Yayın Tarihi:21 11 2019 20:38(1144)

Boyabat'ta Yüzme Bilmeyen Kalmasın

Gençlik ve Spor Bakanlığının “Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi nedeniyle Boyabat’ta Boyabat Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüklerinde yürütülecek 2 yıl gibi uzun soluklu bir zamana yayılacak olan ”Boyabat’ta Yüzme Bilmeyen Kalması” projesi kapsamında Belediye Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İhsan Öztürk, İlçe Gençlik Spor Müdürü Faruk Erdem ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, Prof.Dr. Necmettin Erbakan Spor salonunda konuyla ilgili basın ve yayın kuruluş temsilcilerini bilgilendirdiler.

Proje tamamlandığında yaklaşık 3 bin kişinin yüzme öğreneceği belirtilen açıklamada, Boyabat ve çevre ilçelerde yüzme kültürünün yerleşmesine ciddi katkı olacağı, yüzme sporunun yaygınlaşacağı, ulusal ve uluslararası başarılar elde etmede bu başlangıcın önemli olduğu belirtildi.

Bu projeden 5 yaş üstü herkesin faydalanabileceği ancak ilk yıl 5 yaş okul çağındaki öğrencilerinin ve üniversite öğrencilerinin yararlanacağı, ikinci yıldan itibaren projenin daha yaygın hale geleceği söylendi. Projenin sadece Boyabat’ı kapsamadığı Boyabat Belediyesine ait yarı olimpik havuzunda yürütülecek bu büyük projenin Durağan ve Saraydüzü’nü de kapsayacağı belirtildi. Projenin startının 27 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 14.00'te Boyabat Kaymakamı, Boyabat Belediye Başkanı , Gençlik ve Spor İl Müdürü ve ilçe protokolünün katılımı ile verileceği, tüm basın ve yayın kuruluşlarının temsilcilerinin davetli olduğu söylendi.

Projenin aylık periyotlar halinde Boyabat’taki tüm okulları, köy okullarını, Durağan ve Saraydüzü ilçelerindeki okulları kapsayacağını, proje kapsamında suyla ilk defa ise Fatih İlkokulu ve Vilayetler Birliği Anaokulu öğrencilerini kapsayacak yaklaşık 180 öğrencinin buluşacağı belirtildi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

384035


Tasarım:DtGaNi