Yayın Tarihi:10 05 2019 22:25(1891)

Bisiklete Biniyorum Camiye Gidiyorum, Projesi Tamamlandı

Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğünce hazırlanan ve Boyabat Kaymakamlığının 15.04.2019 tarih ve 7560239 sayılı onaylarıyla gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Bisiklete Biniyorum Camiye Gidiyorum, Hem Sağlıklıyım Hem Huzurluyum" isimli proje tamamlandı.

Bu yıl proje kapsamında emniyet ve jandarma eskortluğunda bisikletlerle Bağlıca, Alibeyli, Karacaören ve Çatpınar Köylerine gidildi.

Her hafta pazar günü öğle ve ikindi namazlarını köyde kılan öğrenciler iki namaz arasında piknik yaptılar, çeşitli oyunlar oynadılar, köydeki yaşlı ve hastaları ziyaret edip hayır dualarını aldılar.

Bu yıl kız öğrencilerin de katıldığı projede Boyabat’ın yakın köylerine üç yılda yaklaşık 130 km bisikletle seyahat gerçekleştirildi ve 38 vakit namaz cemaatle kılındı.

Projenin amacını öğrencilerin okulu sevme ve benimsemelerini, Beden ve ruh dengesi içinde hem maddi hem manevi anlamda gelişmelerini, sağlık konusunda bilinçlenme ve düzenli spor yapma alışkanlığı kazanmalarını, zararlı alışkanlık ve davranışlardan uzak durmalarını, İmam Hatip Ortaokulu olarak dini bilgileri ve başta insanı kötülüklerden alıkoyan namaz bilincini gezerek ve eğlenerek kazanmalarını, yaşadıkları yakın çevreyi tanıma,  doğayı sevme ve koruma duygularıyla büyüklerine saygı ve yaşlılara hürmet gibi erdemlerini pekiştirmek olduğunu açıklayan Okul Müdürü Halil Gündoğdu; “Öğrenilen bilgilerin kalıcı ve faydalı olması, istendik davranış değişikliğine yol açması ancak öğrencinin bilgiyi yaparak ve yaşayarak öğrenmesi, eğitimin nesnesi değil öznesi olması ve öğrendiklerinin günlük yaşantısında karşılık bulmasıyla mümkündür.

Bizler de eğitimi dört duvar arasına hapsetmeden her zaman ve her yerde eğitim felsefesiyle öğrenilenlerin kalıcı, zevkli ve faydalı hale gelmesi için çeşitli etkinlik ve projeler gerçekleştiriyoruz. Bu projemiz ise Kur’an-ı Kerim’den “Muhakkak ki namaz insanı kötülükten alıkoyar” (Ankebut Suresi 45) ayeti ve Sevgili Peygamberimizin “İnsanlardan çoğunun aldandığı iki nimet vardır. Sağlık ve Boş vakit” (Buhârî, Rikâk, 1.) Hadis-i Şerifinden hareketle oluştu.

Bizim bir imam hatip ortaokulu olarak öğrencilerimizin maddi ve manevi eğitimleri yanında sosyal, sportif ve kültürel yönden de gelişmelerine katkı sağlamak bedeni ve ruhi melekelerini geliştirmek, toplumsal değerlerimizi benimseyip yaşamalarına destek olmak amaçlarımız arasındadır.

Projemizi onaylayan Kaymakamı Fatih Aksoy’a, Belediye Başkanı Şefik Çakıcı’ya, bizi destekleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan’a, Yol güvenliğimizin sağlanması konusunda İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Gülcü ve İlçe Jandarma Komutanı Özay Topcu’ya İlçe Müftüsü İsa Sağlam’a, köylerdeki din görevlilerine ve misafirperver köylülerimize, bisiklet temini konusunda yardımcı olan Atatürk Ortaokulu ile Mehmet Akif Ersoy Lisesi Müdürlüklerine temiz yürekli öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

51915


Tasarım:DtGaNi