Yayın Tarihi:11 04 2019 02:48(2176)

Boyabat Devlet Hastanesi’nden Örnek Olacak Proje

Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesi bünyesinde çalışan Hasta Hakları Birimi, hastane yönetimi ile birlikte çevre hastanelere örnek oluşturacak bir çalışma gerçekleştiriyor.

Her sabah düzenli olarak servislerde yatan hastaların ziyaretini gerçekleştiren birim çalışanları, hastalara ve yakınlarına hasta hakları ile ilgili bilgi veriyor.

Bilgilendirme çalışmalarının yanı sıra hastalar ile her gün yüz yüze görüşen Zeycan Güçlü poliklinikler ve acil servisteki hastalarla küçük bir anket yaparak hastaneden memnun olup olmadıklarını ortaya koyuyor.

Yemeklerden,resmi prosedürlerinin zamanında yapılıp yapılmadığına,personel çalışmalarından, hasta veya yakınlarının şikayet ve önerilerine kadar bir çok veriyi toplayan Güçlü, bu veriler ışığında hastane yönetimi ile birlikte bu sorunlara hızlı bir şekilde çözüm buluyor.

Yine çalışmalar bünyesinde CİMER, 184 SABİM, Sağlık Bakanlığı, doğrudan müracaatlar, şikayet kutularına bırakılan şikayetler vb. olmak üzere türlü kanallardan gelen hasta ve vatandaş şikayetleri araştırılıp anında ve yerinde çözüm bulunmaya çalışılıyor.

Edinilen bilgiye göre bu çözüm odaklı proje vatandaşları oldukça mutlu ederken, Boyabat 75. Yıl Devlet Hastanesinde geçmiş yıllara göre şikayetler oldukça azalmış durumda.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: x.y.z 20 04 2019 05:22
hasta veya yakınını hasta hakları konusunda bilgilendirmek bu birimin asli görevi. şimdi asli görev örnek proje olmuş.aferim size

6. Yorum: aslan 19 04 2019 04:29
güzel bir uygulama.tebrikler.

5. Yorum: hahahah 17 04 2019 05:34
ya çocuk mu kandırıyorsunuz sinop kadar nüfusu olan ilçede doktor yok mr yok tedavi yok siz önce her gece milli servetle sinop merkez ve samsun'a nakil ettiğiniz hastaların cvbini verin att arkadaşlar muavin gibi oldular sürekli yol gidip gelmekten riski yönlendirmek adına başlıyorlar nakışlı ya arkadaş burdaki insan insan degilmi yazık çok yazık birim oluştursan ne çözüm nerede çözüm hüseyin cömert her hafta yazıyorsun siladan mektup bu zahmet şu isede bir el atıver memleketin esas sorunu saglik

4. Yorum: sağlıkçı 13 04 2019 13:42
çoğu hastanede hasta hakları birimleri zaten bu şekilde çalışıyor.

3. Yorum: halktanesi 11 04 2019 14:49
boşversenize hangi şikayet dinlenilmiş bugüne kadar. asıl işlerini yapsalar böyle bir birime ihtiyaç var mı. şaka gibi memleket. ancak birim oluştururuz zaten. filanca hakları birimi. demekki hakkını vermiyorsunuz.

2. Yorum: çarşı 11 04 2019 13:50
kolonoskopi ve endeskopi makinası duragan a boyabat devlet hastanesinden yürüyerek mi gitti.yoksa duraganlı milletvekilimize yönetim jest mi (y....k) mı yaptı yoksa 1 —- 4 ten büyük mü

1. Yorum: farkındayız 11 04 2019 08:01
mevcut çalışanlar yetmiyor emek li olup çalışan personelden bahsediyorum,birde işkur dan emekli olup da hastane bünyesine işe girenlere ne demeli?ne olcak böyle bilememek ile beraber,kim olur ise olsun konu da ne olur ise olsun,muhatap oldugum kişiler de vızırtı.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

116040


Tasarım:DtGaNi