Yayın Tarihi:10 05 2019 22:49(3233)

15 Koyunu Okula Kayıt Yaptılar! Boyabat’ta Okulu Kapatıp Ahır mı Yaptılar?

9 Mayıs 2019 - Fransa’nın Alpleri’nde bir kasabanın halkı, öğrenci sayısındaki düşüş nedeniyle bir sınıfı kapatmak isteyen yetkililere tepki için 15 koyunu okula kayıt ettirdi. Fakat, Boyabat Bürnük köyünde kapatılan okulun binası ineklere ahır oldu. Okula ait iki bina metruk vaziyette kurtarılmayı bekliyor.

Fransa’da okulun kapanmasını istemeyen bir çoban sürüsündeki 15 koyunu okula kayıt ettirdi. Çoban, koyunların doğum sertifikalarını göstermeyi de ihmal etmezken, koyunların okula kabul töreni de öğrenciler, öğretmenler ve aileler de katıldı. Oysa Boyabat Bürnük köyünde devletin kasasından milyonlarca para harcanarak yapılan okul ve malzemeler kepazelik içinde çürümeye terk edildi.

Tonlarca para harcanarak yapılan ve okul olarak hizmet veren binalar, okulun kapatılmasıyla boş kaldı. Boş kalan bu iki adet büyük dev yapı çürümeye terk edildi. Binanın içi hayvan pisliği dolu.

İklim şartlarınında uygun olduğu için bu büyük iki yapı ve arazisi Gençlik Spor, Beden terbiyesi, Spor federasyonu veya herhangi bir kuruluşa verilerek değerlendirilemez mi? Bu iki bina ve arazisi metruk bir şekilde durması aynı zamanda yanında ciddi tehlikeler içermiyor mu?

Kamuoyu adına yetkililere soruyoruz…

Elinize mikrofonu alınca veya kürsüye çıkınca ahkam kesmek yerine devletin tonlarca para harcayıp yaptığı bu iki binaya ne zaman sahip çıkacaksınız?
Sadece protokol için mi varsınız?
Buranın değerlendirilmesi için mutlaka bir yandaşın mı istemesi gerekiyor?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: halktanesi 13 05 2019 15:24
hasan erdoğan durağan çerçiler kapanmadı. okul açık hala.

6. Yorum: olur 11 05 2019 19:37
her yıl yüzlerce işkur tarafında tycp kapsaminda eleman istihtam ediliyor. ve onlarcasi yapacak is bulamiyor sayisal çoğunluktan dolayi. bir tanede o koyden birisi bu kapsamda ise alınır. koy muhtarinin kontrolunde bos bulunan bu okulda gorevlendirilir. eleman secilirken birazda elinden isgelen birisi secilirse bos binayi giris cikislarinin tamirini yapar, temizler korur kollar bu binada bukadar kotu olmaz.

5. Yorum: liberal 11 05 2019 07:58
hasan erdoğan bir kişiyi unutmuşsun metin bostancı'yı oda çok katkıda bulunmuştu. ama biz insanlar ya gerçekten balık beyinli olduğumuz için unutuyoruz, yada işimize geldiği gibi değerlendirerek taraflı davranıyoruz. herkesin dürüst olması gerekir. bunlardan biride bu haberi yapanın. evet onlar kürsüye çıkınca mangalda kül bırakmıyorlar ama siz ne yapıyorsunuz. ne farkınız var

4. Yorum: acayıp acayıp şeyle 11 05 2019 05:08
liyakatsız yönetişim sonucunda vasıfsız idarecilerin başa getirilmesi memleketimizi konjonktürel bağlamda...amaaan ne diyom ben yaaa..işde bunla hep okumakdan oluye..ne gerek va? okuyanla başımıza bela oluye..

3. Yorum: hasan erdoğan 11 05 2019 01:27
üç beş kişinin hatırına oraya okul yaparsan böyle olur çattepe aynı durumda durağan çerçiler aynı okulları kimlerin hatırına yapıldığını büyük siyasetçi büyük abimiz boyabat için her şey yapan yaşar topçu beye sorun

2. Yorum: vatandaş 10 05 2019 23:07
buranın sahibi milli eğitim müdürlüğü değilmi! neden sahip çıkılmıyor.madem kullanılmıyacak satsınlar belki bir talibi çıkar.satılır milli servet bu, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.buradan yetkililere sesleniyorum.kendi malınız olsa idi bu şekilde bırakır mıydınız.yazıklar olsun.......

1. Yorum: atsız 10 05 2019 23:00
bu ne rezalettir?yazıklar olsun!!!!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

370698


Tasarım:DtGaNi