Yayın Tarihi:07 11 2019 18:51(2598)

Projenizi Başınıza Çalın, Nedir Bu Rezalet?

5 Kasım 2019 - Burası tarihi Boyabat İnönü Okulu, bir zamanlar eğitim vererek topluma bilgi aktaran, topluma eğitim veren, ülkeyi idare edebilecek insanlar yetiştiren, medeniyeti insanlara aşılayan bu okul şimdi adeta fuhuş ve uyuşturucu yuvası haline geldi.

Bu görüntüler, siyasilerin ve bürokratların duyarsızlığının Boyabat’ta hat safhaya geldiğinin göstergesi değil mi?

12-13 yaşındaki çocukları buradan sürekli uzaklaştırıp, uyaran Boyabat Polisi neredeyse burayı mesken tuttu.

"Virane mi? Meyhane mi? Kerh… mi?", haberimiz sonrası, bu bina ile ilgili projeler ortaya çıkmış, gazetelerde, internet sitelerinde boy boy poz verilerek yayım yapılmıştı.

Çakmak dolum tüplerini kullanan bu çocuklar uzaydan gelmedi. Bunlardan birisi, sizin de evlatlarınız olamaz mı? Burada bulunan çakmaz gaz tüpleri ve boğum yapılarak kullanılan küçük su pet şişeleriyle ibadet yapmadıkları da ortadadır.

Çocuklarımızı korumak, çocuklarımızı bu tür yanlışlıkları anlatmak, çocuklarımıza uyuşturucu hakkında bilgi vermek sadece kolluk kuvvetlerinin mi görevimidir?

Boyabat’ta başka kurum yok mu?

Nerede diğer kurumlar?

Bir eğitim kurumuna ait binada yaşananlar ile topluma nasıl bir gelecek hazırladığınız ortada değilmi?

Boyabat’ta kendisini Şehr’ül Emin görerek hareket edenler, 11 katlı binaların yeri gibi başka planların mı peşindeler?

Belediye panolarına boy boy bilgisayarda foto shopla proje resimleri hazırlamakla memleket idare mi ediliyor?

Gençlerin topluma kazandırılması için hangi adımları attınız?

Boyabat öğretmen evinden daha öncelikli eğitim konusunda daha acil ihtiyacımız yok mu?

Samsun Kültür Varlıkları Koruma Kurulu kültür varlıklarımızı böylemi koruyor?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
20. Yorum: eski bir öğrenci 08 11 2019 23:35
herkes herşeyi birbirine karıştırmış bu bina kimin vakıfların mı belediyeninmi millieğitimin mi bunu bir öğrensek ama okuduğum yorumlarda kimi islama dil uzatmış kimi belediye başkanına kiminde ayyaş vs gibi yorumlar şu çok açık herkes kinini kusmuş neyse ben de buradan mezunum ve buranın bir okul olarak ve ismide inönü ilkokulu olarak devam etmeli saygılar.

19. Yorum: mehmet 08 11 2019 22:56
şefik çakıcı . cami yapmak la meşgul. memlekete hiç bir faydası olmadı. yapılan bütün işler mehmet ermiş zamanından kalma. şefik çakıcıda atatürk sevgisi hiç yoktur. oturduğu makamın arkasındaki atatürk resmi de mehmet ermiş zamanından kalmadır. köyden gelip boyabat'a belediye başkanı olabiliyorsan atatürk ve onun silah arkadaşlarına dua et. şefikkkkkkkk

18. Yorum: istanbul 08 11 2019 22:43
kültür bakanlığı sorumluğu olanları başta millieğitim müdürüne gereken soruşturmayı açmalıdır boyabat bunu rezilliği haketmiyor.

17. Yorum: boyabatlı 37 08 11 2019 22:37
boyabattailçe miili müdürümü var gören bana söylesin siyasetin acı yanı bu işi bilmeyene makam verirsen sonuç bu olur ilçe miilieğitim müdürlüğü yapacak o kadar yetenekli öğretmenlerimiz var bunlara görev verilse farklı olur.malesef siyast eğitimdede var ve sonuç bu.

16. Yorum: kenan 08 11 2019 20:38
bence oraya park yapılıp başkanın tanıdık birine bedava vermesi en güzeli bak o zaman hemen yapılmıyormu

15. Yorum: sodyum 08 11 2019 18:52
değerli hemşehrilerim ,siz siyasi islamcılara oy vemeye devam edin .bu günler bizim iyi günlerimiz .ne bekliyordunuz?. "inönü"ilk okulunu restore edip hizmete mi sunaçaklar sanıyorsunuz. adı sözüm ona "2 ayyaşdan "birinin ismi olan okula bu kadar değer verirler. saygılar......

14. Yorum: seda balcı bilgin 08 11 2019 15:46
ben bu okuldan mezun oldum. ama benım okuduğum okul bu değil bir an önce bişeyler yapılması gerek yoksa çok yazık olacak...

13. Yorum: nereye gidiyoruz ? 08 11 2019 07:41
39 kırmızı kapak 39 evlat 39 eş 39 çocuk 39 madde bağımlısı aile demek toplum nereye gidiyor ? bu gençlere kim nasıl ulaşıp sahip çıkacak ?gençlik noluyor madde bağımlılığı yaşı ilçemizde kaç yas sınırında ? önleyici tedbir alınmış fakat en önemlisi bu gençlere ulaşıp onları en kısa sürede kırmızı kapaktan kurtarmak olsun okul da çekmez kalede çeker mahalle arasında ki metruh evlerde çeker bu lanet zıkkımı.okullarda öğrencilere , toplumda ailelere muhakkak ulasilmalidir .konferans seminer toplantı yapilarak oncelikle gençler bilinçlendirilmeli ve sonrasında ailere konu hakkında bilgiler verilmelidir . bu arada inşallah tarıh kokan okul inşallah eski günlerine döner . mevlana cocukistan projesi vardı neden buraya olmasın ??? bina da anaokulu iyi olmaz mı boyabat ?

12. Yorum: veli 08 11 2019 04:29
bu bina tarihi bir bina olup okul ilçe milli eğitim müdürlüğüne aittir. ancak küçücük çocukları yıldız mahallesine taşımak pahasına kapatılan okula ilçe milli eğitim müdürlüğü sahip çıkmadığı gibi belediye de kendi malı gibi hem de tarihi bina yapısı özelliği görmezden gelinerek bahçesi hoyratça kullanılmıştır. bahçeyi lunaparka kim kiraya vermiştir onu bilmem ancak okul eğitim öğretime devam ederken sınıf yetersizliği nedeniyle bahçesine konteyner konulması istendiğinde bu istek kaymakamlık tarafından binanın tarihi olması gerekçesi ile reddedilmişti. ama lunapark koymak binanın tarihi niteliğine ne hikmetse zarar vermemiş hatta belediye hoyratça kullanmış, yetmemiş bina viraneye çevrilmiştir. boyabat yetkilileri ve basın başta olmak üzere bu değere sahip çıkan olmamıştır.

11. Yorum: atsız 08 11 2019 04:13
abat şehire yakışan görüntüler,verelim mehteri!!!

10. Yorum: yenimaleli sami 08 11 2019 03:55
okul harabeye dönmüş yahu. yetkililer göreve. gerekli bakım ve temizlik çalışmaları derhal başlatılmalıdır.

9. Yorum: boyabatli 08 11 2019 02:45
yazık memleket ne hale geldi.bunlar daha iyi gunlerimiz

8. Yorum: fatih 08 11 2019 02:19
bu bir örnek terk edilmiş her bina bu durumlara gebe atıl durum da ise böyle

7. Yorum: kumluk mahalleli 08 11 2019 01:45
çocuklarımız okulun bahçesinde oynardı. şimdi bırakın okulun bahçesini, evin önüne çıkaramıyoruz. uyuşturucu kullananı, sarhoşu, tacizcisi, suçlusu hep okulun bahçesinde. hele lunaparkta kuruldu mu tamam! vice city gibi. boyabat yarı açıķ cezaevine hoşgeldiniz.

6. Yorum: boyabatli 08 11 2019 01:06
be utanmazlar be allahtan korkmayan kuldan utanmazlar bari o atatürkün sözlerinin yazıldığı mermeri kaldirtsaydiniz.
bir gün o yazıya sizler bu gün bu hale getirdiyseniz, mutlaka sizlerde gün gelecek aynı duruma düşeceksiniz.

5. Yorum: boyabatli 08 11 2019 01:02
buranın bu hale gelmesi bilinçli bir şekilde yapılmıştır.
amaç tarihi bir değer ve önem arz eden bu yapı üstünde yazılmış inönü yazısına yok etmek inönü ve atatürk ün ismini bu ülkeden silmektir.
bir diğer konu buranın değerli bir konuma sahip olması ve birilerinin iştahını kabartmaktadir.
açlıktan ülkede imkansızlıklar nedeniyle aynı aileden 4 kişinin intihar ettiği ülkede mültecilere 40 milyon dolar harcadığı ile övünen ve bu güne dek doymayan doymayacak olan boynu kalın hortumcularin iştahını kabarttigindan burası bu hale getitildi.

4. Yorum: aydın 07 11 2019 22:43
memleket sevdalısı başkanımız, uzman ekibiyle birlikte istanbul tanıtım günlerinde. adamın çok işi var. istanbullulara lokum yedirmekle meşgul

3. Yorum: boyabat sevdalısı 07 11 2019 22:27
önemli işleri var belediyemizin, çiftetelli oynayarak boyabatımızı tanıttılar istanbulda.

2. Yorum: çelişkiler 07 11 2019 21:54
binanın içler acısı durumu ile ilgili serzenişlerde hemfikir olmayacak kimse yoktur. ancak yazıyı yazan muhterem,sanki binanın içine düştüğü durumu öğretmenevi projesi olarak düşünülmesine bağlamış gibi yazıyı nihayete erdiriyor. ne olarak düşünülürse düşünülsün, başıboş bırakıp ilgilenmedikten sonra olacağı bu değil mi? yani burası "öğretmenevi" olacak değil de, "olgunlaşma enstitüsü" yapılacak denilseydi kutsal mabed gözüyle bakılıp kimse yanına yaklaşıp zarar vermeyecek miydi? ya da bina ile ilgili proje yani öğretmenevi hemen hayata geçirilseydi bu görüntüler oluşacak mıydı?lütfen neyi anlatmayı amaçlayıp, ne anlattığınızı iyi analiz ediniz.

1. Yorum: analiz 07 11 2019 21:07
burası restore edilip, öğretmenevi olacakmış, mış,mış, mış.
kule daha önemli,
kule yapıldı ve hizmete girdi, çalışıyor, çok para kazandırıyor.
halk sırada bekliyor, kuleye çıkıp seyir yapmak ve sunulanlardan yemek için.
kule ile boyabat "abad" oldu.
inönü ilkokuluna sahip çıksan ordan ne olur ki?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

17231


Tasarım:DtGaNi