Yayın Tarihi:16 05 2019 21:31(1735)

Boyabat 1868 Spor Bal Liginde Fakat Çim Sahası Yok!

Bir yıl önce kurularak sahaya çıkan Boyabat 1868 Spor kulübü ilk yılında Sinop Amatör liginden Bal ligine çıkmayı başardı. Fakat Boyabat 1868 Spor kulübünün ne bir antrenman yapacak sahası var, ne de Bal ligindeki spor kulüpleri gibi çim sahası var.

Boyabat’a çim saha yapılmak yerine dönemin Milletvekili Mehmet Ersoy katkılarıyla yapılan yeni Boyabat Stadının zemini çim yerine yapay çimle yapılmıştı. Şu an ise zemin tamamen bitmiş, neredeyse kullanılamaz durumda bulunuyor. Çim sahası olmayan kulüplerin futbolda kaliteyi düşürdüğü de bir gerçek. Oysa ilçemizde bulunan çim sahanın bozulmadan bu şekli ile bugüne kadar korunması da sevindirici.

Boyabat 1868 Spor Bölgesel Amatör Ligi'nde 2019-2020 sezonunda Samsun, Tokat, Amasya, Çorum, Ordu, Çankırı, Kastamonu, Karabük gibi illerden gelecek takımlarla 3. lig için yarışacak. İsmi dahi bulunmayan, halk arasında Daylı stadı olarak geçen, stadın şehir merkezine uzak olması takımı seyirci desteği alamamasına neden oluyor. Karşılaşmalara sadece taşıtı olanların geldiği Daylı stadı şehir merkezine uzak olmasından sporseverler ayrıca şikayetçiler.

Futbola yakınlığı ile bilinen camianın Boyabat Şehir Mezarlığı yanındaki stadın çevre düzenlemesi yapıldığı takdirde Boyabat’a gelecek takımların da kendi sahaları gibi çim sahada karşılaşma yapacakları, Boyabat 1868 Spor kulübü oyuncularının çim saha deneyimi olmadığı için deplasman da dez avantajlı duruma düşerek galibiyet şanslarının daha az olduğu görüşündeler. Bu çim sahada yapılacak basit düzenlemelerin yeterli olduğu kanısındalar. Futbol deneyimi olan kişilere göre, yıllar önce zemini oturmuş çim saha olan Boyabat Şehir Stadında  yeniden hizmete kazandırılmasının aynı zamanda Stadyum Caddesinde hareketliliğin yaşanmasına, Boyabat Şehitliği tanıtımında rol aldığı gibi, Boyabat 1868 Spora yüksek miktarda seyirci desteği getireceği, Boyabat 1868 Spor kulübü oyuncularının daha iyi performans sergileyecekleri kanısındalar.

Kamuoyu adına; Boyabat 1868 Sporun ilk bir yıl içinde maçlara iyi motive olmasını sağlayan Sinop Milletvekilleri, Boyabat belediye başkanı Şefik Çakıcı ve Gençlik spor İl ve İlçe müdürlüklerinin yine aynı hassasiyeti göstermesini umut ediyoruz.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

352992


Tasarım:DtGaNi