Yayın Tarihi:07 09 2019 21:23(2121)

Ekmek Fiyatında Neler Oluyor?

Her sene maliyet artışı bahane edilerek genelde Mübarek Ramazan ayının başlamasıyla yapılan ekmek zammı sonrası Boyabat'ta 250 gram ekmek, 25 kuruş zam yapılarak, 1,50 TL olmuştu.

Ramazan ayı başında yapılan zam sonrası, Boyabat Orta çarşı girişinde bulunan büfe ve bir markette ekmek 1 TL'den satılırken, diğer tüm fırın ve büfelerde ekmek 1,50 TL'den satıldı.

Yine Orta çarşıda eski Has Fırını yeniden hizmete girdi ve burada da ekmek 1 TL'den satılmaya başlandı.

Geçtiğimiz perşembe gününden itibaren ise bütün fırınlar ve büfeler ekmeği 1 TL'den satmaya başladı.

Bu durum karşısında aklımıza takılanları sizinle paylaşmak istiyoruz.

- İlk olarak bütün fırınlar ekmeği 1 TL'den sattıklarına göre, daha önce ki fiyata göre ekmek başına 50 kuruştan fazla mı kar ediyorlardı?

- Durum böyle olunca ekmek fiyatını ve zammını tesbit eden Sinop Esnaf Odaları Birliği ya ekmek maliyetini bilmiyor, ya da fırıncıların karı, ilde yaşayan vatandaşlardan daha önemli.

- Ekmek 1 TL'den satılabiliyorsa, haktan ve adaletten, fakirin ve garibin hakkından bahseden yetkililer neden ekmeğin 1,50 TL gibi fahiş fiyattan satılmasına engel olmadı.

- Kimse çıkıp ekmek 1 TL'ye zararına satılıyor demesin, bir insan ancak, akıl sağlığı yerinde değilse, ya da hesap bilmiyorsa zararına satış yapar. Her halde bütün fırıncılar bu durumda değildir.

- Bizce artık Boyabat Belediyesi, halk ekmek tesisini kurmalı ve vatandaşına sahip çıkmalıdır.

- Birileri yine çıkıp köylere ekmek satmak için araba gidiyor, ekmek 1 TL olunca arabanın yakıt masrafı kurtarmıyor diyebilir, ona da köyde oturanın ekmek temininin ulaşım bedeli, köyde oturmayandan niye tahsil ediliyor diye sorarız.

- Netice de fırıncılar eskiden 50 kuruştan çok kazanıyorlarmış, anladığımız kadarıyla şimdi biraz az kazanmaya başladılar. Kazanan fırıncı değil, vatandaş oldu.

Facebook'ta Paylaş
10. Yorum: fırıncı 14 09 2019 06:13
amasyada ekmek 1 tl diyen vatandaşa da amasyada ekmek 200 gram burada 250 gram. ekmeğin 1,5 tl oluşunun onayı 2018 ocak itibaren gelmişti fakat biz fırıncılar anlaşarak zammı 2019 yazında yeni almıştık çünkü bu durumun böyle olacağı belliydi. zaten memleketemizde en çok göze çarpan zam nedense ekmek oluyor. temel gıda doğru ama et de teml gıda kim tarafından denetleniyo günde 1 paket sigara içen adama da sigara temel sigara gelen zam neden manşet olmuyor. rekabet halk için olumludur ekmeğin fiyatından gramına devlet kontrolündedir merak etmeyin.

9. Yorum: fırıncı 14 09 2019 06:12
evet haklısınız ekmeğin rayiç bedeli devlet tarafından belirlenerek satılıyor. fakat boyabatımızda birçok fırıncı ekmeğini birçok nedenlerden dolayı satamadığı için (ara mahallede olmasından dolayı, lezzetinden dolayı vs.) müşteri çekmek için düşük bedellere satıyorlar. bu nedenle şuan herkes fiyatı aşağı çekti buradaki amaç önceden beri düşük fiyattan satan fırınlara giden sabit müşterileri geri toplamak. bir çuval un 70 tl iken ekmek 1,25 ti un çuvalı 100 tl yi aştı ekmek 1 tl ye indi buna akıl mantık yürüterek fırıncıları anlamanız lazım. istanbulda 200 gram halk ekmeği 75 kuruşken daha geçen günlerde yüzde 40 zam onaylandı.

8. Yorum: pirifani 10 09 2019 15:11
haberi yapan arkadaşlar, haber yapıyorsunuz hiçbir şeyden haberiniz yok galiba o yetkililerin şimdi rant karesi eşittir gariban eti fümesi artı hak hukuk din iman kavurması sonrada sağda solda nara savunması gibi bir derdi var,ot yiyen iki inek yetiştirip halkına ucuz et yedirmekten ictinap edip gaza duza zam yapan birinden merhamet beklenmez

7. Yorum: vatandaş 10 09 2019 05:27
birde pazar günleri tek ekmek çıkartsalar güzel olurdu

6. Yorum: tüketici 10 09 2019 03:32
dörtyolda trabzon ekmeği 5 tl

dörtyolda köy ekmeği 1,5 tl

beyaz ekmek 1 tl

5. Yorum: ekonomist 10 09 2019 02:50
halk ekmek açmak,satmak böyle hizmet işine kol sıvamak hakikaten güzel yiğit işi.inşlh bölgemiz de yiğitler,güzel yiğit olma adayıdırlar..!

4. Yorum: lan abey 10 09 2019 02:17
lan gardaş belediye yapıvesin bi ekmek furunun olsu bitsin üzüldüğün şeye bak yani

3. Yorum: fırıncıbaşgan 10 09 2019 00:46
esnaf odası başkanı aynı zamanda fırıncı olursa vede akp nin ilçe yönetim kurulu üyesi olursa ekmek fiyatıda bir öyle olur bir böyle.yani bugün 1 tl ye satabildiklerine göre ve tabi zararına satacak halleri yok demekki önceden 1,5 ken en az 50 krş ekmek başına kazanıyorlardı.bir defa ekmeğe fiyat veren kuruluşun başkanı aynı zamanda fırıncı yani aynı kişi ancak bizim gibi 3.dünya ülkelerinde olur.bu başlı başına bir trajikomik durumdur.o zaman bu halk aylardır iyi yolundu.aslında ekmek fiyatı bu halka 2 tl olmalı oda ayrı.

2. Yorum: boyabatlı 10 09 2019 00:30
almayın bu fırıncılardan orta çarşı fırınından bir kere değil allah bin kere razı olsun. gidin ordan alın arkadaşalr

1. Yorum: yuksel 10 09 2019 00:07
boyabat esnafı beni eleştirebilirsiniz.
boyabatta ekmek 1.25 olduğu donemlerde amasyada ekmek bir liradan satılıyordu halaa bir lira.
boyabatta soğan 1.5 lira olduğunda amasyada markette. 90 krş ru.
boyabatta fasulye 5 lira iken amasyada markette bir lira.
boyabatta patlican 2 lira iken amasyada. 75 krş
boyabatin esnafı doymuyor.
az paraya kanaat etmiyor.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

345412


Tasarım:DtGaNi