Yayın Tarihi:13 04 2019 03:14(1345)

Ziraat Odası Başkanı Elmacı; ”Vatandaşımız Köyüne Dönsün, Üretici Olsun İstiyoruz.”

Boyabat Ziraat Odası Başkanı Cemil Elmacı ve yönetim kurulu üyeleri Boyabat İlçe Kaymakamı Fatih Aksoy’u makamında ziyaret ettiler.

Boyabat Ziraat Odası Olağan Genel Kurulunda yapılan seçimde oluşan yeni yönetim kurulu ve başkanı Cemil Elmacı ve Oda yönetim kurul üyeleri Kaymakam Fatih Aksoy’u makamında ziyaret ederek yapacakları çalışmalarında kendilerine destek istediler. Başkan Cemil Elmacı, Boyabat’ın verimli toprakları olduğunu ve değerlendirildiğinde önemli bir tarım kenti olacağını ifade ederek “Biz ziraat odası olarak ilçemize acilen soğuk hava deposu ve paketleme tesisleri kurulmasını istiyoruz. Sebze, meyve ve tahıl gibi ürünlerin bol olduğu aylarda üreticilerimiz elindeki ürününü pazarlayamadığı için değerinden daha ucuza satmak zorunda kalıyor. Çünkü satamadığı ürünü bozulmadan, çürümeden saklayabileceği bir yeri yok. Bu nedenle devletimizden soğuk hava deposu ve paketleme tesisleri için bir adım atılmasını istiyoruz.

Elmacı, Boyabat’ın sebze, meyve ve hayvancılık alanında da teşvik kapsamına alınmasını da isteyerek “Vatandaşımız, köyüne dönsün üretici olsun istiyoruz. Ancak bunun için traktör ve yan aletlerini alması gerekiyor. Gübre, yem, akaryakıt fiyatları çok pahalı. Bu yüzden üreticilerimize teşvikler verilmesi lazım.” dedi.

Başkan Elmacı, Boyabat’ın seracılık için de uygun olduğunu, ancak olması gerekenin çok altında seracılık alanları var. Bu konuda da üreticilerimizin bilinçlendirilip devlet desteğiyle sera alanlarının genişletilmesi gerektiğini söyledi. Elmacı, “Biz ziraat odası olarak ne yapmamız gerekiyorsa elimizden gelenin fazlasını yapmak istiyoruz. Devletimiz, üreticilerimiz ve biz istişarelerde bulunup ilçemizin tarımsal ürünlerinin hem kendi ihtiyacımıza yetecek seviyeye, hatta ilçe dışına ihraç edecek duruma gelmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

23982


Tasarım:DtGaNi