Yayın Tarihi:08 10 2019 19:14(4094)

Cahil Mağdurlardan Boyabat Belediye Başkanına Tokat Gibi Cevap

AK Partili Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, ilçedeki yatırımlarına karşı çıkıp, engel olduklarını iddia ettiği; Çarşı girişinde bulunan esnaflara ve mülk sahiplerine “Cahil” dedi. Sinop Halksesi.com'a açıklama yapan, Çakıcı isim vermeden “Cahil kimseler" diyerek, ilçenin Çarşı tabir edilen bölgesindeki projesine engel olmaya çalıştıklarını iddia ettiği mülk sahiplerini “Cahil” olmakla suçladı. ”Bu kimseler şunu iyi bilsinler ki, Boyabat’ın kaderini kimseye teslim etmeyeceğiz.” diyerek Çarşı girişinde bulunan esnafı ve mülk sahiplerini aşağıladı. Bu açıklama üzerine; mağduruz diyen Çarşı girişi mülk sahipleri ve esnaflar tepki gösterek açıklama yaptı.

Belediye olarak bir sürü engelleme ve zorluklarla karşılaştıklarını ifade eden Boyabat Belediye başkanı Şefik Çakıcı’ya Çarşı girişindeki mülk sahipleri ve esnaftan tokat gibi de bir cevap geldi. Haber merkezimize ulaştırılan tokat gibi açıklamada bölgede esnaflık yapan vatandaşlarlar ve mülk sahipleri Sayın Başkan Şefik Çakıcı’nın tüm sorulara, medya karşısında cevap vermesini istediklerini belirttiler.

CAHİL MAĞDURLARDAN CEVAP

Biz Cahil Mağdurlar, Sayın Başkanın “riskli alan” olarak ifade ettiği alanı “peyzaj çalışmasına” kılıf olarak kullanmasını gerek çeşitli yerlerde yaptığı açıklamalar ve gerekse yerel basından ilgi ile takip etmekteyiz.

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan belirlenmesinde; zemin yapısı bakımından doğal afetlere açık olan yerler, deprem fayları üzerinde ya da yakın yerlerdeki bölgeler, toprak kayması, yangın çıkma ve sel felaketlerine maruz kalan dere ve göl yatakları riskli alan olarak kabul ediliyor.

Sayın Başkan açıklamalarında; bölgenin riskli alan olarak ilan edilip yıkılmasını istemekte, fakat; bu bölgenin yıkılma amacının orta çarşının girişinin açılması olduğunu ifade etmektedir. Dolayısıyla yapmak istediği ile, söylediği birbiriyle çelişmektedir (biz cahilâne böyle anladık). Yine kendi açıklamasına göre bu kamulaştırma işlemi riskli alanla ilgili değil “peyzaj çalışması yapılabilmesi amacıyla gerçekleştirildiğine göre, Sayın Başkan, kanunu kendine göre uyarlayarak Boyabat halkının aklı ile alay etmektedir.

Yılların birikimiyle alınmış olan gayrimenkulleri zaman, bedel, değer yahut takas gibi seçeneklerden bahsetmeyerek sadece makamının gücünü kullanarak gasp etmeye çalışmaktadır. Kendisinin “büyükşehir belediye başkanı olduğunu ifade ederek, (yine kendi ifadelerine göre) Belediye Başkanı bir adam asamaz, bir de para basamaz diyen saygıdeğer Başkanımız, aklına estiğinde bu bölgeye gelerek Ben burayı yıkacağım! Kendinize dükkân bulun! tehditleriyle insanların üstünde koltuğunun gücüyle korku imparatorluğu oluşturmaktadır. Zor durumda kalan bazı yapı sahipleri, zaman ve süreç belli olmadan ikinci bir dükkân daha kiralamak zorunda bırakılarak, iki ayrı dükkâna kira ödettirilerek şu ekonomik krizde daha da zor duruma düşürülmektedirler.

Sayın Başkan, açıklamalarında engellemelerle karşılaştığını ve çoğu yapı sahibiyle anlaştığını iddia etmektedir. Dükkân sahipleri olarak bizlere bugüne kadar ne bir görüşme talebi gelmiştir, ne de anlaşmayla alakalı herhangi bir görüşmemiz olmamıştır. Ayrıca Sayın Başkan bizatihi kendisi mülk sahiplerinin 2 yıl boyunca yapılarını kiraya vermelerini engelleyerek mağdur etmiştir.

Başkan engelleme ve zorluktan bahsederken kimden ne çeşit engelleme ve zorluk gördüğünü de kamuoyuna açıklamalıdır.

Sayın Başkan eğer samimi ise 30 civarında gayrimenkul sahibi bulunan istimlâk alanında kaç kişiyle görüşüp anlaştığını isim vererek deklere etmelidir.

Sayın Başkan keşke “Başkandan Sert Açıklama” demecini vermeyerek hak sahiplerinin haklarını nasıl alacağını, projesinin ne olduğunu, sürecin nasıl işleyeceği hakkında bizlere bilgi verseydi. Görüşmenin ve anlaşmanın olmadığı yerde hakaret ederek insanları sindirerek bir amaca ulaşılamayacağını Şehrül-emin olarak bilmesi gerekirdi.

Bugüne kadar açıklama yapmamamızın sebebi; memleketimizde ayrılık çıkmadan, bizlerde mağdur olmadan süreci tamamlamaktı. Fakat Başkanın bu sert açıklamasından sonra kendimizi ifade etmeyi ve yaşadığımız haksızlığı Boyabat halkına açıklamayı uygun gördük.

"Cahilde eksik olan akıl değildir (o, kurnazdır). Eksik olan ahlâktır." ifadelerine yer verdiler.

Saygılarımızla,

Riskli Alan Mağdurları

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
22. Yorum: boyabatlı 14 10 2019 04:43
cahil diyen ne mezunu acaba?

21. Yorum: vatandaş 10 10 2019 15:30
cahili okumuşu bilmem 10.yorumcu haklı belediyede başkan çok ama bir baskan başkan olamamıs yanliş adamlara koltuk verirsen koltuk gider başkanim komserim ahh ahh aklının nerede oldugu belli değil ama biryerde birinde olduğu kesin .seçim ekibi var favori araç altlarında kız kulelerinde resim servis ediyorlar resime baktim hepsi farkli kulvarlar da ortak payda bulamadım tabiki gidilir verimli olunacaksa aması var komserim

20. Yorum: vasıf 10 10 2019 15:26
seçimlerde şefik çakıcının peşinde koşturan belediye personeli,başkanınız sizi çok sevse, çok düşünse seçim çalışmalarında yanımda görünmeyin derdi. ama tek derdi seçimi kazanmak olduğu için sizi kullandı. yarın bir gün seçimi kaybederse hiç birinizin yüzüne bakmaz

19. Yorum: evet 10 10 2019 15:24
sayın başkan kendisini büyükşehir belediye başkanı gibi görüyor. büyükşehirin bir mahallesinde muhtar olabilmek için 50 bin oy almak gerekiyor. sayın başkan boyabat belediyesi ''özel halk dolmuşu''nu türkiye'de icat eden bir şahsiyettir. dolmuşun resmi olanını duyanınız var mı? sonuç olarak galericiden belediye başkanı bu kadar olur. kamu kaynakları hunharca israf ediliyor.

18. Yorum: boyabat sevdalısı 10 10 2019 15:16
uğraşma garibanlarla başkan

17. Yorum: milad 10 10 2019 15:06
o mağdurlar office programı diye bir şey duydular mı acaba? ama benim başganım office kullanabiliyor.

16. Yorum: vstandaş 10 10 2019 14:56
çarşı öyle bir yerki kaynayan kazan işin buralara gelmesi de birazda kazanı kaynatan sonrada oturup zevkle izleyen odunlardan meydana geldi doğru yada yalan bir yer alınmış bebim duydugum bu ticaret adına 4 senaryo var hangisi dogru bilemem veya doğru varmı onuda bilemem bunları süslediler başkan bu sana yapılan yanlıştır devlete soygun yapılıyor başkanı da devreye

15. Yorum: boyabatlı 10 10 2019 14:46
müdürlerin içinden hacı hoca diye geçinenlerin kadeşleri işe gitmiyor gece gündüz başka işlerle uğraşıyor aldığı para ne kadar helal sormak istiyorum bunları bildiği halde sesini cıkartamayanlar allah katında nasıl hesap verecek millet işsiz önümüz kış bu insanlar için çalışma varmı kömür odun parası olmayan aileler var bunlar umrunuzda olsun onun bunun işinde yerinde gozunuz olmasın

14. Yorum: ismail 10 10 2019 14:39
belediyede işe gitmeden maaş alanlar var onlara bakın önce kurumda herkes yetkili olmuş iş yürümüyor bunları düzeltin önce seçimde vaadettiğin sözlerini yerine getirmek için adımlar at önce

13. Yorum: mgv 10 10 2019 08:57
geldikleri yeri unutanlar yok olmaya mahkumdur. adalet ve adil düzen mutlaka mutlaka herkese bir gün lazım olacaktır . yalan ve fitne iyi birşey değildir.gül diken -cahil alim it -kervan sosyal medya paylaşımı yapanlar unutmasınlar ki konu adalet hak ve hukuktur.böyle giderse kervan yolda kalacaktır . öncelikle yukarıdaki sorulara cevap verin ki millet aydınlansın . diken olsun ki gülün kıymeti bilinsin cahil konuşsun ki alımı millet görsün kervan yoluna devam edebilsin ki o 'nu alem izlesin . ve unutulmalidir ki dünya fanidir . ( bu arada seçimden önce orta çarşı riskli alan projesi deyip 3 dk sonra riskli kelimesini paylaşımdan silip tekrar paylasim yapan müslüman kardeşim sana da selam olsun ) isin yanına varan is, misin yanına varan mis kokar.

12. Yorum: french2 10 10 2019 06:24
psikoloji de mutsuz olan insan her şeyi yapabilir derler. ülke tarihinin en güçlü iktidarının başkanısın-“ boyabat için efsane olmayı deneyip herkesi kucaklayıp halka abilik yapmak istemektense , popülist söylemlerle içi boş vaatler de bulunarak esnafla uğraşmaktasın. yapma. insanların ekmeğiyle oynama. geçmiş değiştirilemez derler. bu çürütüldü. insan şimdiyi ve geleceği değiştirerek geçmişi unutturur. gel geçmişi değiştir. herkesle barış. inşaat , istimlak , beton , falan filan bunlar insanları mutlu etmez. elinde imkan ve güç var. gel “herkesin” abisi ol.

11. Yorum: french 10 10 2019 06:23
patronahalil- adlı yorumcu farklı ve düşündürücü yorumda bulunmuş. “yaşanılabilir bir boyabat”. emniyet müdürlüğü önünden tekrar ediyorum “emniyet müdürlüğü önünde son hız geçmek mi dersiniz , müzik son ses arabada insanları rahatsız etmek mi dersiniz , aksam 8 den sonra araba kullananların yüzde 80’i nin alkollü araba kullanması ve hiç birşey yapılmamasımı dersiniz , iki üç günde bir bıçaklı kavga mı dersiniz , sırf bu tip insanlarla karsı karsıya gelmemek için aksamları ailesiyle dışarı çıkmayanlar mı dersiniz , işinidüzgün yapmayan insanların pervasız davranışları mı dersiniz , ve en çok ilgimi çeken de kibar ve nazik davranışlarda bulunan insanlara “yumuşak,oğlan” kadınlara ise kendini beğenmiş burnu havada gibi sözler söylenip ; bunların normal karsılanmasıdır. ekonomi’den bahsetmek bile istemiyorum.

10. Yorum: aydın 09 10 2019 21:31
belediyemiz evlere şenlik. başkanın umrunda değil, tüm personel yan gelip yatıyor. herkes rütbeli. seçimlerde başkan için çalışanlar kral gibi yaşıyor. giriş-çıkış saatlerini personel kendisi ayarlıyor. belediyeden maaş alıp belediyenin kapısından girmiyenler var. belediye borç batağında. yapılan projelerin hepsi durmuş. ama başkan küçük esnaflarla uğraşıyor. alma mazlumun ahını başkan.............

9. Yorum: niyazi 09 10 2019 21:24
badem bıyık exel programını iyi kullanır. az buçuk da ingilizcesi vardır

8. Yorum: kemal 09 10 2019 20:04
başkan önce 11 katlılarda hesabını versin nasıl yaptılar kendi hissesi olmasaydı oradaki ucumeler kalımıydı acaba sonra kalkıp boyabatın düşünüyoruz diye konuşmasınlar boyabata tarihin en büyük vurdum duymazlığını başı boşluğu tıkanmış borç batağında olan bir belediye ile karşı karşıya kalmış önce bunun hesabını versinler

7. Yorum: kahraman 09 10 2019 19:48
kendisi çok okumuş heralde para ile diploma alan başkandır. önce kendine baksın .

6. Yorum: bılır kısı 09 10 2019 05:53
sayın baskan oncelıkle yenı beledıyenın gırısını kapatan pırınc fabrikasını alsanıza yolunuz acılsa carsıdan daha onemlı. sorununuz bence bu

5. Yorum: cahilmiyiz 09 10 2019 05:08
çakıcı başkana oy verenler düşünsün ben vermedim vermemde birde başkana kirkizlar kayasının üzerine cam teras gibi bir projesi var acaba erenlik tepe parkındaki kulenin camını takabilmismide kirkkizlardaki kaya'nın üzerine cam terası nasıl yapabilecek diye sorgulamak lazım artı böyle bir bütçeniz varmı ülke şu anki ekonomik krizdeyken

4. Yorum: patronahalil 09 10 2019 00:49
tuğla fabrikaları kapanmış ,herkes darboğazda , nasıl istihdamı yükseltip zaten mutsuz olan insanların yüzlerini güldürürüm diye düşünmek istemektense ,böyle günlük siyaset polemikleri konusmalar hiç hoş değil. hafta içi herkes mutsuz. haftasonu herkes mutsuz 80’ler den kalma eğlence anlayışı ve bağıra çağıra siyaset anlayışıyla bu işler artık olmuyor. herkes kendine çeki düzen verip özellikle vazifesi bu iş olanlar “boyabat’ı nasıl cazibe merkezi yaparımdan çok , nasıl yaşanılabilir bir yer yaparım “” onu düşünmeliler. çok mu zor bunları yapmak... saygılarımla

3. Yorum: atsız 08 10 2019 22:32
yazının üstüne/yukarıya bak ve cahili gör!!!

2. Yorum: bilebilen 08 10 2019 21:01
birde zengine vurunca tozar lafı var. literature eklesinler.

1. Yorum: nedesekbos 08 10 2019 21:00
cehalet ve ego ikisi bir arada memleket bu halde. sen önce belediye arkasındaki arsaların bedellerini öde insanları 6 7 senedir mağdur ettin. deli dumrul gibi sağa sola saldırmayı bırak bence.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

3916


Tasarım:DtGaNi