Yayın Tarihi:21 09 2019 20:52(1019)

Yeşilay’dan İmam Hatip Lisesinde Yeşil Sahne Söyleşileri

Sinop Yeşilay kulübü ve Sinop Şehit Ömer Can İmam Hatip Lisesi işbirliğiyle sigarayla tanışma dönemlerinde olan, sigaranın zararları hakkında bilgisi zayıf olan 9 ve 10. sınıflara yönelik konferans düzenlendi. Yeşilay, bu maksatla yaşamlarıyla örnek olan, deneyimleriyle gençlere yol gösterecek medya, sanat, spor ve bürokrasi alanında ünlü isimleri Yeşil Sahne ile gençlerle buluşturuyor.

Sinop Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü başkanı Abdullah Boz moderatörlüğünde yürütülen Yeşil Sahne söyleşilerinde Sinop Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü başkan yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Ayşegül Boz tarafından yapılan sunumda sigaranın zararları ve vücutta oluşturduğu hastalıklar hakkında bilgiler verildi. Özellikle gençlerin kendilerine tütün ürünleri teklif edildiğinde HAYIR demeleri üzerinde duruldu.

Ardından Sinop Yeşilay tarafından davet edilen Sinoplu gazeteci Osman Aksu, sigaradan kaynaklı yaşadığı gırtlak kanseri hastalığıyla ilgili öğrencilere seminer verdi. Seminerde yaşadığı sıkıntıları anlatan ve liseli gençlere öneriler veren Aksu, konuşmasının sonrasında öğrencilerin sorularını cevapladı.

Seminer sonrasında Osman Aksu’ya teşekkürlerini sunan Sinop Yeşilay Şube başkanı Erkal Boz, konuşmasında; “Sigarayla tanışma dönemlerinde olan öğrencilere yönelik düzenlediğimiz seminerler kapsamında bugün Sinop Şehit Ömer Can İmam Hatip Lisesi’ndeydik. Bizim bağımlılıklarla mücadelemizde en önemli gördüğümüz konu gençlik meselesi. Hedefimiz bu bilinci gençlere vermek. Çünkü toplumda bağımlılık en çok gençleri vuruyor. Bu durum toplumun geleceğini belirliyor. Düzenlediğimiz seminerde bize eşlik eden, sigaranın zararlarına bizzat şahit olmuş birisi olarak katılım gösteren Osman Aksu’ya teşekkür ederiz. Seminerlerimize, sigarayla savaşımıza durmaksızın devam edeceğiz.” dedi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

150181


Tasarım:DtGaNi