaba başkanın dediği gibi 26 tuğla fabrikası ile sanayi şehri olmadığımızdan kaynaklanabilir mi?

Bütün belediyeler memleketinde üretilmekte olan ürünü bırakın kullanmayı, üretilen ürünleri tanıtmak için canla başla çalışmaktalar. Acaba Boyabat belediyesinin tuğla sektörü ile ilgili ne gibi bir problemi var da bu sektörü hiçe saymaktadır?

Bundan 1 sene önce meydan projesinde yine gaz beton kullanımı gündeme geldiğine belediye yetkilileri projenin merkezi hükümetten geldiğini ve projeyi aynen uygulamak zoruna olduklarını belirtmişlerdi.

Şimdi Boyabat Belediyesine soruyorum neden kendi yaptırmış olduğunuz projede memleketimizde üretilen ürün (Tuğla) kullanılmamıştır?

Sizce bu memleketin can damarı olan tuğla sektörüne yapılmış bir ayıp değimlidir?

Bu sektörün işverenlerine, işçilerine ve direk yada dolaylı bu sektörden geçimini sağlayan insanlara karşı yapmış olduğunuz bu ayıp, onları hiçe saymaktan başka hiçbir anlam ifade etmemektedir.

Orada kullandığınız ürüne bırakın para vermeyi, tuğla sanayicilerine teklif etmeniz durumunda, sırf memleketimizin ürünü kullanılsın diye, belediyemize bedelsiz olarak bile verirlerdi.

Bu memlekette tuğla sanayisini hiçe saymak Boyabat a yapılmış en büyük ihanettir.

Memleketin geçiminin % 60'ını sağlayan tuğla sanayi hiçe saymak ve yine memleketin geçiminin % 30'unu sağlayan çeltiği hiçe sayan bir belediye başkanından da bu beklenirdi.

Gerçi şimdi domates ve jet ski ön planda.

Facebook'ta Paylaş
18. Yorum: takılıp düşen yaya 22 03 2019 16:04
ben çarşıda yürürken ayağıma taş takılıyo , jetskici başkan erenlik tepesine şekülsüz kule yapsın.

17. Yorum: millet 20 03 2019 23:26
gaz beton diyenler hiç araştırdınızmı boyabatta rezerv varmı? pazar yerine uzakmı açılsa işlermi diye.
bunu diyeceğinize boyabata demiryolu getirsenizde nakliyeden kar ederek rakabet yapılabilse.

16. Yorum: ibrahimcan_57 20 03 2019 18:53
uzun mu uzun bir aradan beri yorum yazmak istemedim emme gayri bu durum hasıl olunca yazıyorum sözlerine başlarken tuğla diyarına selam eder (selam mekandan öncedir) düsturuyla başlayalım gazbeton ne alaka tuğla diyarında der ve sözlerimi bitiririm nokta.(burda gulebilirsiniz)

15. Yorum: erdem 20 03 2019 17:29
her şeyimiz tamam şefik başkan. bir tek "hobi bahçemiz" kaldı yapılmayan. sayende 40 projede tamamlandı.

14. Yorum: furkan 20 03 2019 17:05
bütün belediye personeli akp ilçe yönetimi gibi çalışıyor. eyy şefik çakıcı sormuyor musun, çalışanlarına, sizin ne işiniz var akp seçim çalışmalarında. demek ki büyük sıkıntı var kendi içinizde. belediye personeli dışında şefik çakıcının yanında kimse yok.

13. Yorum: bilgisizce 20 03 2019 15:59
şefik çakıcıyı savunuyordum bu konuda, adam videosunu gösterdi şok oldum. gerçekten boyabat'tan sanayi şehri olmaz demiş...

12. Yorum: cahiller 20 03 2019 15:38
bu ülkenin en büyük sorunu hiç bir şey bilmeyen cahil insanların herkesten fazla görüş belirtmesidir. bu insanlar bilmedikleri gibi öğrenmeye de tenezzül etmezler. belki de öğrenme kapasiteleri yoktur. yapabildikleri en iyi şey ise birilerinin tetikçiliğini yapmaktır. tuğla sanayicileri gaz beton üretsin diyen cahil, cühelalar. yorum yazmadan önce gaz beton nasıl ve neden üretilir, üreticileri kimlerdir diye inceleyin. bu tip insanların çoğunlukta olduğu hiç bir yer gelişmemiştir, gelişemeyecektir. ne yazık ki boyabat'ta aynı durumdadır.

11. Yorum: boyabat sevdalısı 20 03 2019 14:40
turizm şehri, pavyonlar merkezi boyabat

10. Yorum: gercekci 20 03 2019 07:14
belediye bu işi ihale ederken muteahhıtın gaz beton kullanacagı aklına gelmemiş olabilir. şartnamesinede buranın boyabatın yerlş tuglası ile orulecegi şartını koymadıgındanda bu hale gelmiş olabilir diye duşunuyorum.

9. Yorum: sanayici 20 03 2019 04:25
sayın hüsnü adlı yorumcu ne demişler ekinler baş vermeden kör buzağı toparlamazmış
sen diyosun ki tuğlacılar ağlamasın gaz beton üretsinler bunu demek kadar bu üretim kolay olsaydı emin boyabatımızın kendini geliştirmiş firmaları bunu yaparlardı ama bu yatırımı maliyetini biliyomusun sen 10 trilyonluk bir yatırım bu öyle boş boş konuşmalarla savunma yapma belediyenin hangi tanıtımında tuğla var yada diğer üretimlerin tanıtımı hiç biri yok daha bıyabatta tuğlanın dışında ne üretimler var vatandaşımız bilmiyolar bile bunları boyabat bir tane başka boyabat yok

8. Yorum: daylulu kerem 20 03 2019 03:58
tuğla sanayinde yeni teknolojik iyileştirilmeler yapılması lazım.arge çalışmalarıyla birşeyler yapılmalı.

7. Yorum: sanayici 20 03 2019 03:06
sevgili şefik çakıcı 30 a yakın tuğla ve kiremit fabrikasının olduğu 10 a yakın kereste fabrikasının,iyi kötü orta büyüklükte sanayisinin olduğu hemen ileride de organize sanayi bölgesinin olduğu bir bir ilçeyi turizm kenti yapacağız demek aklın peynir ekmekle yenmesi gibi bir şey olsa gerek..önce elimizde ki nimetleri bir değerlendirelim hele..ne turizmi allah aşkına rüya mı görüyorsunuz siz.
bir tane tarihi kaleyle yapılan bir kuleyle boyabatta turizm falan ge-liş-mezzz.
bırakın anten kunten işleri.
gerçekçi olun.akıllı işler yapmaya bakın.boyabatta şu an ciddi bir işsizlik sorunu var.. toprak sanayileri de topu dikerse ki dikecek gibi bir çoğu o zaman hep birlikle turizm kentinde jet skiye biner.döner bir yerlerimizi avuçlarız..

6. Yorum: boyabat 20 03 2019 02:35
gazlı beton kim hangi firma yapıyor araştırın kesin iktidara yakındır

5. Yorum: evet 20 03 2019 02:18
süper zeka hüsnü doğru söylemiş biraz vizyon kardeşim belediye kule yapar gazlı beton üretelim diye düşünseniz bugün ağlamazdınız siz o fabrikaları jet ski yapımına yönlendirin yarın ağlamayın ha biz eski model devam ederiz derseniz onada bende karışmam hüsnüde karışmaz ...

4. Yorum: bilgili 20 03 2019 01:31
artık diyecek söz bulamıyorum. ekmek yendiğimiz tesislere bu gözle bakılmalsi normal değil

3. Yorum: boyabatlı 20 03 2019 00:21
güya boyabattan tarım ve sanayi kenti olmazmış. kendisi çeltik geliri ile büyümedimi? çingeneye beylik vermişler, önce babasını asmış. derler.
ayrıca turizm adına ne yaptın bu kuleden başka ve bu kuleyi bir grubun keyif yapacağı yer olarakmı yapıldı? yoksa turizm içinmi yapıldı? asıl turizm çekecek kale ne halde hiç baktınmı?

2. Yorum: hüsnü 19 03 2019 23:39
kardesim eğer tuğla fabrikaları kan ağlıyorsa gitsin gazlı beton üretsinler,niye kan ağlıyor satamıyor niye yeni yeni inşaat malzameleri cıkıyor bunlarda oturup ağlayacaklarına kendilerini geliştirsinler aga

1. Yorum: atsız 19 03 2019 23:16
işte yerli ve milli başkan böyle olur!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

411058


Tasarım:DtGaNi