Yayın Tarihi:09 10 2019 20:30(1188)

Yeşilay Elçilerine Esnaftan Yoğun İlgi

İnsanımızın, insanca yaşamasını kendisine amaç edinen, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği hiçbir ayrım gözetmeden tüm zararlı alışkanlıklardan korumak için gönüllüleri ile beraber yılmadan, usanmadan, bıkmadan çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bilimsel metotları kullanıp tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknoloji bağımlılığı ile mücadele eden, önleyici ve rehabilite edici Halk Sağlığı çalışmaları yürüten, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ülke genelinde olduğu gibi Sinop ilinde de Yeşilay Elçileri projesini uygulamaya başladı.

Geçtiğimiz aylarda tanıtımı yapılan Yeşilay elçileri projesi kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası ziyaret edilerek destekleri istenmişti. Bu proje ile çocuk ve gençlerin yoğun olarak alışveriş yaptıkları esnaflar bağımlılıklar hakkında bilgilendiriliyor farkındalıkları arttırılıyor faaliyet gösterdikleri sokak ve caddelerin de Mahallede problem yaşayan sosyal uyum sorunu olan çocuk ve gençlere nasıl yaklaşılması gerektiği bağımlıların tedaviye yönlendirilmesi ve Yeşilay'ın Türkiye geneline yaygınlaştırmaya başladığı YEDAM'LAR tanıtılarak halkımızın Buradan nasıl yararlanacağı anlatılıyor.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Sinop şube başkanı Erkal Boz yaptığı açıklamada bulundukları mahallede toplumun nabzını tutan Kadim bir Anadolu geleneği olan ahilikten gelen esnaflarımıza Yeşilay’ın hizmet ve faaliyetleri ile bağımlılıklarla mücadelesi hakkında bilgi verildi. Proje muhteviyatı ile ilgili bir dizi eğitimden geçen Genç Yeşilay kulübümüzün üyeleri köklü medeniyetimizin bize bir mirası olan gönüllülük esaslı çalışıyorlar.

İçinde yaşadığı topluma karşı kendisini sorumlu hisseden esnaflarımızı sosyal çevrelerine birlikte çalıştığı paydaşlarına kendi özgür iradeleriyle ve dayanışma ruhu içinde maddi bir beklenti içerisinde olmadan toplumumuzda özellikle gençlerin yaşam kalitelerini yükseltmek noktasında esnafımızın sahip olduğu tecrübe yetenek ve becerilerini kullanarak Yeşilay’ın bu mücadelesine katkı sağlıyorlar.

Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını aldıkları olumlu dönütler ile gönüllerin motivasyonu daha da artmakta olduğunu belirten şube başkanı, Sinop’un her mahallesine her sokağa girmeye çalıştıklarını esnafın kendilerini çok iyi karşıladığını ikramlarda bulunduklarını elçilik teklifini memnuniyetle kabul ettiklerini Bu doğrultuda Yeşilay ile birlikte çalışmak için istekli olduklarını belirtti. Proje kapsamında en az 300 esnaf ziyaret edilerek elçilik teklif edilecek, akabinde de elçi olmayı kabul eden toplumdaki bağımlı bireylere yardımcı olmak ve gençlerimizin bağımlılıktan korumak için birlikte çalışacağız.

Kimler Yeşilay elçisi olabilir

Herhangi bir bağımlılığı olmayan iletişime açık sosyal sorumluluk düzeyi yüksek gönüllü faaliyetlere yatkın, bağımlılıkla mücadele alanında Yeşilay ile çalışmak isteyen kırtasiye kuaför kafe restoran market bakkal giyim mağazası eczane fırın ve benzeri işletme sahipleri başta olmak üzere tüm esnaflar Yeşilay elçisi olabiliyor. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyenler www.yesilay.org.tr internet sitesini inceleyebilir veya Yeşilay şubesini bizzat ziyaret ederek bilgi alabilir.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

375220


Tasarım:DtGaNi