Yayın Tarihi:08 10 2019 18:52(922)

Ekonomik Kriz Medyayı da Vurdu

Yerel basının sorunları Türkiye gündeminde bomba gibi düşerken Karadeniz bölgesinin adeta sesi haline gelen Samsun AKS Tv ve Bursa’da yayın yapan Olay Medya kapatma kararı aldı.

Reklam gelirleri ile ayakta duran özel Radyo Televizyon ve bazı gazeteler yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yayınlarını durdurma kararı almışlardı Hazineden ve Ziraat Bankasından sorumlu Devlet Bakanı görevini 1991-1992 yılları arasında üstlenen Cavit Çağlar’ın sahibi olduğu Olay Gazetesi 1987’de kuruldu.

Bursa’da yayın yapan ve bünyesinde Olay gazetesi ve Olay TV’yi barındıran Olay Medya, ekonomik nedenleri gerekçe göstererek daralmaya gideceğini belirtti. Daha önce Olay Medya’nın 30 Eylül’de kapanacağı ve çalışanların iş akitlerinin feshedileceği belirtilmişti. Ancak sonrasında kapatma kararının ertelendiği bildirildi. Yaşanan bu belirsizlikten dolayı çalışanların huzursuz olduğu belirtildi.

Olay Medya’nın kapatma kararını ertelediği, şirketin ekonomik daralmaya gideceği ve bu süreçte iş akitlerine son verilen çalışanların bazıları ile yeni sözleşme yapılarak devam edileceği, bazı çalışanların ise işine son verileceği belirtildi.

Öte yandan Karadeniz bölgesinin sesi haline gelen Adnan Ölmez ve Ahmet Şenocak’ın sahibi olduğu, AKS TV ve Haber Gazetesi kapandı. AKS TV, saat 12’den sonra siyah ekran ile yayın hayatına son verirken, haber gazetesinin ise bir gün sonra son baskısını yapacağı bildirildi

TAZMİNATLARI ÖDENDİ

Haber Gazetesi ve Haber AKS TV’de çalışan personellerin tazminatlarının ödendiği öğrenildi.

SATILAMAYINCA KAPANDI

Haber Medya Genel Müdürü Ali Yılmaz Ergen’in rahatsızlanarak görevini bırakmasının ardından toparlanamayan gazete ve televizyonun satılmasına karar verilmişti. Haber Gazetesi ve AKS TV için uygun bir alıcı bulunamayınca tamamen kapatılmasına karar verildi.

Sinop bölgesinde toplam RTÜK bağlı 3 radyo kanalı ise reklam pastasından istediği payı alamazken, Boyabat’ta yayın yapan Boyabat Ezgi FM ise siyasetin adeta kurbanı haline getirilmeye çalışılıyor.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

27791


Tasarım:DtGaNi