Yayın Tarihi:31 10 2019 19:33(1405)

Sinop Üniversitesi Akademik Başarısını Sürdürüyor

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan ‘URAP Araştırma Laboratuvarı’, Türkiye’deki üniversitelerin 2019 başarı sıralamasını açıkladı.

Makale, atıf, toplam bilimsel doküman, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı ve doktora öğrenci sayısı gibi göstergeler baz alınarak hazırlanan sıralamada, Sinop Üniversitesi 409.52 puanla Türkiye ortalamasının üstünde bir başarı elde etti.

Sinop Üniversitesi Bölgesinin En İyi ve En Saygın Üniversiteleri Arasında

Son dört yılda akademik gücü ve bilimsel başarılarıyla saygınlığını daha da arttıran Sinop Üniversitesi, akranları arasında Karadeniz Bölgesi’nin en iyisi olurken, kendisinden önce kurulan birçok üniversiteyi de geride bırakarak istikrarlı bir şekilde yükselişini sürdürmeyi başardı.

Önceki yıllara oranla başarı ivmesini üst sıralara taşımaya devam eden Sinop Üniversitesi, Akademisyenlerin yayınlarına yapılan atıf sayısına göre 137.9 puanla Karadeniz Bölgesi’ndeki 18 üniversite arasından 2’inci sırada yer alırken, aynı kategoride 2000 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında bölgesinin 1’incisi oldu.

2019-2020 yılında başarı çıtasını yükselterek diğer üniversiteler arasında daha saygın bir konuma ulaşan Sinop Üniversitesi, Tıp Fakültesi olmayan 86 üniversitenin de değerlendirildiği sıralamada 18. oldu. Sinop Üniversitesi aynı kategoride yine Karadeniz bölgesinin 1’incisi oldu.

Bilimsel çalışmalarıyla akranları arasında ön plana çıkan Sinop Üniversitesi, yükselen başarı grafiğiyle 2000 yılından sonra kurulan 95 Üniversite arasında 19. sıraya yerleşti. Sinop Üniversitesi aynı kategoride Karadeniz Bölgesi’nin 5.si oldu.

Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısında Üst Sıralardayız

Yükseköğretim kurumlarında akademik başarı ve kalitenin önemli ölçütlerinden biri olan öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı verileri de URAP Araştırmasında yer aldı.

Her yıl nitelik ve nicelik açıdan gelişim kaydederek öğrenci sayısıyla birlikte akademik personel sayısını da arttıran Sinop Üniversitesi, öğretim üyesi başına düşen 22.5 öğrenci ile 165 üniversite arasından 29. sıraya yerleşti. Sinop Üniversitesi, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısına göre Karadeniz Bölgesi’nin en iyi 4 üniversitesinden biri oldu.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesinin akademik başarısının Türkiye ortalamasına göre iyi bir noktada olduğunu belirterek, “URAP Araştırması Türkiye’deki üniversitelerin akademik performansını ortaya koyan önemli bir ölçüttür. 2019 sıralamasında da Sinop Üniversitesi olarak önceki yıllarda elde ettiğimiz başarıyı koruyoruz. Elde ettiğimiz bu başarıya, Üniversitemizin sunduğu imkânların yanı sıra öğretim elemanlarımızın gayreti neticesinde ulaşılmıştır. Bu noktada tüm öğretim elemanlarımıza gayretlerinden ve başarılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu oran elbette bizim için yeterli değil. Başarı grafiğimizi arttırmak ve üniversitemizi daha iyi bir noktaya taşımak için çok daha fazla çalışacağız.” dedi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: kumluklu veli 31 10 2019 21:28
sinop üniversitesi başarılarını günden güne artırmakta.bravo doğrusu.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

350539


Tasarım:DtGaNi