Yayın Tarihi:05 10 2019 21:27(1920)

Barış Ayhan, Yaylada Ölüme Terk Edilen Köpeklere Sahip Çıktı

Boyabat ilçesine bağlı Emirli Yaylası'ndaki ormanlık alanda, yaklaşık 1 ay önce kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce terk edilen köpeklere, Sinop Belediyesi sahip çıktı.

Boyabat ilçesine bağlı 1300 rakımlı Emirli Yaylası'nda geçtiğimiz ay, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ormanlık alana terk edilen köpeklerin bir kısmı yiyecek bulmakta zorlandığından çevre köylere sığındı, kalanlara ise çevre sakinleri ve duyarlı vatandaşlar sahip çıktı.

Yaylada başıboş bulunan 19 köpek, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan’ın talimatıyla bulunduğu yerden alınarak barınağa götürüldü.

Sinop Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Hakan Sönmez’in yerinde incelediği ve takip ettiği olayla ilgili ‘Bizim kadar onların da yaşamaya hakkı var’ ifadelerini kullandı.

Sönmez; "Belediye başkanımızın talimatıyla, buraya yaklaşık bir aydır bırakılan ve açlıkla mücadele eden köpekleri kurtarmak için geldik. Hayvan sever Sinoplu arkadaşlarımız köpeklere sahip çıkmışlar. Bizde bunları alıp barınağımızda rehabilite edeceğiz. Bu gerçekten bir vahşet, insanlar hayvanlara sahip çıkmak zorunda. Biz insanların şehirde ne kadar yaşama hakkı varsa, o hayvanlarında o kadar yaşama hakları var. Hayvanlarımıza sahip çıkalım." dedi.

Veteriner Hekim Volkan Tuncay, “Sinop Belediyesi olarak belediye sınırları dışında olmasına rağmen, bu işe bizim de dokunmamız gerektiğini düşündük. Başkanımızın talimatıyla geldik, gereğini yapacağız.” dedi.

Buradaki köpekleri elinden geldiğince doyurmaya çalışan hayvan sever Sinan Ergen ve Ayşe Özdemir, belediyenin bu köpeklere sahip çıkacağını bildirmesiyle Başkan Barış Ayhan’a ve barınak çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: Haber57.com.tr

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: gökbörü 08 10 2019 17:00
ayrıca sinop beledıyesının görevı once altyapı -kanalızasyon -vs. ana konular yanı önce insan , hayvanda önemli fakat daha bu beledıye önce temel konuları çözememış sinop doğudan bıle gerı kalmış bır noktada !!!!!!!!

6. Yorum: gökbörü 08 10 2019 16:57
sinop beledıyesının şovdan başka yaptığı hıç bır halt yok , köpeklerı alıyor sinop merkezde tonla başı boş köpek var , barınak zaten dolmuş taşmış , tamam nıyet belkı ıyı ama icraat yok , bu aldatmasın sizi!!!!!!!!!!!

5. Yorum: jonturk 07 10 2019 15:05
tebrikler sinop belediyesi, yazıklar olsun boyabat belediyesi...sayenizde yine utandık.

4. Yorum: aydın 06 10 2019 23:00
bizim belediye başkanımız daha merhametli, hayvanları aç bırakmıyor. direk cennete gönderiyor

3. Yorum: 1 yaorumcu haklı 06 10 2019 17:02
adam haklı

2. Yorum: kemal 06 10 2019 04:37
nerde bizim köpek barınağı haber yapan habercilere kızıyordunuz hani barınak yalan dedimiydi 4 köşesiniz

1. Yorum: boyabatlı 05 10 2019 21:44
yazıklar olsun boyabattakı yetkililere sizin köpek barınağınız nerde var diye övünenler nerde belkide yok


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

24655


Tasarım:DtGaNi