Yayın Tarihi:05 12 2019 20:29(566)

Barış Karadeniz 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü mesajı

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve ülkemizde kadınlara seçme seçilme hakkının verilmesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajında;

''5 Aralık Günü Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanırken aynı zamanda da Türk kadınına Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün seçme seçilme hakkını tanıdığı gün olması münasebetiyle müstesna bir gündür.

Dünya'da henüz kadının adı yokken; Gazi Mustafa Kemal Atatürk 1930 yılında başlayan süreç ile birlikte kadınlarımıza önce belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma ihtiyar heyetine katılma ve 1934'te Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklik ile milletvekili seçme ve seçilme hakkını vererek Dünya'ya örnek teşkil etmiştir. Fransa'da 1944, İtalya'da 1945, Yunanistan'da 1952, ve İsviçre'de 1971 yılında kadınlara bu hak verilirken, Türkiye Dünya'da kadınlara temsil hakkını veren ülkelerin başında gelmektedir.

Cumhuriyetin yükselmesinde, milli benliğimizin yaşatılmasında ve yeni nesillere aktarımında kadınlarımızın önemi büyüktür. Hayatın her alanında başarıyla yer alan kadınlarımız dün cephede vatan müdaafasında olduğu gibi yarın da göğsümüzü kabartacak başarılara imza atacaklardır. Kadınıyla erkeğiyle savunduğumuz, birlikte kan dökerek ayakta tuttuğumuz bu yüce vatanı ancak ve ancak kadınlarımızla muasır medeniyetler seviyesine çıkarabiliriz.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ''İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin'' sözü ile kadınlarımızın toplumumuzdaki önemini belirtmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle; kadınlarımıza yapılacak her türlü saldırının, şiddetin karşısında bizzat duracağımı, yasalar önünde gereken mücadeleyi sonuna kadar vereceğimi belirtiyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Sevginin ve geleceğimizin teminatı kadınlarımıza sağlıklı mutlu huzurlu yıllar diliyorum'' ifadelerine yer verdi.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

351262


Tasarım:DtGaNi